Δύο χρόνια με αναστολή για τον ξυλοδαρμό του επιχειρηματία

Δύο χρόνια με αναστολή για τον ξυλοδαρμό του επιχειρηματία

Δύο χρόνια με αναστολή για τον ξυλοδαρμό του επιχειρηματία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 495 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο αδέλφια Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνταν για την επίθεση και το ξυλοκόπημα επιχειρηματία της Ρόδου.

Το επεισόδιο είχε προκληθεί πριν από επτά χρόνια στο νησί μας, και σε βάρος των δύο αδελφών ηλικίας 41 και 34 ετών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τον Ιανουάριο του 2014 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη μετέτρεψε την κατηγορία (σε βαθμό πλημμελήματος) σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε κατά πλειοψηφία (4-3) τους δύο αλλοδαπούς ένοχους επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στον καθένα.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και τους έκρινε ένοχους με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον καθένα.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2008, μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα έξω από το σπίτι του 57χρονου.

Ο επιχειρηματίας είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγο του, η οποία και μπήκε μέσα ενώ ο 57χρονος καθυστέρησε καθώς είχε να φροντίσει το σκύλο τους. Τότε εντελώς ξαφνικά δέχτηκε από πίσω επίθεση από δύο άνδρες, οι οποίοι τον έριξαν στο έδαφος και με ξύλινο αντικείμενο τύπου γκλοπ τον κτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη πλάτη και το αριστερό του πόδι.

Τα χτυπήματα όμως συνεχίστηκαν και στο πρόσωπο, όπου για να προστατευθεί ο 57χρονος σήκωσε το δεξί του χέρι με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα. Από τις φωνές δε, βγήκε έξω η σύζυγός του και οι γείτονες με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή.

Σε ότι αφορά τον επιχειρηματία, μεταφέρθηκε από γείτονα του στο νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό επιλήφθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τα δύο αδέλφια, ενώ ο επιχειρηματίας τους αναγνώρισε ως τα άτομα που τον ξυλοκόπησαν με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο