ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 109 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 21 Μαΐου 1955 Αριθ. Φύλλου 1221

ΑΦΙΧΘΗ Η ΘΑΛΑΜΗΓΟΣ κ. ΝΙΑΡΧΟΥ

Τας πρωινάς ώρας της χθες κατέπλευσεν εις τον λιμένα μας η θαλαμηγός του εφοπλιστού κ. Σ. Νιάρχου “ΕΡΩΣ” με 6 επιβάτας, προερχομένη εκ Θήρας.

ΑΘΩΩΣΙΣ
Κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν του Πλημμελειοδικείου Ρόδου εξεδικάσθη μήνυσις υποβληθείσα παρά του κ. Καπετανάκη κατά του κ. Γ. Λάμπρου επί υπεξαιρέσει ποτών ευτελούς αξίας. Μετά την ακροαματικήν διαδικασίαν το δικαστήριον απήλλαξεν τον κ. Γ. Λάμπρου πάσης κατηγορίας, κηρύξαν αυτόν αθώον. Δικηγόρος υπερασπίσεως ήτο ο κ. Στ. Σκούρτος.

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ
Σήμερον την πρωίαν ενώπιον των Επιθεωρητών Στοιχειώδους Α’ και Β’ Περιφερείας Ρόδου κ.κ. Κατσιρέα και Σακελλαρίου θα ορκισθούν οκτώ νεοδιορισθέντες δημοδιδάσκαλοι εις τας ανωτέρω εκπαιδευτικάς περιφερείας.

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΛΑΟΔΟΓΕΝΗ
Μετά μεγάλης τιμής και πλείστων ενδείξεων πένθους εγένετο χθες την 2 μ.μ. η κηδεία του εκλιπόντος συνεπεία καρδιακής προσβολής Προέδρου του Διδασκαλικού Συλλόγου Περιφερείας Ρόδου και Διευθυντού του προτύπου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Δημητρίου Κλαδογένη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία της οποίας προέστη η Α.Σ. ο Μητροπολίτης μας κ. Σπυρίδων εψάλη εις τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Αναστασίας. Παρέστησαν κατ’ αυτήν ο βουλευτής κ. Κωτιάδης, ο Εφέτος κ. Βροντάκης, ο Διευθυντής Παιδείας κ. Χαλιάσος, ο Επιθεωρητής Β’ Περιφερείας κ. Σακελλαρίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Αρχαγγέλου κ. Π. Γιασιράνης, ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος της Πρωτευούσης, αντιπροσωπεία των σπουδαστών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και των μαθητών του του Προτύπου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατέθεσαν στεφάνους και απεχαιρέτισαν τον μεταστάντα ο καθηγητής κ. Καραμπάτης εκ μέρους του Καθηγητικού Συλλόγου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, ο Γραμματεύς του Διδασκαλικού Συλλόγου “Απόλλων” κ. Ι. Κούρτης εκ μέρους της Πανελληνίου Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ο αντιπρόεδρος του Δ. Συμβουλίου του Διδασκ. Συλλόγου Ρόδου κ. Π. Παυλίδης, ο οποίος και ανέγνωσε το εγκριθέν ψήρισμα, ο σπουδαστής της Π.Α.Ρ. κ. Χαρτοφύλης και ο μαθητής του εκλιπόντος κ. Κώστας Μιχαλόπουλος.
Η σορός του μεταστάντος μετεφέρθη εις την ιδιαιτέραν του πατρίδα Αρχάγγελον όπου και ενεταφιάσθη.

ΑΦΙΧΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΥΣΣΗΣ
Αφίκετο χθες αεροπορικώς, προερχόμενος εξ Αμερικής ο Επίσκοπος Νύσσης κ. Γερμανός Πολυζωίδης, ο οποίος θα παραμείνη εις Ρόδον επί ολίγας ημέρας. Ο Επίσκοπος κ. Γερμανός θα ιερουργήση αύριον Κυριακήν εις τον Ιερόν ναόν του Ευαγγελισμού.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΥΠΟ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.
Σήμερον καταβάλλονται υπό του υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Ρόδου οι παροχαί στρατεύσεως μητρότητος, ασθενείας κ.λπ. εις τους ησφαλισμένους του Ιδρύματος.

ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΗ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Την προσεχή Δευτέραν και ώραν 1 μ.μ. θα συνέλθη εις συνεδρίαν η διοικούσα επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, η οποία θα ασχοληθή επί διαφόρων ζητημάτων τρεχούσης φύσεως.

ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΙΑ ΡΟΔΟΝ
Χθες την πρωίαν κατέπλευσεν εις τον λιμένα μας το Δ/Ξ “ΛΕΜΑΝ” προερχόμενον εκ Πειραιώς, με φορτίον 14 τόννων καύσιμα δια Ρόδον.

ΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΟΙΝΟΖΥΘΟΥ
Υπό της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου απεστάλη προς τον υπουργόν των Οικονομικών κ. Ευταξίαν και τον υφυπουργόν κ. Δερτολήν, το κάτωθι τηλεγράφημα:


«Επί καταρτισμώ και καταθέσει νομοσχέδιον δι’ ου επιτρέπεται παρασκευή οινοζύθου υποβάλλομεν θερμότατα συγχαρητήρια υμίν και ολοκλήρω Κυβερνήσει Στρατάρχου Παπάγου, ευχαριστούντες και ευγνωμονούντες εξ ονόματος αμπελουργικού κόσμου εν απολύτω βεβαιότητι ότι θα παύση οριστικώς η από ετών μαστίζουσα αυτόν οινική κρίσις θα επιτευχθή πλήρης αξιοποίησις πολυτίμου προϊόντος αμπέλου με συνεέπιαν βελτίωσιν οικονομικής θέσεως των εν απαθλιώσει ευρισκομένων αμπελοκαλλιεργητών Δωδεκανήσου και ολοκλήρου λοιπής Ελλάδος.


ΓΕΩΡΓΟΕΝΩΣΙΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Πρόεδρος
ΜΠΑΡΔΟΣ
Διευθυντής
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"