Ρόδος: 53χρονη δικαιώθηκε από το δικαστήριο και δεν θα πληρώνει τη δόση δανείου

Ρόδος: 53χρονη δικαιώθηκε από το δικαστήριο και  δεν θα πληρώνει τη δόση δανείου

Ρόδος: 53χρονη δικαιώθηκε από το δικαστήριο και δεν θα πληρώνει τη δόση δανείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1965 ΦΟΡΕΣ

Η ίδια αδυνατεί να καταβάλλει στην τράπεζα το μηνιαίο ποσό της δόσης που αντιστοιχεί στο δάνειο

Μία πολύ σημαντική απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου για 53χρονη συμπολίτισσά μας, η οποία δεν θα καταβάλλει καμία δόση για τα χρήματα που χρωστάει στην τράπεζα!

Η 53χρονη γυναίκα είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη δια της δικηγόρου της κ. Καθολικής Αντωνιάδη και κατέθεσε αίτηση για να ενταχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η αίτηση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα και μέχρι τότε το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την προσωρινή διαταγή, η 53χρονη δεν θα καταβάλλει καμία δόση στην τράπεζα η οποία βέβαια, με την ίδια δικαστική απόφαση, δεν έχει δικαίωμα να κινηθεί εναντίον της συμπολίτισσάς μας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην αίτησή της η 53χρονη, είναι διαζευγμένη μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, το ένα εκ των οποίων σπουδάζει σε άλλη περιοχή της χώρας μας. Η ίδια απολύθηκε από την δουλειά της από το 2007 και έκτοτε δεν έχει σταθερό εισόδημα αλλά ούτε και επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα η οικονομική της κατάσταση να είναι πάρα πολύ άσχημη.

Από τον Αύγουστο του 2015 προσελήφθη με σύμβαση εργασίας συγκεκριμένου χρόνου, η οποία λήγει τον Απρίλιο 2016 και το μηνιαίο εισόδημα της είναι 730 ευρώ, ενώ τα απαραίτητα έξοδα και υποχρεώσεις της φθάνουν τα 700 ευρώ!

Ως εκ τούτου η 53χρονη αδυνατεί να καταβάλλει στην τράπεζα το μηνιαίο ποσό της δόσης που αντιστοιχεί στο δάνειο που έχει συνάψει ύψους 54.000 ευρώ, και το οποίο κάλυπτε πλήρως όλο το διάστημα που εργαζόταν και της το επέτρεπαν τα οικονομικά της.

Σημειώνεται πως η 53χρονη δεν διαθέτει ούτε ακίνητη περιουσία με εξαίρεση το σπίτι στο οποίο διαμένει (πρώτη κατοικία) και έχει κληρονομήσει από τους γονείς της, αλλά και ένα παλιό δίκυκλο που δεν χρησιμοποιεί.

Το Ειρηνοδικείο Ρόδου εξετάζοντας όλα αυτά τα δεδομένα, έκανε δεκτό το αίτημα της 53χρονης και με προσωρινή διαταγή την απαλλάσσει από την καταβολή της δόσης του δανείου της προς την τράπεζα, έως την εκδίκαση της κύριας αίτησης.

Παράλληλα εφόσον αλλάξει κάτι στην οικονομική κατάσταση της 53χρονης, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει το δικαστήριο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχει ποινικές κυρώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο