Άγγελος Τσάμης: «Μόνο περήφανοι κι ευτυχισμένοι»

Άγγελος Τσάμης: «Μόνο περήφανοι κι ευτυχισμένοι»

Άγγελος Τσάμης: «Μόνο περήφανοι κι ευτυχισμένοι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 115 ΦΟΡΕΣ

Ο ερχομός του Λυκογιάννη, η γρήγορη παραμονή, η νίκη επί του Παναθηναϊκού και το «πρωτάθλημα» του 2012 μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του

Ο αρχηγός του Κολοσσού H Hotels, Άγγελος Τσάμης, έκανε τον απολογισμό του για τη φετινή σεζόν, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή: «Όπως συμβαίνει πάντα, στο ξεκίνημα της σεζόν ο στόχος ήταν η παραμονή. Η αλλαγή προπονητή, μετά τις πρώτες αγωνιστικές, άλλαξε ουσιαστικά τις ισορροπίες στην ομάδα.

Από την πρώτη μέρα, ο κόουτς Λυκογιάννης κατάφερε να "δέσει" την ομάδα με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτή να μένει ανεπηρέαστη και από τραυματισμούς και αποχωρήσεις σημαντικών παικτών, όπως ο Μάικ Τζέιμς. Σταδιακά, χτίσαμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, όσον αφορά στην προσέγγιση των παιχνιδιών. Έτσι, πετύχαμε μερικές σημαντικές νίκες.

Το γεγονός πως εξασφαλίσαμε την παραμονή από νωρίς μάς δημιούργησε τη θέληση να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και το παλέψαμε, αφού φτάσαμε μια ανάσα από την έκτη θέση. Νομίζω πως μόνο περήφανοι κι ευτυχισμένοι μπορούμε να νιώθουμε από την εξέλιξη της χρονιάς.

Στα έξι χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα έχουμε μπει πέντε φορές στα πλέι οφ, γεγονός που αποτελεί σπουδαία επιτυχία και μάλλον κάτι πρωτόγνωρο για μια επαρχιακή ομάδα. Ασφαλώς αυτό που μένει είναι η νίκη επί του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω και την περίοδο του τραυματισμού μου, στην οποία οι συμπαίκτες μου μού αφιέρωσαν τη νίκη επί του Πανιωνίου. Γενικότερα, ήταν από τις πιο όμορφες σεζόν της καριέρας μου».

Η επικράτηση επί του Παναθηναϊκού πανηγυρίστηκε έντονα, αλλά μάλλον ήταν απρόσμενη: «Δεν το περιμέναμε. Λίγες ώρες πριν έρθει ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο, μάθαμε για τις απουσίες του Διαμαντίδη και του Φώτση. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως πήραμε από νωρίς μια καλή διαφορά, μας έκανε να το πιστέψουμε όλο και περισσότερο.

Έχω κερδίσει τον Παναθηναϊκό, με τις ομάδες μου, τέσσερις φορές (δύο με τον Κολοσσό και από μία με Ολυμπιάδα και ΑΕΚ). Ωστόσο, πάντα μια τέτοια νίκη είναι ξεχωριστή και σίγουρα θα είναι κάτι που θα έχω να λέω».

Ο Τσάμης είναι εκείνος που συνδέει τη φετινή ομάδα με αυτή της σεζόν 2011/2012, όταν με τον Βασίλη Φραγκιά στον πάγκο ο Κολοσσός κατέκτησε την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου: «Εκείνη ήταν η σημαντικότερη χρονιά της καριέρας μου.

Για πρώτη φορά, μια επαρχιακή ομάδα τερμάτισε πίσω από τους δυο μεγάλους. Πλέον, είναι δύσκολο να επαναληφθεί αυτό, καθώς έχουν αλλάξει οι ισορροπίες. Εκείνη η ομάδα είχε φοβερό ταλέντο, με παίκτες όπως ο Χόπσον, ο Χάτεν, ο Μπόικιν και Έλληνες που ήταν σπουδαίες μονάδες, όπως ο Λιακόπουλος, ο Χαρίσης, ο Ασημακόπουλος. Άξιζε να τερματίσει τόσο ψηλά. Ουσιαστικά, κερδίσαμε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά».

Το παρελθόν έδωσε τη θέση του στο παρόν με προεκτάσεις στο μέλλον, αφού ο Τσάμης αναφέρθηκε στους Λαρεντζάκη και Τολιόπουλο: «Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο ρόλος αυτών των παιδιών ήταν καθαρά βοηθητικός, αλλά με την έλευση του κόουτς Λυκογιάννη κατάφεραν να παίξουν ως πρωταγωνιστές. Αξίζουν συγχαρητήρια και πιστεύω πως δουλεύοντας με συνέπεια, θα καταφέρουν να έχουν σημαντική πορεία».

Τη διετία 2009-2011 συνυπήρξε στον Κολοσσό με τον Νίκο Παππά, ο οποίος αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα νέου παίκτη που πήρε πράγματα από τον Κολοσσό: «Ο Νίκος έχει ένα απίστευτο ταλέντο, το οποίο δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οποιουδήποτε άλλου. Σαφέστατα, όμως, βλέπω στον Γιαννούλη, για παράδειγμα, τη θρασύτητα του Παππά. Παραμένουν, βέβαια, διαφορετικοί παίκτες. Χρειάζεται διάρκεια και συνέχεια στην πρόοδο και την καλή απόδοση. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν Σπανούλης και Διαμαντίδης, αλλά έχουν τις προοπτικές να κάνουν μεγάλη καριέρα».

Ένα χρόνο μετά τον Δημήτρη Πρίφτη, ήταν η σειρά του Άρη Λυκογιάννη να αφήσει τον Κολοσσό για να ενταχθεί στο προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, ένας άλλος πρώην προπονητής των Ροδιτών, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό της Euroleague.

Ο Άγγελος Τσάμης έχει ζήσει και τους τρεις και δίνει τη δική του διάσταση σχετικά με την επαγγελματική τους ανέλιξη: «Εννοείται πως δεν πρόκειται για απλή συγκυρία. Όλοι αυτοί οι προπονητές αποδείχθηκαν πολύ σημαντικοί για την ομάδα, κάνοντας πολύ καλές πορείες.

Δικαίως η πορεία τους ήταν ανοδική μετά τον Κολοσσό, γιατί είναι προπονητές που σκέφτονται το μπάσκετ 24 ώρες το 24ωρο και κάνουν θυσίες για τη δουλειά τους. Κέρδισαν τη θέση τους σε μεγάλες ομάδες, κανείς δεν τους τη χάρισε. Όταν δείχνεις τόσο καλό πρόσωπο σε μια σοβαρή ομάδα, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής, τότε θα πάρεις τις ευκαιρίες που δικαιούσαι. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από σένα το πώς θα τις αξιοποιήσεις».

Πηγή: sdna

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή