Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί για τη μεταφορά 86 μεταναστών

Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί για τη μεταφορά 86 μεταναστών

Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί για τη μεταφορά 86 μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 133 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 55 ετών από τον Άγιο Δομίνικο οι οποίοι κατηγορούνται για την μεταφορά 86 παράνομων μεταναστών, την περασμένη Κυριακή, στην περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου.

Σε βάρος των αλλοδαπών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο τους κ. Παναγιώτα Παπαβασιλείου προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν ότι είναι και οι ίδιοι παράτυποι μετανάστες και πως ξεκίνησαν από την πατρίδα τους όπου κινδύνευε η ζωή τους λόγω της εκεί τεταμένης κατάστασης που επικρατεί, για να μεταβούν μέσω Ελλάδας στην Ισπανία αναζητώντας μία καλύτερη ζωή.

Μάλιστα ο 25χρονος είπε πως το ταξίδι αυτό δεν το έκανε μόνος του αλλά μαζί με την εγκυμονούσα σύζυγο του και περιέγραψε πόσο δύσκολες ώρες πέρασαν έως ότου φθάσουν στο νησί μας.

Ο ίδιος είπε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς από την πατρίδα του έως την Κωνσταντινούπολη και από εκεί έως το Μαρμαρίς πήγε με λεωφορείο όπου συναντήθηκε με άγνωστο άνδρα και του κατέβαλλε το ποσό των 2500 ευρώ προκειμένου να ταξιδέψει στην περιοχή μας.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε κατά την απολογία του και ο 55χρονος από τον Άγιο Δομίνικο κατηγορούμενος ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως πάσχει από διαβήτη και πως πραγματικά έζησε δύσκολες ώρες και διακινδύνευσε την ζωή του με το ταξίδι αυτό αφού θα μπορούσε εύκολα να πάθει το οτιδήποτε.

Αναφορικά με το βίντεο που φέρονται να έχουν στην διάθεση τους οι διωκτικές αρχές και το οποίο «ενοχοποιεί» τους δύο αλλοδαπούς και οι δύο άνδρες τόνισαν ότι πρόκειται για σύγχυση και πως δεν είναι αυτοί οι διακινητές.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αλλοδαποί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στις 11.30 το πρωί όταν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι ένα ιστιοφόρο σκάφος τύπου «γκουλέτα» το οποίο μετέφερε σημαντικό αριθμό παράτυπων μεταναστών βρισκόταν στην περιοχή των πηγών της Καλλιθέας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου και των στελεχών του, που έσπευσαν αμέσως στο σημείο και προχώρησαν σε διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς των ανθρώπων αυτών στη στεριά και στην σύλληψη των δύο διακινητών που έπεσαν στην θάλασσα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Κάποιοι από τους παράνομους αυτούς μετανάστες που γνώριζαν κολύμπι έπεσαν στην θάλασσα και βγήκαν από μόνοι τους στη στεριά.
Η όλη διαδικασία εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων τουριστών επισκεπτών που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι λιμενικοί εντόπισαν 22 άτομα επάνω στο σκάφος που δεν είχαν προλάβει να αποβιβαστούν στην ακτή ενώ από την στεριά περισυλλέχθησαν 64 παράνομοι μετανάστες και οι δύο συλληφθέντες.
Το σκάφος που τους μετέφερε τύπου «γκουλέτα» ονόματι «GARGONA», αφού ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τους κομάντος του λιμενικού σώματος, ρυμουλκήθηκε στη συνέχεια με ασφάλεια από ειδικό ναυαγοσωστικό που έφθασε στο σημείο στο λιμάνι της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο