Να μη χαθεί η αίγλη του Δημοτικού Ωδείου της Ρόδου

Να μη χαθεί η αίγλη του Δημοτικού Ωδείου της Ρόδου

Να μη χαθεί η αίγλη του Δημοτικού Ωδείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτή επιστολή προς κάθε αρμόδιο στο Δήμο Ρόδου, απέστειλαν στη «Ροδιακή» γονείς παιδιών στο Δημοτικό Ωδείο της Ρόδου, επισημαίνοντας τις ελλείψεις και καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις για να λειτουργήσει όπως του αξίζει το Ωδείο της Ρόδου.

Στην επιστολή επισημαίνουν συγκεκριμένα:
«Παρακολουθώντας την πορεία του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου σαν γονείς των παιδιών μας που σπουδάζουν μουσική στις τάξεις του, νοιώθουμε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας μπαινοβγαίνοντας χρόνια τώρα στο πανέμορφο αλλά παρατημένο από κάθε είδους φροντίδας κτίριο της Ροδιακής έπαυλης. Σε ένα κτίριο που μόνο η ζεστασιά των καθηγητών που διδάσκουν εκεί ζεσταίνουν τις ψυχές των παιδιών μας.

Τι να πρωτοαναφέρουμε;
Την έλλειψη εδώ και καιρό γραμματειακής υποστήριξης;
(Είναι αστείο αλλά ψάχνουμε κάποιον για να πληρώσουμε δίδακτρα των παιδιών μας και να πληροφορηθούμε στοιχεία των σπουδών τους). Την παντελή έλλειψη καθαριότητας και στοιχειώδους ευπρέπειας του χώρου;
Τις τρύπιες και βρώμικες μοκέτες που κοσμούν τις τάξεις μουσικής;
Το μπάνιο που δεν λειτουργεί χρόνια τώρα ο νιπτήρας για να μπορούν να πλύνουν τα χέρια τους τα 100 παιδιά περίπου και οι καθηγητές τους;

Οι παλαιότεροι από μας μάλιστα, θυμούνται μια πιο παλιά δημοτική αρχή, της οποίας ο αντιδήμαρχός της μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, έσπευσε να αφαιρέσει πανέμορφα έπιπλα εποχής που κοσμούσαν τις τάξεις, την γραμματεία και τους χώρους αναμονής των γονιών, για να τα μεταφέρει όπως είπε σε πιο “σημαντικούς χώρους” στο Δημαρχείο και άλλα γραφεία.
Παρακολουθούμε σαν πολίτες του τόπου μας την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής ώστε η Ρόδος να ανακηρυχτεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Θα πρέπει να πληροφορηθούν οι πολιτικοί άρχοντές μας, ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας μετριέται με τον αριθμό των σπουδαστών που φοιτούν σε ιδρύματα τέχνης.

Μετά την παντελή αδιαφορία λοιπόν το κερασάκι στην τούρτα είναι το εξής:
Πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι ότι αποφάσισε η Δημοτική αρχή να λύσει το θέμα του κτιρίου μεταφέροντος το Ωδείο (που ούτε μία ταμπέλα “Δημοτικό Ωδείο Ρόδου” δεν αξιώθηκε κάποιος να βάλει ) σε ένα δημοτικό σχολείο κάπου στην Ανάληψη. Nα κάνουν δηλαδή μαθήματα στις τάξεις ενός σχολείου. Να χαθεί δηλαδή η όποια αίγλη απέμεινε στο Δημοτικό Ωδείο μας φιλοξενούμενο σε κάποιον χώρο προορισμένο για άλλες δράσεις.

Αναρωτήθηκαν ποτέ οι κύριοι αυτοί που πήραν την απόφαση, την ψυχολογία που θα έχουν τα παιδιά μας και οι καθηγητές τους με το να κάνουν μαθήματα μουσικής σε ένα άσχετο χώρο με το αντικείμενό τους. Και μην μας πει κανείς ότι προσωρινά θα μεταστεγαστεί εκεί γιατί όλοι ξέρουμε ότι “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”.
Έχουμε όλοι την αίσθηση ότι απλά δεν έγινε προσωπική υπόθεση κανενός πολιτικού άρχοντα η υπόθεση του ωδείου μας.

Ναι, συμφωνούμε ότι για διάφορους λόγους πρέπει να αλλάξει δυστυχώς χώρο λειτουργίας το Δημοτικό Ωδείο, μια και το κτίριο παρουσιάζει αυτήν την άσχημη εικόνα.
Δυστυχώς δεν μπόρεσε καμία δημοτική αρχή μέχρι τώρα να συντηρήσει στοιχειωδώς τον καταπληκτικό χώρο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ έστω και με τα βασικά και απαραίτητα. Αλλά τουλάχιστον ας μην το υποβαθμίσει στερώντας του αυτόνομη στέγη.

Δεν μπορεί σε ένα τόσο πλούσιο Δήμο σαν της Ρόδου, σε μια ολόκληρη πόλη που διεκδικεί το χρίσμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης να μην υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των φορέων του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί η σωστή λύση για την μεταστέγαση του ωδείου σε ένα κατάλληλο κτίριο. Μετά από μια πρόχειρη έρευνα διαπιστώσαμε ότι από το Ωδείο αυτό αποφοιτήσαν πολλοί σπουδαστές με πτυχίο η δίπλωμα και 30 περίπου από αυτούς πρωταγωνιστούν στην μουσική σκηνή του τόπου μας και όχι μόνο. Κάτι το οποίο ευχόμαστε να συνεχίσει να συμβαίνει!

Ευχόμαστε οι σκέψεις μας αυτές να οδηγήσουν τους υπευθύνους να δώσουν οριστικές και όχι προσωρινές και πρόχειρες λύσεις στο θέμα και να δοθεί έτσι η αίγλη και η λάμψη που ταιριάζει στο Δημοτικό Ωδείο Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών