Η παράδοση απαιτεί επιθετικό οίστρο για τον Κολοσσό

Η παράδοση απαιτεί επιθετικό οίστρο για τον Κολοσσό

Η παράδοση απαιτεί επιθετικό οίστρο για τον Κολοσσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 99 ΦΟΡΕΣ

Τις δύο φορές που πέρασε νικηφόρα από τα Τρίκαλα είχε σκοράρει αφειδώς, ξεπερνώντας τους ενενήντα πόντους

Το περσινό παιχνίδι (β’ γύρος) ανάμεσα στα Τρίκαλα και τον Κολοσσό ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ, με τους «θαλασσί» να φεύγουν νικητές έχοντας εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα (16/25). Συνολικά σημείωσαν 94 πόντους, ακριβώς όσους είχαν πετύχει και τη σεζόν 2008-09!

Ο ηλεκτρονικός πίνακας πέρσι έλεγε 87-94, με τον Τζάστιν Ρόμπινσον (που φέτος παίζει στα Τρίκαλα!) να έχει 19π. και 5/6 τρίποντα. Τη χρονιά ’08-’09, το τελικό σκορ ήταν 75-94, με την ομάδα της Ρόδου να κάνει ονειρικό παιχνίδι (26/35 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 24/28 βολές) παρά την αποβολή του Στίβεν Σμιθ στο 4ο δεκάλεπτο.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ μαζί με τον Λανς Χάρις και τον Αντώνη Ασημακόπουλο ήταν ένα εκπληκτικό τρίο.

Την επόμενη χρονιά, ο Κολοσσός έχασε στα Τρίκαλα με 87-75 (Λανς Χάρις 23π., Σάσα Βασίλιεβιτς 12 / Έι Τζέι Έιμπραμς 21, Κασίμπ Πάουελ 19), όπως και τη σεζόν 2013-14 με 77-70 (Έβανς 16, Ματαλών 13 / Όσμπι 18, Τσαρ 12).

Φέτος, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα «Μαυροσκούφεια», με τον Κολοσσό ν’ αγγίζει και πάλι τους ενενήντα πόντους και να κερδίζει 89-77, με συνολικά δεκατρία εύστοχα σουτ τριών πόντων.

«Μπηχτές» για τη διαιτησία
Παραμονές του κρίσιμου αυτού αγώνα, ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης, μίλησε στα ΜΜΕ για τη σημασία της αναμέτρησης ενώ έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού από τους διαιτητές.

«Θεωρώ ότι στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα μας έκανε μία μεγάλη προσπάθεια αλλά και αδικήθηκε και αδίκησε και τον εαυτό της.

Η εικόνα μας στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλή αλλά αυτό δεν αρκεί. Πολλές φορές δεν εισπράττουμε σεβασμό από κάποιους παράγοντες αλλά και διαιτητές. Εμείς, όμως, κοιτάζουμε τα δικά μας τα λάθη, αρκεί αυτό να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία».

Αναφερόμενος στον Κολοσσό, ο έμπειρος τεχνικός των Τρικάλων σχολίασε: «Είναι γεμάτη ομάδα, πήρε και τον Σαλούστρο, διαθέτει ένα στυλ με αρκετούς αθλητικούς κι έμπειρους ξένους και Έλληνες με εμπειρία όπως οι Μανωλόπουλος, Γεωργαλλής, αλλά και τον Λαρεντζάκη που είναι μεγάλο ταλέντο.

Για μας η νίκη είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος, απέναντι σε μία ομάδα σοβαρή και με ιστορία στην Α1».

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!