Δεν θα στηθούν κάλπες στη Σύμη

Δεν θα στηθούν κάλπες στη Σύμη

Δεν θα στηθούν κάλπες στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 863 ΦΟΡΕΣ

“Δε θα στηθούν κάλπες στη Σύμη, αν δεν δοθεί λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ειμαστε αγανακτισμένοι και θα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Κανένας Συμιακός δεν θα ψηφίσει αν δεν τελειώσει αυτή η ιστορία” δήλωσε χθες στον Sky ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας ο οποίος μεταβαίνει στην Αθήνα για να συναντηθεί σήμερα Τρίτη με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη.

Όπως είπε ο κ. Παπακαλοδούκας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 600 μετανάστες στη Σύμη και εξέφρασε το φόβο ότι θα πολλαπλασιαστούν γι’αυτό και θα προτείνει τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στη Ρόδο. Παράλληλα όπως είπε, θα ζητήσει να γίνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της ταυτοποίησης μέσα σε πλοίο και κάθε απόγευμα να εκτελεί δρομολόγιο προς Ρόδο για να μεταφέρει τους μετανάστες. “Με κάλεσε ο κ. Ζώης για να βρεθεί μια λύση.

Το θέμα δεν είναι να μας δώσουν ένα σκάφος για να σταματήσουμε να μιλάμε, το θέμα είναι να δοθεί συνολικότερη λύση. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να ανοίξει και πάλι ο Εβρος. Από τότε που έκλεισε τα νησιά δέχονται κύματα μεταναστών και είναι θέμα χρόνου να έρχονται καραβιές στη Ρόδο όπως συνέβη και στην Κω”.

Οπως είπε ο δήμαρχος της Σύμης το λιμάνι του νησιού και το λιμεναρχείο της Σύμης είναι γεμάτο μετανάστες δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο νησί. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 100 μετανάστες από το νησί, αλλά αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Παπακαλοδούκα αφού ο ρυθμός αφίξεων είναι αντιστρόφως ανάλογος του ρυθμού αναχωρήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Εργασίες καθαρισμού στη Μεσαιωνική Πόλη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος