Σε ένα μήνα θα παραδοθεί ο ειδικός υπερηχοτομογράφος

Σε ένα μήνα θα παραδοθεί ο ειδικός υπερηχοτομογράφος

Σε ένα μήνα θα παραδοθεί ο ειδικός υπερηχοτομογράφος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 711 ΦΟΡΕΣ

Με τα έσοδα που υπήρξαν από την φετινή εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”

Σε ένα περίπου μήνα αναμένεται να παραδοθεί ο ειδικός υπερηχοτομογράφος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ο οποίος έχει παραγγελθεί μετά το πέρας της φετινής εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη Ζωή" που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στη Ρόδο.

Μια εκδήλωση, που εδώ και έξι χρόνια, αποδεικνύει πως η Ρόδος θέλει και μπορεί να απαιτεί ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους της και πως πολλά εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν αρκεί να υπάρχει η θέληση.

Ο υπερηχοτομογράφος που παραγγέλθηκε μάλιστα μόλις 2 μέρες μετά την εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 9.000 συμπολίτες μας, και είναι αναγκαίος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Σπουδαίο ρόλο σε αυτό το έργο που γίνεται από τους διοργανωτές και τους εθελοντές της εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη Ζωή", έχει η άμεση αξιοποίηση των χρημάτων που συλλέγονται απο την εκδήλωση.

Χαρακτηριστικό είναι το φετινό παράδειγμα, αφού η παραλαβή αυτού του πανάκριβου μηχανήματος αξίας 35.000 αναμένεται να γίνει σε ένα περίπου μήνα, και θα βοηθήσει τη διαγνώστρια γιατρό κ. Λιάνα Σουλούνια κατά πολύ στο έργο της.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι τις προηγούμενες χρονιές, απο τα έσοδα της εκδήλωσης αγοράστηκαν πέντε μηχανημάτα για το νοσοκομείο της Ρόδου, και αυτά είναι ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και την μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέος εντέρου και πέρσι ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα.

Το μόνο σίγουρο, έπειτα απο την τεράστια απήχηση και συμμετοχή που έχει η εκδήλωση απο την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε, είναι πως κάθε χρόνο, ο πήχης θα ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά όχι μόνο σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου, αλλά και σε ό,τι αφορά τα μηχανήματα που θα αγοράζονται για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια