Γ. Χατζημάρκος: «Έπραξα το καθήκον μου για την περίπτωση του Χ. Κόκκινου»

Γ. Χατζημάρκος: «Έπραξα το καθήκον μου  για την περίπτωση του Χ. Κόκκινου»

Γ. Χατζημάρκος: «Έπραξα το καθήκον μου για την περίπτωση του Χ. Κόκκινου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να στείλει την υπόθεση των μετακινήσεων του Χαράλαμπου Κόκκινου στη δικαιοσύνη

Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να στείλει την υπόθεση των μετακινήσεων του Χαράλαμπου Κόκκινου στη δικαιοσύνη, ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, τονίζοντας ότι αν δεν το έπραττε αυτό θα ήταν… επίορκος.

Συγκεκριμένα κληθείς χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου να σχολιάσει την εξέλιξη που σημειώθηκε, επεσήμανε ότι η περιφέρεια επιθυμεί να χτίσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες χωρίς σκιές αφήνοντας πίσω τη λογική του παρελθόντος και τα… κουκουλώματα.
«Εδώ και πάρα πολύ μεγάλο διάστημα κρατήσαμε πολύ χαμηλά και τους τόνους και το ζήτημα αυτό. Γι΄αυτό θέλαμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα να εξετάσουμε όλα αυτά που μας έρχονταν ως υποψίες ή ενδείξεις για κάποια πράγματα υπηρεσιακά.

Υπηρεσιακά μας ήρθαν τα θέματα εδώ και πολλούς μήνες. Και η σοβαρότητα αλλά και ο όρκος τον οποίο έχουμε δώσει δε μας επιτρέπει να έχουμε εδώ διαχείριση με έναν τρόπο πρόχειρο. Θα ήμασταν επίορκοι και εγώ προσωπικά αν δεν οδηγούσα μετά την ολοκλήρωση μίας διαδικασίας διασταύρωσης κάποιων ζητημάτων την υπόθεση εκεί που τελικά την οδήγησα, δηλαδή στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε «Δε μπορεί να χτίζουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να δώσουμε τη μάχη να επανακτήσει η πολιτική τη σχέση που πρέπει να έχει με τον πολίτη και να αφήνουμε αυτές τις σκιές ή να λειτουργούμε με μία λογική του παρελθόντος που λέει κουκούλωσέ το, σκέπασέ το δεν πειράζει.
Είναι μία λογική που δεν έχει συμβάλλει σε τίποτα θετικό σε αυτό τον τόπο και σε αυτή τη χώρα. Αυτή τη νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που επιθυμούμε και θα ματώσουμε για αυτήν πρέπει να την τηρήσεις με πολύ μεγάλη πίστη και επιμονή. Αυτό κάναμε , η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Κόκκινος εκπέσει του αξιώματός του αν καταδικαστεί ο κ. Χατζημάρκος απάντησε «Εγώ δεν προδικάζω κάτι αυτή τη στιγμή. Τι προβλέπει η νομοθεσία θα το δούμε. Εμείς κάνουμε σε κάθε στάδιο αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δεν το εξαρτάμε με κάτι άλλο δεν βάζουμε προϋπόθεση κάτι άλλο, δεν έχουμε παράλληλες επιδιώξεις το ξεκαθαρίζω αυτό.
Στη βάση της αυτή η υπόθεση λέει το εξής: μέχρι τώρα αυτά κουκουλώνονταν. Η νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που εμείς θέλουμε να χτίσουμε δεν έχει προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα δεν έχει ειδικές διαδρομές και στοχεύσεις, δεν έχει πουθενά σκιά».

Διαβάστε ακόμη

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης