Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ο πρόεδρος της κοινότητας Κοσκινού

Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ο  πρόεδρος της κοινότητας Κοσκινού

Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ο πρόεδρος της κοινότητας Κοσκινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1704 ΦΟΡΕΣ

Για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων

Χειμαρρώδεις ήταν οι… δηλώσεις που παραχώρησε χθες στην «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου για τους προτεινόμενους χώρους για την μεταφορά των αθίγγανων από το Καρακόνερο.

Μάλιστα από την αρχή χρησιμοποίησε ιδιαίτερα… επιθετικό τόνο, καταγγέλλοντας ευθέως την Δημοτική Αρχή: «Καταγγέλλω τη στάση της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του ζητήματος της μετεγκατάστασης των Ρομά. Σοβαρότης μηδέν!».

Ο κ. Μανωλάγκας τονίζει ότι δεν προσκλήθηκαν καν να εκφράσουν την άποψή τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά και την δική τους περιοχή: «Κατ’ αρχάς δεν κληθήκαμε ούτε στην τωρινή συνεδρίαση, ούτε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, να εκφράσουμε την άποψή μας για την πρόταση μεταφοράς των αθίγγανων στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς ως πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων νοιώθουμε εξαιρετικά μόνοι και μας έχουν μόνο για να μαζεύουμε τα σκουπίδια απ’ τα χωριά μας, που ούτε αυτά είναι ικανή η Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί, αφού είναι δικιά της αρμοδιότητα και όχι δική μας. Δεν μας δίνουν σημασία, όπως δείχνουν και τα τελευταία γεγονότα. Για παράδειγμα δεν προσκληθήκαμε ούτε καν στην συνεδρίαση που αφορούσε την επιλογή των υποψήφιων χώρων. Σε ό,τι αφορά ειδικά στο Τσαΐρι (περιοχή «Διακάκη») πρόκειται για την τοποθεσία που πρόσφατα κάηκε από στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο».

Εξέφρασε μάλιστα και κάποιες υποψίες του: «Μου κινεί την υποψία ότι η φωτιά που προκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες εκεί, εξυπηρετεί πιθανότατα κάποια συμφέροντα και κάποιους σκοπούς. Το μόνο που… ζητάει η απόφαση αυτή είναι απλώς να ξανακάψουμε και να υποβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή. Όταν καταφέρω επιτέλους να αποτρέψω με οποιοδήποτε κόστος (προσωπικό ή πολιτικό) αυτή την απόφαση, τότε θα παραδώσω το Δημοτικό Διαμέρισμα στο δήμαρχο, ώστε να δω αν είναι ικανός να μαζέψει έστω και τα σκουπίδια της περιοχής. Είμαι παράλληλα πρόθυμος με οποιοδήποτε κόστος, ως απλώς κάτοικος στο Τσαΐρι, να πραγματοποιήσω αναδάσωση σε αυτό το ωραίο μέρος».

Σε ό,τι αφορά την δικιά του στάση ο κ. Μανωλάγκας τόνισε: «Εγώ πρόεδρος «γλάστρα» δεν θα είμαι πλέον. Είμαι αποφασισμένος τα διοικητικά μου όρια να τα προστατέψω. Επιχειρήσεις, αγρούς, οικίες, κτήματα, κτηνοτροφικές μονάδες και ότι άλλο υπάρχει στην περιοχή, θα επηρεαστούν από ένα ενδεχόμενο γκέτο που πάνε να φτιάξουν, με τις ευλογίες του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν ναι».

Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα κατονομάσει σύντομα εκείνους που υπερψήφισαν την πρόταση, για να τους γνωρίζουν οι συντοπίτες του και να τους περιμένουν με… ανοιχτές αγκάλες: «Θα κατονομάσω δημόσια όλους εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν θετικά, αφού πρώτα πάρω στα χέρια μου τα πρακτικά της συνεδρίασης, ώστε να γνωρίζουν στα Κοσκινού και στο Τσαΐρι ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί και να μπορέσουν να τους υποστηρίξουν την επόμενη τετραετία και να τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες».

Ο πρόεδρος των Κοσκινού «καυτηρίασε» μάλιστα και το γεγονός ότι ενώ εντός της πλειοψηφίας αρκετοί δεν λένε ούτε καλημέρα, κατάφεραν να συνεννοηθούν και να ψηφίσουν ομόφωνα την πρόταση: «Είναι δε εντυπωσιακό ότι ενώ ακόμη και μέσα στην πλειοψηφία οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ανταλλάζουν ούτε καλημέρα μεταξύ τους, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν μια ομόφωνη απόφαση, η οποία όμως θα μπορούσε να λαμβάνει υπόψη της ορισμένα δεδομένα και να παρθεί κάτω από καλύτερες συνθήκες. Όσο για τους δημοτικούς συμβούλους Καλλιθέας, αν και ο κ. Ψυλλάκης αποχώρησε, οι υπόλοιποι παρέμειναν και ψήφισαν ναι».

Ορμώμενος μάλιστα από τα παραπάνω ο κ. Μανωλάγκας καταθέτει την δικιά του πρόταση για το πού θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι αθίγγανοι: «Προτείνω λοιπόν και ως εναλλακτική επιλογή οι αθίγγανοι να πάνε στην περιοχή «Ψαλίδι» ανάμεσα Αφάντου και Καλυθιές. Θα πρότεινα επίσης στους δημοτικούς συμβούλους, με πρώτο τον δήμαρχο, να φιλοξενήσει στο χωριό του μια μερίδα αθίγγανων και αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι μπορούν να δείξουν την φιλευσπλαχνία τους φιλοξενώντας τους στα σπίτια τους».

Επιπλέον υπενθύμισε ότι στην περιοχή φιλοξενούνται ήδη αρκετές… οχλούσες δραστηριότητες: «Υπενθυμίζω ότι ήδη το Δημοτικό Διαμέρισμα Κοσκινού φιλοξενεί και τον πρώην και το νυν ΧΥΤΑ, τα σφαγεία, αλλά και τον βιολογικό, ο οποίος είναι το πιο ακατάλληλο έργο που έχει γίνει στα χρονικά του νησιού μας (προβλέπεται να συνδεθεί και η Αρχάγγελος), που δυσφημεί την περιοχή μου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πανέμορφη Καλλιθέα, εκτός από οπτική ομορφιά έχει και πολύ όμορφη… δυσοσμία. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται.

Ως επίλογο ο κ. Νίκος Μανωλάγκας ήταν… λιτός, αλλά κατηγορηματικός: «Λυπάμαι και θλίβομαι γιατί είμαι μέλος αυτής της δημοτικής αρχής».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου