"Αυτόχειρας" ο Κολοσσός στα Τρίκαλα

"Αυτόχειρας" ο Κολοσσός στα Τρίκαλα

"Αυτόχειρας" ο Κολοσσός στα Τρίκαλα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 202 ΦΟΡΕΣ

Την τρίτη του συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Κολοσσός H Hotels ο οποίος «αυτοκτόνησε» στα Τρίκαλα καθώς από δικό του λάθος στα 12’’ χάθηκε το ροζ φύλλο. Παρότι έκανε συγκλονιστική προσπάθεια, ειδικά όταν αποβλήθηκε με πέντε φάουλ (στο τρίτο δεκάλεπτο) ο Λαρεντζάκης, προδόθηκε από τον εαυτό του καθώς ο Ρέλεφορντ έκανε πέντε δευτερόλεπτα στην επαναφορά, με το σκορ να είναι 87-86…

Στο σημερινό σούπερ ντέρμπι, οι άμυνες πήγαν περίπατο από την αρχή. «Μίλησαν» οι επιθέσεις όπως φαίνεται και από το τελικό 89-86 ενώ από το σκορ του ημιχρόνου (49-45) δεν θα ήταν έκπληξη η «κατοστάρα». Επομένως, η παράδοση που θέλει τα παιχνίδια στα Τρίκαλα να κρίνονται στο ποιος θα έχει την καλύτερη επίθεση, διατηρήθηκε για άλλη μία σεζόν.

Πάντως, ο Κολοσσός έχει όλα τα δίκια του κόσμου να φωνάζει για τα σφυρίγματα που δόθηκαν, ιδιαίτερα για το τέταρτο του Λαρεντζάκη στη δεύτερη (!) περίοδο, που οδήγησε και σε τεχνική ποινή στον πάγκο. Σχεδόν δύο λεπτά νωρίτερα είχε σφυριχθεί και αντιαθλητικό στον Γεωργαλλή…

Οι διπλάσιες βολές των Τρικάλων (κάποια στιγμή στο 3ο δεκάλεπτο ήταν σχεδόν τριπλάσιες) έπαιξαν το ρόλο τους αλλά τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε ο πρώην «θαλασσί» Τζάστιν Ρόμπινσον, με τους 23 πόντους και τα 5/7 τρίποντα.

Ακατάλληλο για καρδιακούς

Το ότι ο Κολοσσός συνηθίζει να κάνει δυναμικό «μπάσιμο» στα παιχνίδια, το ξέρουμε καλά, επομένως δεν ήταν πρωτόγνωρο το 2-10 και το 4-12 στο πρώτο μισό της περιόδου. Τα Τρίκαλα με 2/2 τρίποντα του Ρόμπινσον έφεραν το ματς στα ίσια (12-12) ενώ με επιμέρους σκορ 12-2 μέσα σε δύο λεπτά (!) πέρασαν και μπροστά με 16-14.

Μέχρι το 7’ ο Κολοσσός είχε κάνει μόνο μία προσπάθεια από τα 6.75μ. αλλά ο Λαρεντζάκης πάτησε καλά και «βομβάρδισε» για το 16-17 ενώ ο ίδιος έκανε το 19-23 λίγο πριν το τέλος της περιόδου.

Το προβάδισμα που είχαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δεκάλεπτο, πήραν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο (31-25) όμως αυτό κράτησε λίγο μιας και ένα σερί 9-0 διαμόρφωσε το 31-34 στο 13’ ενώ Μανωλόπουλος και Λαρεντζάκης έγραψαν το 34-39 στο 15’.

Περίπου ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μανωλόπουλος αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και οι διαιτητές υπέδειξαν αντιαθλητικό το «στοπ» του Γεωργαλλή στο Σόκο. Με 4/4 βολές (και συνολικά είκοσι μέχρι εκείνο το σημείο για τα Τρίκαλα έναντι μόλις δέκα του Κολοσσού) το σκορ έγινε 46-42 αλλά ο Μανωλόπουλος «πήρε το αίμα του πίσω» και μείωσε αμέσως στον πόντο.

Ακολούθησε το τέταρτο προσωπικό φάουλ του Λαρεντζάκη και η τεχνική ποινή στον πάγκο των Ροδιτών για να κλείσει το ημίχρονο με άλλες 3/3 βολές για τους Θεσσαλούς…

Σημειώνεται πως ο Κολοσσός χρεώθηκε έντεκα φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο…

Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερό προβαδισμα στην 3η περίοδο (57-50, 66-57), είχαν φτάσει αισίως τις τριάντα βολές (καλύπτοντας έτσι τα 20 λάθη!) ενώ ο Κολοσσός «έχασε» τον Λαρεντζάκη με πέντε φάουλ.

Όταν πλέον η διαφορά έγινε διψήφια (77-65) στο 32’, οι καρδιές των φιλάθλων στα Τρίκαλα άρχισαν να χαμηλώνουν το ρυθμό τους αλλά διαψεύστηκαν από τον πληγωμένο εγωισμό των φιλοξενούμενων.

Στο 36’ ο Μανωλόπουλος με την τέταρτη «βόμβα» του έκανε το 79-77 και ο Λιούις το 86-86 στα τελευταία 13 δευτερόλεπτα.

Το φάουλ στον Κόντζερ έγινε αμέσως, εκείνος έβαλε μία βολή και ο Κολοσσός είχε δική του την τελευταία επίθεση του αγώνα. Δώδεκα ολόκληρα δευτερόλεπτα για να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να φύγει νικητής από τα Τρίκαλα. Όμως ο Ρέλεφορντ έκανε το λάθος, ο Ντάουελ ήταν απόλυτα ψύχραιμος στις βολές (8’’) και ο Λιούις βιάστηκε να σουτάρει το τρίποντο της ισοφάρισης και της παράτασης…

Δεκάλεπτα: 23-23, 49-45(ημιχρ.), 70-62, 89-86

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τσούνας, Ξενικάκης

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Κάντουγκαν 9, Ντάουελ 14(2), Σόκο 11, Τσιλούλης, Τσιάρας 5(1), Κόντζερ 14, Καλλές, Ρόμπινσον 23(5), Τιγκ 11, Βαρυτιμιάδης 2.

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11(1), Μανωλόπουλος 14(4), Ντέιβις, Γεωργαλλής, Λίντεν 2, Ρέλεφορντ 8(1), Άχονεν 7(1), Σαλούστρος 7, Μακ Γκι 18, Λιούις 19(3).

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!