Εικόνες ντροπής στην είσοδο της Παλιάς Πόλης

Εικόνες ντροπής  στην είσοδο της Παλιάς Πόλης

Εικόνες ντροπής στην είσοδο της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 632 ΦΟΡΕΣ

Εικόνες ντροπής αντικρίζουν τουρίστες και κάτοικοι στο πλέον τουριστικό σημείο της Ρόδου, στην είσοδο της Μεσαιωνικής πόλης, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο!

Στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, όπου χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά μεταβαίνουν για να επισκεφθούν την Παλιά Πόλη ή απλώς για να κάνουν μία βόλτα μέχρι το λιμάνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δεκάδες σακούλες σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από τους ημιυπόγειους κάδους απορριμμάτων!

Εικόνες που σε καμία περίπτωση δεν μας κάνουν υπερήφανους αφού πέρα από το καλαισθητικό της υπόθεσης, τίθεται και θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα σκουπίδια αλλοιώνονται και αφήνουν στην περιοχή έντονη κακοσμία! Ο συγκεκριμένος κάδος απορριμμάτων βρίσκεται σε σημείο όπου χρησιμοποιείται και για την στάθμευση οχημάτων και όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί, η δυσοσμία είναι τόσο έντονη που αναγκάζονται είτε να αφήνουν κάπου αλλού τα οχήματά τους, είτε να … επισπεύδουν την όλη διαδικασία στάθμευσής τους ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το σημείο. Αλλά και οι ξένοι επισκέπτες που διέρχονται από εκεί, κοιτάζουν με απορία τη σωρό από τα σκουπίδια καθώς τέτοιες εικόνες δεν είναι συνηθισμένοι να αντικρίζουν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως φαίνεται να υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με το άδειασμα των ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων της πόλης μας, καθώς όπως κατήγγειλαν αναγνώστες στη «Ρ» και σε άλλες περιοχές επικρατεί η ίδια κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι