Πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις στην ακτοπλοΐα;

Πότε θα υπογραφούν  οι συμβάσεις  στην ακτοπλοΐα;

Πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις στην ακτοπλοΐα;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της Dodekanisos Seaways στον υπουργό Ναυτιλίας

Ακόμα δεν έχουν υπογραφεί (από τον περασμένο Οκτώβριο) οι συμβάσεις στην ακτοπλοΐα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες ούτε πρόγραμμα δρομολογίων δεν μπορούν να εκδώσουν, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στην τουριστική κίνηση.
Για την κατάσταση αυτή ο πρόεδρος της «Dodekanisos Seaways» κ. Γεώργιος Σπανός, προέβη σε σχετική διαμαρτυρία, με επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θ. Δρίτσα.

Αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ
Ως ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στους νομούς Δωδεκανήσου και Σάμου, κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές της χώρας, αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα σχετικά με την ανακοίνωση των δρομολογίων των πλοίων μας.
Αιτία η παρατηρούμενη καθυστέρηση υπογραφής των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των αναδόχων εταιρειών του διαγωνισμού του περασμένου Οκτωβρίου.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη γραμμή Σάμος- Φούρνοι- Ικαρία- Αγαθονήσι- Λειψοί- Πάτμος- Λέρος- Κάλυμνος- Κως και στο γεγονός ότι από τα μέσα Μαρτίου αρχίζει η νέα τουριστική περίοδος.

Η μη ανακοίνωση των δρομολογίων μας, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχει αρνητικές παρενέργειες μόνο για την εταιρεία μας αλλά και στις νησιωτικές οικονομίες, τους ξένους ταξιδιωτικούς οργανισμούς (tour operators), τους επαγγελματίες του τουρισμού και τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις δραστηριότητές τους.

Ήδη ως εταιρεία δεχόμαστε πληθώρα παραπόνων και διαμαρτυριών τόσον από αλλοδαπούς υποψήφιους επισκέπτες των νησιών μας, οι οποίοι επιθυμούν να προγραμματίσουν κατά τον καλύτερο τρόπο, τις διακοπές τους, όσο και από ημεδαπούς ταξιδιώτες και επαγγελματίες του τουρισμού.

Λάβετε υπ’ όψιν ότι μεγάλος αριθμός τουριστών προβαίνει εγκαίρως online στην έκδοση εισιτηρίων, λόγω των προνομίων που έχουν καθιερώσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Για την εταιρεία μας το ποσοστό online κρατήσεων υπερβαίνει το 25%, αλλά υπάρχει κίνδυνος να συρρικνωθεί αισθητά φέτος λόγω της μη ύπαρξης εγκεκριμένων δρομολογίων.

Η εκκρεμότητα αυτή, λάβετε υπ’ όψιν επίσης, φέρνει σε εξαιρετικά μειονεκτική ανταγωνιστική θέση τις ακτοπλοϊκές εταιρείες σε σχέση με τις αεροπορικές, οι οποίες έχουν, εδώ και αρκετό διάστημα ανακοινώσει τα προγράμματα δρομολογίων τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας απευθύνουμε έκκληση όπως υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.
Τέλος, επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες βλαπτικές καταστάσεις οι συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας θα πρέπει, τουλάχιστον, να είναι τριετούς διάρκειας.

Είναι, πιστεύουμε, μια καλή σκέψη προς μελέτη και εξέταση από πλευράς των υπουργείων Ναυτιλίας και Οικονομικών.
Σας ευχαριστούμε, εκ των προτέρων, για την προσοχή σας.

Μετά τιμής
Σπανός Γεώργιος-Σαράντης
Πρόεδρος Dodekanisos Seaways».

Διαβάστε ακόμη

5.000 αμνοερίφια θα σφαγιαστούν στη Ρόδο για τις ανάγκες του Πάσχα

Σταύρος Τσούβαλης: Σε μπακαλόχαρτα και στο “μιλητό”, τα έργα επί δημαρχίας Α. Καμπουράκη σε σχολεία

Συνεδριάζει το Συντονιστικό για την πυροπροστασία των δασών

Ομάδα ελέγχου για τον αιγιαλό και τις παραλίες

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια