Στη διεκδίκηση των Island Games του 2021 η Ρόδος

Στη διεκδίκηση των Island Games του 2021 η Ρόδος

Στη διεκδίκηση των Island Games του 2021 η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 91 ΦΟΡΕΣ

Θέλει να το συνδυάσει με την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης εκείνη τη χρονιά

Με μια λαμπρή τελετή έναρξης, ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα στο νησί Jersey της Μάγχης τα island games για το 2015, στα οποία ύστερα από αποχή τεσσάρων χρόνων συμμετέχει και η Ρόδος.

Η αποστολή του νησιού μας, μετά και την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα μας, αποτέλεσε έκπληξη για τους ευρισκόμενους αθλητές παράγοντες και προπονητές στο νησί, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει πλέον στην Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος της αποστολής κ. Τάκης Μιχαηλίδης μιλώντας χθες για τους αγώνες ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την τελική κατάληξη της αποστολής.

«Πιστεύω πως και σε αυτούς τους αγώνες θα έχουμε πολύ καλή παρουσία. Πέρα από το κυνήγι της επιτυχίας στο αγωνιστικό μέρος για το οποίο ευελπιστούμε πως θα γυρίσουμε στη Ρόδο με μετάλλια, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση που είχαμε μέχρι τώρα. Στα πλαίσια της διεκδίκησης των αγώνων για το 2021, η Ρόδος θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη συμμετοχή της σ’ αυτή την διοργάνωση, που όπως λένε οι διοργανωτές με τους 3.000 περίπου επισκέπτες εδώ στο Jersey, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε αριθμούς μετά τους αγώνες του Μπακού στην Ευρώπη.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως, η Ρόδος διαθέτει πέραν του αθλητικού και πολιτισμικό στοιχείο και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε και αυτό. Ας μην ξεχνάμε πώς η Ρόδος διεκδικεί για το 2021 τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Θα προσπαθήσουμε συνεπώς παίρνοντας την διεκδίκηση των αγώνων να τη συνδυάσουμε με την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Ο κ. Μιχαηλίδης στην χθεσινή μας επικοινωνία τόνισε επίσης πως «Η απουσία μας από τους αγώνες της Βερμούδα το 2013, αλλά και η κρίση που υπάρχει στην χώρα μας αποτελούν ντεζαβαντάζ σε αυτήν τη διεκδίκηση που ξεκινάει την Τρίτη (σήμερα) από τη Γενική Συνελευση. Προηγούνται φυσικά τα νησιά που θέλουν τους αγώνες για πρώτη φορά. Η Ρόδος όμως μπαίνει στον συναγωνισμό κι αυτό είναι που μετράει τουλάχιστον για την παρούσα φάση, ενώ συνεχίζουμε να κρατάμε το ρεκόρ συμμετοχών από το 2007».

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Παρασκευή και η αποστολή επιστρέφει στο νησί μας με πτήση της BRITISH AIRWAYS απευθείας από το Λονδίνο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ
Από το Jersey ο κ. Μιχαηλίδης, οι προπονητές αλλά και οι συμμετέχοντες αθλητές της αποστολής αισθάνθηκαν χθες την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η αποστολή.

«Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την μεγάλη βοήθεια αλλά και στην ΔΕΡΜΑΕ του Δήμου Ροδίων και τον ΔΟΠΑΡ επίσης για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής, όπως επίσης και τη ΓΓΑ για την χρηματοδότηση για πρώτη φορά μιας τέτοιας αποστολής που έχει ελληνικό χρώμα».

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή