Δεν είναι μάγοι οι δικαστές

Δεν είναι μάγοι οι δικαστές

Δεν είναι μάγοι οι δικαστές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 136 ΦΟΡΕΣ

Η αλήθεια είναι πως για όλους εμάς τους πολίτες που δεν γνωρίζουμε πολλά – πολλά από νομικά, αρκετές φορές οι αποφάσεις ορισμένων δικαστηρίων μας φαίνονται … ακατανόητες!

Και αυτό γιατί οι νόμοι που πρέπει να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση είναι … ακατανόητοι από εμάς, ως προς την λογική τους!

Έτσι για παράδειγμα αν ένας ανήλικος διαπράξει ποινικό αδίκημα, το όποιο δικαστήριο ανηλίκων δεν έχει δικαίωμα βάση της νέας ισχύουσας νομοθεσίας να τον τιμωρήσει όπως θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση. Ειδικά δε αν ο κατηγορούμενος ήταν κάτω των 15 ετών όταν έγινε η πράξη, τότε δεν μπορεί να διωχθεί, όσο σοβαρή και αν είναι η πράξη αυτή!

Εάν τώρα ο κατηγορούμενος είναι άνω των 15 ετών, τότε μπορεί να του επιβληθεί ποινικός σωφρονισμός μόνο για πράξεις που επισύρουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ακόμη και όταν δικάζεται ενώ έχει ενηλικιωθεί!

Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί το γεγονός πως στην περιοχή μας δεν υπάρχουν δομές για την εφαρμογή αναμορφωτικών μέτρων σε ανηλίκους άνω των 15 ετών!

Εύκολα λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί κάποιος πως και οι δικαστές, όσο και αν έχουν την πρόθεση, όσο και δυσφορούν επειδή οι νόμοι είναι υπέρ των κατηγορουμένων και σπάνια υπέρ του θύματος, μάγοι δεν είναι, θαύματα δεν κάνουν και οφείλουν να εφαρμόσουν αυτούς τους νόμους, καθώς διαφορετικά εκείνοι θα έχουν πειθαρχική ευθύνη!

Ελ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»