Ελεύθερη αφέθηκε η Τουρκάλα που κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελεύθερη αφέθηκε η Τουρκάλα που κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελεύθερη αφέθηκε η Τουρκάλα που κατηγορείται για κατασκοπεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 518 ΦΟΡΕΣ

Με το ποσό των 10.000 ευρώ ως εγγύηση, αφέθηκε ελεύθερη χθες αργά το μεσημέρι η 49χρονη Τουρκάλα τουρίστρια που διαμένει μόνιμα στη Γαλλία σε βάρος της οποίας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας, όταν συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην Κάλαθο, να φωτογραφίζει μέσα σε χώρο στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Η 49χρονη, που έδωσε εξηγήσεις στην ανακρίτρια χθες το μεσημέρι, συνοδεύονταν από τον δικηγόρο της κο Βασίλη Υψηλάντη και αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν φανερά καταβεβλημένη, αφού από την Παρασκευή ήταν υπό κράτηση.

Η 49χρονη που είναι οικονομικά ευκατάστατη ήρθε στη Ρόδο από την Γαλλία για διακοπές και διέμενε, μαζί με τον σύζυγό της και τα δυό τους παιδιά σε πολυτελές ξενοδοχείο της Καλάθου. Το απόγευμα της Παρασκευής, ξεκίνησε με τα πόδια από το ξενοδοχείο και σε κάποια στιγμή μπήκε από αφύλακτο σημείο μέσα στο στρατόπεδο που υπάρχει στην περιοχή.

Βρίσκονταν ένα πέρασμα χωρίς περίφραξη όπως σημείωσε η ίδια, αποτύπωσε με το κινητό της τηλέφωνο πάνω από 30 φωτογραφίες, ενώ φαίνεται να έσβησε και κάποιες από αυτές. Ο χώρος ήταν εντός του στρατοπέδου που υπάρχει στην περιοχή.

Εκείνη την ώρα συνελήφθη από δύο περιπολούντες στρατιώτες και στην συνέχεια παραδόθηκε στο ΑΤ Αρχαγγέλου.
Προσήχθη ενώπιον της εισαγγελέως Ρόδου το μεσημέρι του Σαββάτου, χωρίς μάλιστα να συνοδεύεται από δικηγόρο και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες για κατασκοπία!

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Η ίδια και ο σύζυγός της αρνούνται όλες τις κατηγορίες και επιμένουν ότι είναι φυσιολάτρες που στο πλαίσιο των διακοπών τους κάθε φορά συνηθίζουν να φωτογραφίζουν περιοχές που βρίσκονται μέσα στη φύση. Σημείωσε επίσης ότι ως μουσουλμάνα ανέβηκε σε ένα υψηλό μέρος στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να προσευχηθεί.

Η υπόθεση, που μάλιστα πήρε διαστάσεις στον τύπο της Γαλλίας, αναμένεται να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας