Βάζουν το χέρι στην τσέπη για τον ΠΡΟΤΟΥΡ

Βάζουν το χέρι στην τσέπη για τον ΠΡΟΤΟΥΡ

Βάζουν το χέρι στην τσέπη για τον ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Προκειμένυ να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις του

Το…χέρι στην τσέπη βάζουν οι φορείς που συμμετέχουν στον ΠΡΟΤΟΥΡ για να καλύψουν άμεσες υποχρεώσεις του ενώ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, όλοι δεσμεύτηκαν ότι «θα βάλουν πλάτη» για να καλύψουν το κενό μέχρι την έγκριση του νέου καταστατικού του στη γενική συνέλευση που έχει οριστεί για την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Ενημερωτικού χαρακτήρα, κυρίως από τον Πρόεδρό του, Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ, η οποία δεν διήρκεσε πάνω από δύο ώρες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδιάκος, ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τις παρατηρήσεις του Επιτρόπου ο οποίος, ως γνωστόν, επέστρεψε αθεώρητο, δηλαδή δεν το ενέκρινε, το χρηματικό ένταλμα πληρωμής ποσού 200 χιλιάδων ευρώ του Δήμου για την επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος λόγος της μη επιχορήγησης ήταν σαφής πρόβλεψη στο άρθρο 6 του καταστατικού του ΠΡΟΤΟΥΡ ότι η συμμετοχή του Δήμου Ρόδου ορίζεται στο 10% επί του εισπραττόμενου ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το άρθρο αυτό: «Ρητά καθορίζεται ότι ο προϋπολογισμός για την κάλυψη των δαπανών του προγράμματος προβολής και διαφήμισης της Ρόδου, θα καλύπτεται από επιχορηγήσεις των φορέων που εκπροσωπούν τα μέλη, οι οποίες για τα μέλη που είναι εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου, ορίζονται σε 10% επί του εισπραττόμενου ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.».

Έτσι, μετά τα παραπάνω, θεωρείται ξεκάθαρο ότι η εμπλοκή που προέκυψε με την επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ, οφείλεται αποκλειστικά στην κατάργησή του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. αφού από αυτόν ονομαστικά επιχορηγείται ο ΠΡΟΤΟΥΡ, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Ρόδου είχε φροντίσει να δεσμεύσει το ποσό επιχορήγησης από ίδιους πόρους του προϋπολογισμού του, τόσο το 2015 όσο και το 2016, καλύπτοντας το οικονομικό κενό που άφησε ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε, ακόμη, ότι η νομική υπηρεσία έχει ετοιμάσει το φάκελο με τις τροποποιήσεις για να κατατεθεί εκ νέου στον Επίτροπο. Μία από αυτές είναι ότι προβλέπεται από τον Καλλικράτη ο Δήμος να διαθέτει ένα ποσό για την επιχορήγηση Σωματείων.

Το άλλο θέμα που θεωρείται εξίσου σημαντικό είναι το νέο καταστατικό του ΠΡΟΤΟΥΡ που, όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος, θα κάνει μία ενημέρωση γι’ αυτό στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού υπάρχει και ως θέμα στην ημερήσια διάταξη και στη συνέχεια θα ψηφιστεί στη γ.σ.

Στήριξη φορέων
Εν τω μεταξύ, το θέμα που επείγει άμεσα για τον Οργανισμό είναι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κάλυψη των 50 χιλιάδων ευρώ για τη μισθοδοσία του 2015, κάτι που αναμένεται να γίνει αφού, χθες, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, οι Τουριστικοί πράκτορες, η Ομοσπονδία ενοικιαζομένων Σωματείων κ.α. δεσμεύτηκαν ότι θα συνεισφέρουν για να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος και να σταθεροποιηθεί ο Οργανισμός.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου