Τρίκαλα-Κολοσσός: Παιχνίδι «ειδικών καταστάσεων»

Τρίκαλα-Κολοσσός: Παιχνίδι «ειδικών καταστάσεων»

Τρίκαλα-Κολοσσός: Παιχνίδι «ειδικών καταστάσεων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 60 ΦΟΡΕΣ

Ν’ αντιδράσει σωστά, μετά τη «σφαλιάρα» από το Λαύριο, θέλει σήμερα (17.00’) στα Τρίκαλα ο Κολοσσός H Hotels

Η όγδοη αγωνιστική της Basket League Σκρατς φέρνει τον Κολοσσό H Hotels αντιμέτωπο με την ισχυρή ομάδα των Τρικάλων, με την οποία έχουν κοινά στοιχεία, το στόχο της παραμονής και τη δύναμη της έδρας.

Μέσα στα Τρίκαλα, οι «θαλασσί» έχουν δείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να σταθούν όρθιοι και να φύγουν με το ροζ φύλλο στις αποσκευές τους ωστόσο φέτος οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και θα παίξουν ρόλο πολλές παράμετροι.

Εν πρώτοις, οι γηπεδούχοι έχουν φτάσει στην πηγή πολλές φορές, ακόμη και απέναντι σε εκπροσώπους μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως η ΑΕΚ και ο Άρης, αλλά δεν έχουν πιει νερό. Ποντάρουν σε παιχνίδια σαν το σημερινό για να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο αριθμό νικών και να σωθούν.

Από την άλλη, ο ίδιος ο Κολοσσός καλείται ν’ αντιδράσει με ορθό τρόπο στο πολύ αρνητικό αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας. Η εντός έδρας ήττα από το Λαύριο και η αγωνιστική εικόνα στο παρκέ του Βενετοκλείου «πλήγωσαν» την ομάδα της Ρόδου και σήμερα θα φανεί κατά πόσο έχει τα εφόδια να χειριστεί αυτή την περίπτωση και να ξεπεράσει άμεσα το σοκ. Παρότι η αποστολή μόνο εύκολη δεν είναι, ο τρόπος που οι «θαλασσί» θ’ αντιμετωπίσουν τα Τρίκαλα θα είναι ενδεικτικός της ικανότητας διαχείρισης …ειδικών καταστάσεων.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη για τον απόηχο του ματς με το Λαύριο: «Αυτή που πέρασε, ήταν μία δύσκολη εβδομάδα. Γνωρίσαμε μία «κακή ήττα» και μάλιστα εντός έδρας από το Λαύριο που είναι μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς.

Δυστυχώς, δεν παίξαμε όπως έχουμε συνηθίσει. Δεν αντιμετωπίσαμε σωστά τις τακτικές του ματς, ήμαστε νωθροί αλλά και πολύ άστοχοι. Το παιχνίδι αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν. Όμως, μας έχει πεισμώσει και θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό κόντρα στα Τρίκαλα».

Για το σημερινό ντέρμπι, ο 22χρονος γκαρντ εξήγησε ότι «τα Τρίκαλα έχουν μία δύσκολη έδρα με θορυβώδες κοινό, ενώ στο ρόστερ τους διαθέτουν πολύ καλούς ξένους παίκτες.

Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, θα έχουμε μία καλή ευκαιρία να “ρεφάρουμε” την ήττα του περασμένου Σαββάτου τόσο για μας όσο και για τον κόσμο που πικράναμε».

Ο Κολοσσός H Hotels θα παρουσιαστεί στα Τρίκαλα με ένα νέο πρόσωπο στη σύνθεσή του, τον 25χρονο φόργουορντ Χρήστο Σαλούστρο, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ομάδα την περασμένη Τρίτη.

Άμυνα, κόσμος και …Ολυμπιακός!

Ο πολύπειρος Γιώργος Τσιάρας εξήγησε από πλευράς Τρικάλων τη συνταγή για το σημερινό παιχνίδι με τον Κολοσσό: «Βλέποντας τον Ολυμπιακό να κάνει αυτές τις σπουδαίες εμφανίσεις χωρίς τους σημαντικούς του παίκτες, μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο καλοδουλεμένη ομάδα είναι. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης με παίκτες πολεμιστές που θυσιάζουν το «εγώ» τους για το κοινό καλό!

Αυτόν το χαρακτήρα της σκληρής ομάδας, που βασίζεται στην επιθετική άμυνα στην μπάλα και στην αθλητικότητα, νομίζω ότι όλοι οι προπονητές προσπαθούν να πετύχουν, αλλά δεν είναι εύκολο.

Μιλώντας τώρα για τα Τρίκαλα, νομίζω ότι αυτή η προσήλωση στην άμυνα, που μας έδωσε δύο νίκες στα πρώτα παιχνίδια, μας έχει λείψει. Στο παιχνίδι με τη Ρόδο, που έχουμε μπροστά μας, θα πρέπει να είμαστε πολύ πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο.

Η νίκη για μας είναι μονόδρομος, όπως δήλωσε και ο προπονητής μας, και θα κάνουμε τα πάντα για να την πετύχουμε και να χαρούμε μαζί με τον κόσμο μας που πάντα μας στηρίζει και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Το σημερινό παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής:

Τρίκαλα (17.00’) Τρίκαλα – Κολοσσός (Novasports 2)

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τσούνας, Ξενικάκης

Κομισάριος: Μιναρετζόπουλος

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ

Το σούπερ ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Άρη ξεχωρίζει στο υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Πυλαία (17.00’) ΠΑΟΚ – Αρκαδικός (Novasports 2)

Διαιτητές: Γκόντας, Πουρσανίδης Γ., Μαλαμάς

Κομισάριος: Μήτσιου

ΟΑΚΑ (17.00’) ΑΕΚ – Άρης (OTE Sport 4)

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Αναστόπουλος, Τζαφλέρης

Κομισάριος: Μαύρος

Ήλιδα (17.00’) Κόροιβος – Ρέθυμνο (Novasports 2)

Διαιτητές: Σχινάς, Ανδρικόπουλος, Παντελίδης

Κομισάριος: Σπυρίδωνος

Ζηρίνειο (17.00’) Κηφισιά – Απόλλων Πατρών (Novasports 2)

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Δεσλής, Πουρσανίδης Κ

Κομισάριος: Ντάβαρης

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή