Δύο νεαροί κατηγορούνται για δέκα κλοπές σε επιχειρήσεις

Δύο νεαροί κατηγορούνται για δέκα κλοπές σε επιχειρήσεις

Δύο νεαροί κατηγορούνται για δέκα κλοπές σε επιχειρήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 215 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν στις αρχές Ιουνίου, 25χρονος Ροδίτης και 24χρονος Βούλγαρος οι οποίοι κατηγορούνται για την διάπραξη 10 κλοπών σε διάφορες επιχειρήσεις στην πόλη της Ρόδου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 25χρονο Ροδίτη, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα. Ωστόσο ο 24χρονος Βούλγαρος είχε διαφύγει της σύλληψης με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2015 να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου, το οποίο και εκτελέστηκε τον Απρίλιο του 2015 από τους αστυνομικούς οι οποίοι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε ξημερώματα της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου 2014 όταν ο 25χρονος επιχείρησε να διαρρήξει φροντιστήριο ξένων γλωσσών, άλλα αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το συμβάν μετέβησαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν ύστερα από καταδίωξη.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε εξακριβώθηκε ότι ο 25χρονος ενέχεται σε εννέα (9) ακόμη διαρρήξεις επιχειρήσεων, κάποιες από τις οποίες διέπραξε από κοινού με τον 24χρονο Βούλγαρο, όλες στην πόλη της Ρόδου.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία οι περιπτώσεις των κλοπών είναι οι εξής:
• Στις 24.12.2014 πρώτες πρωινές ώρες ο 25χρονος αφού διέρρηξε πιτσαρία αφαίρεσε χρήματα, μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή με οθόνη και επιχείρησε να διαφύγει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε. Τότε ο δράστης αναγκάστηκε να παραδώσει τα κλοπιμαία στον ιδιοκτήτη που τον ακολουθούσε και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε
• Στις 11.12.2014 οι δυο κατηγορούμενοι διέρρηξαν από κοινού την προαναφερομένη επιχείρηση αφαιρώντας χρήματα
• Δύο μήνες πριν την σύλληψή του ο 25χρονος ενεργώντας μια φορά μόνος του και μια από κοινού με τον Βούλγαρο διέρρηξε δύο φορές το ίδιο εστιατόριο από όπου και αφαίρεσε χρήματα

• Περίπου τρεις μήνες πριν την σύλληψή του ο 25χρονος διέρρηξε περίπτερο και αφαίρεσε χρήματα και προϊόντα καπνού
• Αλλά και περίπου πέντε μήνες πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης οι δυο κατηγορούμενοι διέρρηξαν από κοινού το ίδιο περίπτερο αφαιρώντας χρήματα και προϊόντα καπνού

• Αρχές Αυγούστου 2014 ο 25χρονος μια φορά μόνος του και μια από κοινού με τον Βούλγαρο διέρρηξε δυο φορές την ίδια εμπορική επιχείρηση και αφαίρεσε χρήματα
• Τέλος περίπου έξι μήνες πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης οι δυο κατηγορούμενοι διέρρηξαν από κοινού εστιατόριο αφαιρώντας χρήματα

Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένως για παρόμοιες υποθέσεις.
Ο 25χρονος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και τον παρέπεμψε στην ανάκριση, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο