Για 13η χρονιά στη Ρόδο “ο Διάλογος των Πολιτισμών”

Για 13η χρονιά στη Ρόδο  “ο Διάλογος των Πολιτισμών”

Για 13η χρονιά στη Ρόδο “ο Διάλογος των Πολιτισμών”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 513 ΦΟΡΕΣ

Πιθανόν να παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Για 13η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, από τις 8 έως και τις 12 Οκτωβρίου, το παγκόσμιο φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» στο οποίο πρόεδρος και ιδρυτής είναι ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Ρωσίας και φίλος της Ρόδου, ο κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ενώ, φέτος, στην έναρξη των εργασιών έχει προσκληθεί να χαιρετίσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, καταρχήν το θέμα του φόρουμ φέτος είναι «Ο κόσμος πέρα από το παγκόσμιο χάος» και η έναρξη των εργασιών του θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι, ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό ούτε ο χώρος που θα γίνει η τελετή έναρξης-τα προηγούμενα χρόνια ήταν το Καστέλο ενώ πέρυσι επελέγη η τάφρος-ούτε και το ακριβές πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στην έναρξη των εργασιών του φόρουμ, πάντως, έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας κ. Βάκλαφ Κλάους, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που ήταν υποψήφια για την Προεδρία το 2007 με το κόμμα των Πρασίνων, κα Σύνθια Μακ Κίνεϊ, Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Kanwal Sibal, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Περού, ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας την περίοδο 2007-2008 κ. Άλφρεντ Γκούζενμπαουερ κ.α.

Την ίδια ημέρα, έχει προσκληθεί και υπάρχει στο πρόγραμμα να χαιρετίσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός. Βέβαια, κάτι ανάλογο γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια και συνήθως ερχόταν κάποιος Υπουργός, οπότε τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε ποιος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση.

Το φόρουμ έχει αρκετές θεματικές και workshop στα οποία θα μιλήσουν εκπρόσωποι κορυφαίων Οργανισμών, διαφόρων κλάδων, επίσης φορέων και κυβερνήσεων από την Ινδία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Νορβηγία, την Κίνα, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Μαλαισία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Συρία, το Βέλγιο, την Τουρκία, την Αυστρία, την Ελλάδα, τον Καναδά, το Ιράν, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία, την Ουγγαρία, την Ελβετία, το Καμερούν, την Αρμενία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, το Τατζικιστάν, τη Σερβία, το Καζακστάν, τις Φιλιππίνες, το Καμερούν, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ολλανδία, τη Φιλανδία και τη Δανία.

Ανάμεσα στα θέματα με τα οποία θα καταπιαστούν οι συμμετέχοντες είναι για τις οικονομικές πολιτικές για την ισόνομη ανάπτυξη, «η νέα απειλή: Υβριδικοί πόλεμοι ως εργαλείο για την ανατροπή», «οι οικογενειακές αξίες ως μία βάση για βιώσιμη ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού», «το παρελθόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας από την πλευρά του Διαλόγου των Πολιτισμών-οι πιθανές επιλογές για μελλοντικά σενάρια για μία κοινή αρχιτεκτονική ευρωπαϊκής ασφάλειας. Νέες απειλές, παλιές α-ντιδράσεις;», τα ψηφιακά μίντια κ.α.

Aπό την τελετή έναρξης του φόρουμ, στο Καστέλο, το 2012.  Στη ΦΩΤΟ ο κ. Γιακούνιν (δεύτερος από δεξιά), μαζί με τον τότε Υπουργό κ. Χατζηδάκη (πρώτος από δεξιά), τον σημερινό δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο και τον τότε κ. Κουσουρνά
Aπό την τελετή έναρξης του φόρουμ, στο Καστέλο, το 2012. Στη ΦΩΤΟ ο κ. Γιακούνιν (δεύτερος από δεξιά), μαζί με τον τότε Υπουργό κ. Χατζηδάκη (πρώτος από δεξιά), τον σημερινό δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο και τον τότε κ. Κουσουρνά

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο