Ισόβια στον Αλβανό που κατακρεούργησε τη φίλη του

Ισόβια στον Αλβανό που κατακρεούργησε τη φίλη του

Ισόβια στον Αλβανό που κατακρεούργησε τη φίλη του

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου

Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ο 51χρονος Αλβανός που καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών, για την στυγερή δολοφονία της 43χρονης Ρουμάνας φίλης του πέρυσι τον Απρίλιο, στο σπίτι τους στο Πλατάνι της Κω!

Η άτυχη αλλοδαπή βρήκε φρικτό θάνατο όταν – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ο 51χρονος φίλος της, σε καβγά που είχαν της έκοψε με το μαχαίρι του ψωμιού, το νήμα της ζωής, χτυπώντας την στην καρωτίδα, στα γεννητικά όργανα και στο μαστό!

Πρόκειται για ένα από τα σκληρότερα εγκλήματα πάθους που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή μας και το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας 14 Απριλίου 2014. Ο αλλοδαπός δράστης που αρχικά είχε δηλώσει πως όλα έγιναν επειδή θόλωσε όταν η άτυχη Ρουμάνα του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει, και στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι αθώος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για αυτές του τις πράξεις κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το δικαστήριο και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ (ισόβια για την ανθρωποκτονία, 3 χρόνια φυλάκιση για την οπλοχρησία και 10 μήνες και 1000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την οπλοφορία) χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας
Άκρως περιγραφική και αναλυτική, στα γεγονότα που σημειώθηκαν το μεσημέρι της 14ης Απριλίου στο μικρό σπίτι στο Πλατάνι της Κω όπου έμελε να αφήσει με τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο την τελευταία της πνοή η άτυχη 43χρονη Ρουμάνα, ήταν στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της έδρας κ. Κυριακή Κλιάμπα.

Η εισαγγελική λειτουργός βάση των στοιχείων που υπήρχαν στην δικογραφία και αυτών που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, είπε μεταξύ άλλων πως ο δράστης άνοιξε με το κλειδί του την πόρτα του σπιτιού – δεν την ξεκλείδωσε όπως ο ίδιος ανέφερε στην απολογία του- και βρήκε την Ρουμάνα να τον περιμένει. Κρατώντας τα σκουπίδια στο χέρι όπως ο ίδιος είπε ότι συνήθιζε να βγάζει έξω, την χτύπησε και την οδήγησε στο μπάνιο. Η κα. Εισαγγελέας πρόσθεσε πως τα μοιραία χτυπήματα τα επέφερε ο δράστης κρατώντας το θύμα από πίσω και με το μαχαίρι του ψωμιού, του επέφερε απανωτά πλήγματα στο λαιμό!

«Κυριολεκτικά την αποκεφάλισε αφού όπως προκύπτει και από την ιατροδικαστική έκθεση, το κεφάλι κρατιόταν μόνο από την σπονδυλική στήλη» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας!

Η ίδια πρόσθεσε πως τα υπόλοιπα χτυπήματα με το μαχαίρι στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, ο δράστης της τα προκάλεσε μεταθάνατον, ενώ επεσήμανε πως σύμφωνα με κατάθεση του 51χρονου Αλβανού γνώριζε ότι η φορά της τομής στο αιδοίο ήταν από κάτω προς τα επάνω, λεπτομέρεια που μόνο αυτός που είχε προκαλέσει το τραύμα θα μπορούσε να γνωρίζει!.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κατέβαλε όπως είπε ο κατηγορούμενος να καταρρίψει τα δεδομένα με διάφορους ισχυρισμούς, όμως οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Όπως είπε η κ. Εισαγγελέας τα πόδια της θανούσας ήταν πλήρως ορατά σύμφωνα και με τις φωτογραφίες, ο δράστης όμως ισχυρίστηκε ότι μπαίνοντας στο σπίτι είχε το κεφάλι του μονίμως αριστερά και δεν την είδε. Επίσης η εισαγγελέας διερωτήθηκε πώς και δεν υπήρχαν αποτυπώματα από τα παπούτσια του δράστη, εφόσον όπως εκείνος είπε, πήγε κοντά να δει τι συνέβαινε στην άτυχη γυναίκα και γύρω από αυτήν υπήρχαν αίματα!

