Στην Κω οι Οδηγοί της Ρόδου προκειμένου να πραγματοποιήσουν δράσεις προσφοράς στους πρόσφυγες

Στην Κω οι Οδηγοί της Ρόδου προκειμένου να πραγματοποιήσουν δράσεις προσφοράς στους πρόσφυγες

Στην Κω οι Οδηγοί της Ρόδου προκειμένου να πραγματοποιήσουν δράσεις προσφοράς στους πρόσφυγες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 530 ΦΟΡΕΣ

Θα μεταβούν στο νησί της Κω στις 24 και 25 Οκτώβρη

Τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η γειτονική Κως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων που φιλοξενούνται στο νησί, ένα χέρι βοήθειας από μια οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα, όπως είναι το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει.

Αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο της πολιτείας αποτελεί χρέος για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις. Έτσι λοιπόν και έπειτα απο την ανάγκη που προέκυψε στην Κώ, μέλη του τοπικού τμήματος Ρόδου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, πρόκειται να μεταβούν στο νησί στις 24 και 25 Οκτώβρη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δράσεις προσφοράς στον καταυλισμό υποδοχής προσφύγων της Κω, σε συνεργασία με τα τοπικά τμήματα της Κω και της Λέρου.

Εκεί, τα περίπου 50 μέλη που θα βρίσκονται στο νησί, θα αναλάβουν τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με εργαστήρια, τραγούδια και διάφορα παιχνίδια, τον καθαρισμό της πόλης όπου υπάρχει ανάγκη αλλά και τη διανομή στεγνών και καθαρών ρούχων και παπουτσιών στους περίπου 1.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο νησί της Κω.


Στην προσπάθειά τους αυτή, μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε, αφού υπάρχει μεγάλη ανάγκη για παπούτσια γυναικεία (37-38 νούμερο) και ανδρικά (40, 41,42 νούμερο) αλλά και σακίδια πλάτης, τα οποία θα δοθούν στους πρόσφυγες.

Η εστία του τοπικού τμήματος Ρόδου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Παπαλουκά και Βορείου Ηπείρου, θα είναι ανοιχτή την Tρίτη 11 με 1, Τετάρτη 4-6 το απόγευμα και την Πέμπτη 5-7 το απόγευμα όπου και θα γίνεται η συλλογή απο παπούτσια και σακίδια.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή, στάθηκε η εταιρεία Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή, με το ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης που θα πραγματοποιήσει στα μέλη του τοπικού τμήματος Ρόδου, προκειμένου να μεταβούν στην Κω.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων