Χατζημάρκος: Κερδήθηκε στην πράξη το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού

Χατζημάρκος: Κερδήθηκε στην πράξη το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού

Χατζημάρκος: Κερδήθηκε στην πράξη το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 536 ΦΟΡΕΣ

Εβδομήντα χιλιάδες τουρίστες θα έρθουν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο

Γερμανοί, Δανοί και Σουηδοί, θα είναι κατά κύριο λόγο οι πρώτοι επισκέπτες της Ρόδου που θα εγκαινιάσουν σε λίγες μέρες το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού στο πλαίσιο διακοπών τους σε Τουρκία και Ελλάδα.

Πρόκειται για περίπου 70.000 άτομα που θα κάνουν διακοπές στο νησί μας, το διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο, εκτός σεζόν δηλαδή , ερχόμενοι ακτοπλοϊκώς μέσω Τουρκίας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή μας με τέτοια μεγέθη, ώστε να επιτρέπει στον ίδιο τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο να δηλώνει ότι «κερδήθηκε το στοίχημα του τουρισμού στην πράξη και όχι στα λόγια».

Συγκεκριμένα χτες τόσο ο περιφερειάρχης όσο και η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίτευξη συμφωνίας που θα έχει άμεσο οικονομικό όφελος για τη Ρόδο αρχικά και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιά σταδιακά.

Παρών ήταν και ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Καμπούρης ο οποίος θα μεταφέρει στη Ρόδο το μεγαλύτερο αριθμό των τουριστών δηλαδή περίπου 52.000 άτομα.
«Εβδομήντα χιλιάδες επισκέπτες σε χειμερινή περίοδο είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός για το νησί. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι μεγαλύτεροι στόχοι επιτυγχάνονται με πολλή δουλειά και λιγότερα λόγια. Το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού, είναι ένα στοίχημα δεκαετιών, όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά και για την χώρα ολόκληρη» είπε ο περιφερειάρχης μιλώντας για το θέμα και πρόσθεσε:

«Εργαστήκαμε με πολλή μεθοδικότητα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και πάντα σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς. Η συνένωση δυνάμεων είναι ο παράγων που φέρνει τέτοιου είδους θετικά αποτελέσματα. Αυτό το οποίο πρέπει πια να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, είναι ότι στην οικονομία μας, αποτελέσματα χειροπιαστά, χωρίς συνεργασία με τους παράγοντες της αγοράς, δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Στο βαθμό που μπορείς να κατανοήσεις πώς δουλεύει η αγορά και ξέρεις τις πραγματικές ανάγκες του τόπου σου, τότε μπορείς να φέρεις αποτέλεσμα. Αν και τα επόμενα χρόνια μπορέσουμε να υπηρετήσουμε με επιτυχία αυτό το στόχο, τότε θα μπορούμε να δώσουμε πολύ σημαντικές απαντήσεις και λύσεις στα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Αν ο στόχος επιτευχθεί – και είμαι σίγουρος γι αυτό – θα επεκταθούμε και άλλα νησιά» δήλωσε και κάλεσε την τοπική αγορά «να είναι έτοιμη να υποδεχθεί αυτούς τους ανθρώπους, τους μήνες όπου ο τόπος τους έχει μεγάλη ανάγκη, για να τονωθεί η οικονομία του νησιού, αλλά και για να επιστρέψουν στον τόπο τους ικανοποιημένοι, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της Ρόδου».

Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου που εργάστηκε συντονισμένα και αποτελεσματικά με τους ανθρώπους της αγοράς, ζητώντας να συμβάλουμε όλοι στο να φύγουν οι άνθρωποι αυτοί από το νησί ικανοποιημένοι.
Πάντως όπως επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης οι τουρίστες θα έρθουν στη Ρόδο στο πλαίσιο διήμερων κυρίως πακέτων και λιγότερο τετραήμερων, μέσω Τουρκίας και ειδικότερα μέσω του Μαραμαρίς και του Φετιγιέ.

Οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα φτάνουν στο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν το οποίο προσελκύει μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία στο χειμερινό τουρισμό θα τους προωθούν στη Ρόδο. Σύμφωνα με την κ. Παπαβασιλείου υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία περισσότερων τουριστών ενώ επιδιώκεται και αύξηση στον αριθμό των ημερών για τα πακέτα.

Από την πλευρά του ο πράκτορας Γιάννης Καμπούρης έκανε γνωστό πως σε ό,τι αφορά τους δικούς του πελάτες, η πρώτη άφιξη θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτώβρη με 540 άτομα και η τελευταία αναχώρηση από τη Ρόδο θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου.

Όλο αυτό το διάστημα θα μεταφερθούν στο νησί μας 23.680 τουρίστες. Μετά από ένα διάλειμμα λόγω εορτών, θα συνεχιστεί το δεύτερο μέρος του προγράμματος ξεκινώντας από τις 20 Ιανουαρίου έχοντας λήξη στις 21 Απριλίου. Όλο αυτό το διάστημα μέσω του πρακτορείου του κ. Καμπούρη θα μεταφερθούν στη Ρόδο 29.640 τουρίστες.

Όπως έγινε γνωστό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο Rodos Palace και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει δύο εκδρομές, μία λαϊκή βραδιά και επισκέψεις σε Λίνδο και Μεσαιωνική πόλη. Πρόκειται κυρίως για άτομα τρίτης ηλικίας τα οποία θα μεταφερθούν στη Ρόδο με Τουρκικά σκάφη.

Πάντως το μεγάλο τουριστικό ρεύμα θα παρατηρηθεί τον Απρίλιο ενώ ο μήνας αυτός θα είναι και ο καλύτερος όλων των εποχών για τη Ρόδο καθώς τότε αναμένονται και οι Αυστριακοί συνταξιούχοι που έχουν ήδη κλείσει μαζικά τις διακοπές τους στο νησί μας.

Τονίζεται ότι οι υπόλοιποι περίπου 15.000 τουρίστες θα μεταφερθούν με άλλα πρακτορεία στη Ρόδο και θα κατανεμηθούν σε διάφορα ξενοδοχεία του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου