Ασταμάτητη η Ρόδος, αναγνώριση για τον Άρη

Ασταμάτητη η Ρόδος,  αναγνώριση για τον Άρη

Ασταμάτητη η Ρόδος, αναγνώριση για τον Άρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Τα «ελάφια» νίκησαν και τους «κιτρινόμαυρους» με 6-2 και άνοιξαν την «ψαλίδα» από τη δεύτερη θέση

Άλλο ένα σταθερό βήμα στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου έκανε χθες η Ρόδος, η οποία επιβλήθηκε του Άρη με 6-2 και αύξησε στους πέντε τους βαθμούς που τη χωρίζουν από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη ήταν χωρίς αμφισβήτηση καλύτερη και νίκησε δίκαια, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η τελική έκταση του σκορ αδικεί την προσπάθεια του Άρη, που παρότι έπαιζε από το 35’ με παίκτη λιγότερο, πάλεψε ψυχωμένα και χαρακτηρίστηκε από αρκετούς ως η ομάδα με την καλύτερη παρουσία, σε σύγκριση με εκείνες που έχουν περάσει από το Δημοτικό Στάδιο.

Η Ρόδος ευτύχησε να προηγηθεί με το «καλημέρα». Ο Καντιμοίρης προώθησε την μπάλα για τον Ιμεραλιλάι στη δεξιά πτέρυγα, εκείνος έκανε την κούρσα, έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Γκόγκας, που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έκανε με προβολή το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας διαδρόμους κυρίως στα άκρα, ωστόσο δημιουργικά ήταν φλύαροι και επιπλέον, επιρρεπείς στα λάθη. Αφού πέρασαν δύο δύσκολες στιγμές στο 7’ (ο Καραγιάννης σταμάτησε το κοντινό γύρισμα του Ορφανίδη από τα αριστερά) και στο 12’ (αριστερό δοκάρι σε κεφαλιά του Αρχοντούλη, μετά από φάουλ του Χατζηλιόντα), οι «κιτρινόμαυροι» ανταμείφθηκαν για το πάθος και την επιμονή τους, με το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από πίεση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, διαδοχικά σουτ και κόντρες, ο Μπαϊρακτάρης βγήκε με την μπάλα διαγώνια και από πολύ πλάγια δεξιά, έκανε το 1-1 με άψογο πλασέ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους παίκτες της Ρόδου να διατηρούν την πρωτοβουλία και να ψάχνουν τρόπους να δημιουργήσουν και εκείνους του Άρη να προσπαθούν να «σπάσουν» την ανάπτυξη των αντιπάλων τους μέσα από τις πολλές προσωπικές μονομαχίες. Παρά την έλλειψη ρυθμού, τα «ελάφια» βρήκαν φάσεις να απειλήσουν και εν τέλει, να προηγηθούν.

Στο 26’, ο Καραγιάννης εξουδετέρωσε με δύο εντυπωσιακές εκτινάξεις και μετά από ισάριθμα κόρνερ πρώτα το βολέ του Γκάιδα μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια την κεφαλιά του Γκόγκα, ενώ στο 27’, η κεφαλιά του Γκόγκα στην πλάτη της άμυνας και το ξεπέταγμα του Παυλίδη, έδωσε την ευκαιρία στον Ιμεραλιλάι να βγει τετ α τετ, μόνο που την τελευταία στιγμή άνοιξε την μπάλα όσο χρειαζόταν ο Καραγιάννης για να την μαζέψει.

Στο 29’, ο Αρχοντούλης έκανε το γύρισμα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής Αντωνάς είδε χέρι αμυντικού και έδειξε πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για ακούσιο. Ο Παυλίδης σημάδεψε σωστά και παρά τη σωστή εκτίμηση του Καραγιάννη, έκανε το 2-1 με ψύχραιμη εκτέλεση στη δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο 35’, η Ρόδος πήρε το πλέον ουσιαστικό πλεονέκτημα, καθώς ένα δυνατό μαρκάρισμα του Λαμπριανού στον Γκόγκα του κόστισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή (διαμαρτυρίες υπήρξαν κι εδώ).
Στο 50’, η Ρόδος έκανε το 3-1, χάρη στο κοντινό πλασέ του Καντιμοίρη έπειτα από σέντρα του Παυλίδη από τα αριστερά, ωστόσο οι πεισματάρηδες Αρχαγγελίτες δεν το έβαλαν κάτω και στο 54’ μείωσαν σε 3-2, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοτσίκου από τα δεξιά και λάθος του Κεφάλα, ο Μπαϊρακτάρης ευστόχησε με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Το ερώτημα για τον τελικό νικητή απαντήθηκε οριστικά στο 63’. Ο Χατζηλιόντας εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, ο Δελαπόρτας έκανε την κεφαλιά-πάσα από το δεξί δοκάρι του Καραγιάννη και Τζιβίλογλου έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, «γράφοντας» το 4-2. Παρότι συνέχισαν να παλεύουν, οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό πως είχαν χάσει δυνάμεις, με τη Ρόδο να συνεχίζει να ελέγχει απόλυτα τη ροή του αγώνα και να φτάνει στην επίτευξη άλλων δύο τερμάτων.

Στο 80’ και μετά από συρτή σέντρα του Αμανατίδη από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε προς το δεύτερο δοκάρι, όπου ο Παυλίδης την έστειλε στα δίχτυα με δυνατό σουτ, ενώ το ωραιότερο τέρμα του αγώνα σημειώθηκε στο 86’ από τον Αμανατίδη. Ο νεαρός επιθετικός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του σε μικρό χώρο στη μεγάλη περιοχή και αφού έφερε την μπάλα στο αριστερό πόδι του, διαμόρφωσε το τελικό 6-2 με σουτ από κοντά.

Καλύτεροι των νικητών ήταν οι Παυλίδης, Αρχοντούλης, Ιμεραλιλάι και Τζιβίλογλου, ενώ από τον Άρη ξεχώρισαν οι Μαρκόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Κοτσίκος και Δημητριάδης.

Δύσκολο παιχνίδι με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα είχε να διαχειριστεί ο διαιτητής Αντωνάς και τα πήγε αρκετά καλά. Πάντως, οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτύρονται κυρίως για τη φάση του πέναλτι.
Απαρατήρητοι πέρασαν οι βοηθοί Στεφανάκης και Δουλγέρης.

Οι συνθέσεις:
Ρόδος: Κεφάλας, Καλημέρης, Καντιμοίρης, Γκάιδας (46’ Δελαπόρτας), Αρχοντούλης, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας (79’ Μπιγκό), Παυλίδης, Γκόγκας, Ορφανίδης (34’ λ.τ. Αμανατίδης), Ιμεραλιλάι

Άρης: Καραγιάννης, Σταμούλης, Δημητριάδης (67’ Νικηταράς), Μαγιόγλου (46’ Σιέχ), Ζαρκαδούλας, Συμεωνίδης, Μπαϊρακτάρης, Χατζησάββας (79’ Πίτσης), Μαρκόπουλος, Λαμπριανός, Κοτσίκος

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Την Παρασκευή 10/5 στην Πάτρα

Άψογη η διοργάνωση του “Aegean IPSC Cup 2024” από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ρόδου!

Τα αποτελέσματα στο τοπικό μπάσκετ

Πολύτιμες εμπειρίες για την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του Ροδίων Άθλησις

Πολύ καλή η παρουσία της Δάφνης Ρόδου στο διασυλλογικό στίβου Ανδρών-Γυναικών

Ρεκόρ του Γιώργου Λυμπέρη των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Σαφώς αναβαθμισμένος φέτος ο «2ος Δάφνινος Αγώνας» στο φράγμα της Απολακκιάς

Ιάλυσος-Φοίβος: Παίζουν με φόντο τον τελικό