«Που πάτησε, και δεν άφησε ίχνη, μήπως εκτινάχθηκε» διερωτήθηκε η εισαγγελική λειτουργός, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, στα χέρια του δράστη υπήρχαν ξερά αίματα, ενώ σημαντική ήταν η κατάθεση γειτόνισσας που αναφέρει ότι μετά τις φωνές και τον καβγά δεν είδε κάποιον να βγαίνει από το σπίτι αλλά ούτε και τον κατηγορούμενο να μπαίνει όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Σημαντική ήταν και η επισήμανση της εισαγγελέως ότι δεν βρέθηκαν ίχνη αίματος ούτε στο παντζούρι που άνοιξε ο Αλβανός παρά το γεγονός ότι νωρίτερα – σύμφωνα με τον ίδιο- είχε αγγίξει το θύμα που ήταν βουτηγμένο στο αίμα.

Αλλά και στο δακτυλικό αποτύπωμα του κατηγορουμένου που βρέθηκε επάνω στο νιπτήρα του μπάνιου αναφέρθηκε η κα. Εισαγγελέας και το οποίο ο 51χρονος δικαιολόγησε ότι έμεινε από το πρωί όταν πήγε να πλυθεί, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ισχυρισμό του 51χρονου περί «πίεσης του από τους αστυνομικούς για να ομολογήσει».

Όπως είπε η κα. Κλιάμπα ο κατηγορούμενος δεν ανέφερε ούτε την συνήθη φράση «είμαι αθώος δεν έχω κάνει τίποτα» στους αστυνομικούς, αλλά αντίθετα προέβη σε λεπτομερή περιγραφή για το πώς έγινε το έγκλημα, δίνοντας αναλυτικά εξηγήσεις και διαλόγους που αναπτύχθηκαν μεταξύ του ιδίου και του θύματος.

«Αν είναι έτσι όπως τα λέει και οι αστυνομικοί τα φαντάστηκαν όλα αυτά, τότε αδικούνται» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος ούτε και στην ανάκριση δήλωσε αθώος παρά μόνο άσκησε το νόμιμο δικαίωμα της σιωπής έως ότου ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα του DNA.

«Ο κατηγορούμενος είναι αυτός που τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας που με συστηματικά και μεθοδικά χτυπήματα της έκοψε το λαιμό, την κατακρεούργησε και σαν να μην έφθανε αυτό, ακόμη και μετά τον θάνατο της την τυράννησε προκαλώντας της και τα άλλα τραύματα. Δεν ήταν τυχαία και τυφλά τα χτυπήματα αλλά στοχευμένα που δείχνουν ότι ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση ο δράστης» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η ίδια πρόσθεσε πως « η ψυχρότητα, η απάθεια, η ειρωνεία του και το ειρωνικό βλέμμα που έριξε σε μάρτυρα που κατέθεσε για την υπόθεση στο δικαστήριο, δείχνουν το ποιόν και τον τρόπο που ενήργησε.

Το έγκλημα αυτό δεν είναι απλά αποτρόπαιο, είναι τραγικό! Δεν δείχνει απάθεια και ψυχρότητα δείχνει βαρβαρότητα» κατέληξε η κα. Εισαγγελέας, ζητώντας την ενοχή του 51χρονου Αλβανού όπως κατηγορείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος καθόλη την διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελέως προέβη αρκετές φορές σε μορφασμούς και χειρονομίες, γεγονός που επεσήμανε και η κ. Κλιάμπα, ενώ λίγο πριν την έκδοση της απόφασης παίρνοντας το λόγο μίλησε για αλαζονεία από πλευράς της εισαγγελέως, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου και των συνηγόρων υπεράσπισης του κ.κ. Δημήτρη Νικολάου Δρόσου και Χάρη Σύψα.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο