Η Ρόδος έκανε την έκπληξη στα island games στο Τζέρσεϊ

Η Ρόδος έκανε την έκπληξη στα island games  στο Τζέρσεϊ

Η Ρόδος έκανε την έκπληξη στα island games στο Τζέρσεϊ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 142 ΦΟΡΕΣ

Τα δυο μετάλλια αλλά και η συμμετοχή στα Island Games του 2015 γέμισε με χαρά τους πραγματικά φίλους του νησιού μας. Υπόσχεση για παρουσία στο Γκότλαντ το 2017 έδωσε στον Μπο Φρίνκεσταμ η ροδίτικη αποστολή

Πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί από κάθε άποψη η συμμετοχή της Ρόδου στα island games 2015 στο Τζέρσεϊ. Η οκταμελής αποστολή που αναμενόταν χθες βράδυ στο νησί μας από το Λονδίνο, επιστρέφει στη βάση της με δυο μετάλλια (κάτι που δεν περίμεναν πολλοί).

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως, η ροδίτικη αποστολή καταχειροκροτήθηκε ιδιαίτερα στην απονομή των μεταλλίων στους δυο αθλητές της, αλλά και σε κάθε συμμετοχή σε αγώνισμα, μιας και οι λαοί γνωρίζουν καλά πόσο δύσκολες στιγμές περνάει η χώρα μας.
Η αποστολή ξεκίνησε την επιστροφή της χθες στις 06.50 από το Τζέρσεϊ και αναμενόταν στο νησί μας με πτήση της BRITISH AIRWAYS χθες βράδυ.

Ο επικεφαλής της αποστολής κ. Τάκης Μιχαηλίδης μιλώντας γι’ αυτήν σημείωσε:
«Η αποστολή πέτυχε του σκοπού της. Μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας, παίρνει φυσικά το γεγονός πώς με το να έρθουμε στο Τζέρσεϊ, μπορέσαμε και κρατήσαμε τη συμμετοχή μας και τη συνέχεια στο θεσμό των island games κι επειδή δεν πήγαμε το 2013 στη Βερμούδα, για πολλούς λόγους, όλοι μιλούν για κράτημα ψηλά της αξιοπρέπειας του νησιού μας.

Εκείνα που χάρηκαν πρώτα είναι τα υψηλόβαθμα στελέχη της IGA και κύρια ο πρόεδρος Γιούργκεν Πέττερσον. Ευχαριστήθηκαν οι πάντες γι’ αυτή τη συμμετοχή και εξεπλάγησαν από τα μετάλλια. Δεν το περίμεναν. Νομίζω πώς δυο μετάλλια με τη συμμετοχή έξι αθλητών σε αυτού του βεληνεκούς τους αγώνες, είναι μια χαρά για όλους μας. Γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση κατά την επιστροφή μας στη Ρόδο».

Η ΡΟΔΟΣ ΗΤΑΝ Η ΕΚΠΛΗΞΗ
Η Ρόδος θεωρήθηκε ομολογουμένως από πολλούς ως η έκπληξη των αγώνων όχι μόνο για τα μετάλλια που πήρε αλλά και γιατί…πήγε στους αγώνες:

«Ήταν σημαντικές οι αντιδράσεις πολλών φίλων του νησιού μας στο Τζέρσεϊ. Φυσικά κανείς δεν μπορεί ακόμα να ξεχάσει τον επεισοδιακό ποδοσφαιρικό αγώνα του 2011, αλλά το έχουν ξεπεράσει θετικά. Παλιοί φίλοι από τότε που καταθέσαμε αίτηση για να εγγραφούμε ως μέλη από το 1997 μέχρι σήμερα, βρέθηκαν μαζί μας. Το Γκότλαντ ήταν το νησί που χάρηκε ιδιαίτερα για την παρουσία μας.

Γνωρίζουν πολλά για το νησί μας και φοβόντουσαν πώς δεν θα είμαστε στους αγώνες τους το 2017. Εμείς τους υποσχεθήκαμε πώς θα είμαστε, γεγονός που γέμισε χαρά τον τέως πρόεδρο της IGA και μεγάλο φίλο του νησιού μας, Μπο Φρίνκεσταμ. Του υποσχεθήκαμε πώς θα είμαστε και πάλι η έκπληξη των αγώνων στο νησί του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.
Υπενθυμίζεται ακόμη πως το Ροδίτικο ποδόσφαιρο θα εκτίσει την ποινή του στους αγώνες του 2017 στο Γκότλαντ.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Ολόκληρη η Ρόδος όμως ενδιαφέρεται για το μέλλον κι ο κ. Μιχαηλίδης είχε χθες να πει κάτι γι’ αυτό: «Η Ρόδος έχει μέλλον σε αυτό το θεσμό.

Έχει πάρει πολλά πράγματα απ’ αυτόν κι έχει επίσης πολλά περισσότερα να δώσει. Το νησί μας έχει μεγάλο πολιτισμό τον οποίο μεταφέρει στις πλάτες των αθλητών κάθε φορά που συμμετέχει σε αγώνες. Νομίζω πώς πρέπει να αγκαλιασθεί περισσότερο η προσπάθεια απ’ όλους τους φορείς αλλά και τον αθλητικό κόσμο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι περνάμε δύσκολες στιγμές σαν έθνος. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θεωρώ πώς ως λαός έχουμε πάντα να κάνουμε εφικτό ένα στόχο. Γι αυτό τον λόγο θέλω για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια:

-Την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ιδιαίτερα την κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου. Η βοήθεια της ήταν σημαντική.
-Τον Δήμο Ροδίων και τη ΔΕΡΜΑΕ
-Τον ΔΟΠΑΡ
-Την ΓΓ Αθλητισμού
-Αλλά και το Ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ για την στήριξη της αποστολής».

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!