Συνεχίζονται οι καραβιές μεταναστών

Συνεχίζονται οι  καραβιές μεταναστών

Συνεχίζονται οι καραβιές μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Για τη μεταφορά 49 παράτυπων μεταναστών στην Κω συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης ξύλινου σκάφους, ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται κανονικά και σε άλλα νησιά.

Ειδικότερα, στον εντοπισμό 49 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 50χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες προχθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω ότι στην περιοχή «ΜΑΡΜΑΡΙ» της Κω, προσάραξε ξύλινο σκάφος και αποβιβάστηκε στην ακτή σημαντικός αριθμός παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου όπου εντόπισαν τους 49 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς καθώς και τον 50χρονο αλλοδαπό κυβερνήτη του ξύλινου σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, βρέθηκε στην κατοχή του 50χρονου και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων πενήντα ευρώ (8.050€), των χιλίων τετρακοσίων δολαρίων (1.400$) και των εκατόν εβδομήντα πέντε τουρκικών λιρών (175 ΤR).

Επίσης στη Ρόδο χθες το πρωί εντοπίστηκαν 106 μετανάστες στη Σορωνή ενώ το μεσημέρι πλοίο κατέπλευσε στον όρμο της Καλλιθέας μεταφέροντας μερικούς ακόμη δεκάδες αλλοδαπούς.
Αλλά και στο Καστελλόριζο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν άλλοι δύο αλλοδαποί.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ», τους δύο αλλοδαπούς στη θάλασσα .

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των δύο παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καστελλορίζου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.
Επίσης προχθές τα ξημερώματα και πάλι στο Καστελλόριζο αστυνομικοί του Τμήματος Μεγίστης συνέλαβαν 8 άτομα από την Συρία (4 άνδρες και 4 γυναίκες που συνόδευαν 8 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Αλλά και στην Σύμη προχθές το πρωί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Σύμης 5 άνδρες από το Ιράκ για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου