Xρήματα για τους πρόσφυγες της Τήλου

Xρήματα για τους πρόσφυγες της Τήλου

Xρήματα για τους πρόσφυγες της Τήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Συγκεντρώνονται μέσω διεθνών οργανισμών

Χρήματα μέσω διαφόρων οργανισμών όπως του gofundme.com και του life.indiegogo.com, οι οποίοι συλλέγουν διαδικτυακά χρήματα για διάφορους σκοπούς, συλλέχθηκαν τις τελευταίες 20 μέρες, προκειμένου να στηριχθούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί.

Με τίτλο "Στηρίξτε τους πρόσφυγες στην Τήλο, Ελλάδα", η καμπάνια του gofundme.com δημιουργήθηκε στις 31 Αυγούστου και ζητώντας να συλλεχθούν χρήματα, αρχικά προκειμένου να αγοραστούν κρεβάτια, και έπειτα για να δημιουργήσουν χώρους για ντουσιέρες, βρύσες και τουαλέτες, στην περιοχή που φιλοξενούνται. Με μια ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), ενημέρωναν τα μέλη της, για τις ανάγκες των προσφύγων στην Τήλο, και σιγά -σιγά προσέφεραν ο,τι μπορούσαν στους ίδιους προκειμένου να έχουν μια καλύτερη ζωή στο νησί.

Χάρη στη βοήθεια του κόσμου, ο στόχος σύντομα επετεύχθη, τόσο μέσω του οργανισμού gofunme.com, όσο και μέσω των κατοίκων των νησιών μας που προσέφεραν ο,τι μπορούσαν.

Στο κείμενο μάλιστα που υπάρχει στη σχετική σελίδα της καμπάνιας προκειμένου να συλλεχθούν χρήματα, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
"Περισσότερα από 2.500 δολάρια! Υπέροχοι άνθρωποι- αυτό ήταν μια μεγάλη ενίσχυση για τη δουλειά που μερικοί εθελοντές πραγματοποίησαν στον χώρο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στην Τήλο".

Αντίστοιχα μέσω του life.indiegogo.com συλλέχθηκαν περίπου 3.000 δολάρια, ενώ ζητούν και κάποια ακόμα, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων. Μάλιστα, σε σχετική ανάρτηση στο life.indiegogo.com από τους διαχειριστές του, πριν απο περίπου πέντε μέρες, οι ίδιοι κάνουν λογο για μια δύσκολη κατάσταση, τονίζοντας μάλιστα πως κάθε δολάριο (σαν προσφορά), μετράει.

Δεκάδες εθελοντές, από όλο τον κόσμο, συνεχίζουν να συλλέγουν χρήματα για τις ανάγκες των προσφύγων εκεί, να στέλνουν κούτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα συγκινητική, φροντίζοντας να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των προσφύγων.

Να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση μέσω των σελίδων gofundme.com και του life.indiegogo.com ονομάζεται crowdfunding.

Το crowdfunding ή αλλιώς participative financing - («χρηματοδότηση από το πλήθος» --«συμμετοχική χρηματοδότηση») είναι μία νέα δημοφιλής μέθοδος για την άντληση κεφαλαίων από μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων, κατά κύριο λόγο μέσω του διαδικτύου. Tο crowdfunding αρχικά συνδέθηκε με τη χρηματοδότηση διαφόρων κοινωφελών έργων ή με τη χρηματοδότηση μορφών τέχνης.

https://www.gofundme.com/tilosrefugees

https://www.facebook.com/groups/536340446517671

https://life.indiegogo.com/fundraisers/help-volunteers-helping-refugees-in-tilos-greece

Διαβάστε ακόμη

Σε 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλες της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια!

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί