Σε 150 τα κενά στα γυμνάσια και στα λύκεια της περιοχής μας

Σε 150 τα κενά στα γυμνάσια και στα λύκεια της περιοχής μας

Σε 150 τα κενά στα γυμνάσια και στα λύκεια της περιοχής μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 424 ΦΟΡΕΣ

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με ανασφάλεια και αβεβαιότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, εκφράζοντας την ανησυχία της.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:
«Με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης διαγράφεται δυσοίωνο, ενώ η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με ανυπέρβλητα προβλήματα :
• Οι αποσπάσεις είναι σε εκκρεμότητα και χιλιάδες συνάδελφοι δεν ξέρουν πού θα πρέπει να παρουσιαστούν σε λίγες μέρες!

• Σχετικά με τις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών αφήνεται να διαρρεύσει στον τύπο ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εξασφαλιστούν πιστώσεις.

• Οι προσλήψεις των αναπληρωτών είναι επίσης σε εκκρεμότητα, αφού οι αιτήσεις πρέπει να επαναληφθούν και η όλη διαδικασία θα καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν οι προσλήψεις θα γίνουν εγκαίρως. Ως προς τις σχετικές πιστώσεις είναι ασαφές τόσο το συνολικό ύψος τους όσο και η προέλευσή τους, αφού μόνο ένα μέρος τους θεωρείται εξασφαλισμένο μέσω ΕΣΠΑ.

• Ως προς τα κενά επικρατεί παρόμοια αβεβαιότητα, με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας να μεταβάλλονται καθημερινά. Σε ό,τι αφορά στα Δωδεκάνησα, τα λειτουργικά και οργανικά κενά πριν από τις αποσπάσεις (που δεν ολοκληρώθηκαν, όπως ήδη αναφέρθηκε) υπολογίζονται σε 150.

Για όλα αυτά τα επείγοντα -λόγω έναρξης της σχολικής χρονιάς- εκπαιδευτικά ζητήματα, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και του τύπου είναι μεγάλο, η επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση όμως λείπει, ενώ η απαράδεκτη καθυστέρηση -λόγω και των πολιτικών εξελίξεων- ανησυχεί την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας είναι μεγάλες, αφού η διαχείριση των λειτουργικών εκπαιδευτικών εκκρεμοτήτων θα έπρεπε να είχε ήδη δρομολογηθεί. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι σχεδόν αδύνατο να δώσει ικανοποιητικές λύσεις στα πιεστικά αυτά προβλήματα.

Για την εκπαιδευτική κοινότητα η νέα χρονιά αρχίζει με ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Η εντεινόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα και οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε ολοένα βαθύτερη λιτότητα. Η ελαστικοποίηση της εργασίας, ο «εργασιακός κανιβαλισμός» είναι ήδη αισθητός και στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, πρέπει να απαιτήσει άμεσα:
• Κάλυψη των χιλιάδων κενών με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.
• Να σταματήσει ο εμπαιγμός απέναντι στους αναπληρωτές και η ομηρία τους. Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για έγκαιρες τοποθετήσεις
• Άμεση ολοκλήρωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Κι ακόμη:
• Να αποδοθούν όλα τα χρήματα της τρίτης δόσης στις σχολικές επιτροπές, καθώς και οι υπόλοιπες αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία των σχολείων (πληρωμή καθαριστριών κλπ).
• Να καταργηθεί η αύξηση κατά 10% του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, χωρίς συντεχνιακές λογικές.

Απέναντι στην «εθνική» πλέον μνημονιακή συναίνεση, οφείλουμε να αντισταθούμε μέσα από τα σωματεία μας, να συγκροτήσουμε ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο με καθαρούς στόχους:
• την άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων
• την άρνηση της αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλουν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ και οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕΔ»

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου