Απαλλάσσονται με βούλευμα για το θάνατο των 6 νεαρών στον “Άγιο Ανδρέα”

Απαλλάσσονται με βούλευμα για το θάνατο των 6 νεαρών στον “Άγιο Ανδρέα”

Απαλλάσσονται με βούλευμα για το θάνατο των 6 νεαρών στον “Άγιο Ανδρέα”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1150 ΦΟΡΕΣ

Τέσσερις εργαζόμενοι του ιδρύματος

Απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θανάτου των έξι νεαρών ατόμων που φιλοξενούνταν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Ανδρέας».

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των κατηγορουμένων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα έκθεση κατά συρροή τελεσθείσα από πρόσωπα που έχουν την υποχρέωση διατροφής και περίθαλψης των παθόντων.

Ωστόσο από την προανάκριση, αλλά και την ανάκριση της υπόθεσης δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής σε βάρος των κατηγορουμένων και έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα του αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο εκτίμησε ότι τα παιδιά έπασχαν από χρόνιες και ανίατες ασθένειες οι οποίες είχαν προκληθεί από εγκεφαλικές παθήσεις. Επίσης ο θάνατός τους προήλθε από παθολογικά αίτια, ενώ στις πέντε από τις έξι περιπτώσεις οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύθηκαν έως το θάνατό τους, αφού δεν κατέστη δυνατή η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας τους.

Οι διαπιστώσεις αυτές ενισχύθηκαν και από τις ένορκες καταθέσεις συγγενών των παιδιών, οι οποίοι όχι μόνο δεν θεωρούν το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος υπεύθυνο για το θάνατο ή την επιδείνωση της υγείας των συγγενικών τους προσώπων αλλά αντιθέτως έκριναν άριστη την φροντίδα αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση αφορά έξι νεαρά άτομα ηλικίας 17, 28, 21, 26 ετών αντίστοιχα, τα οποία απεβίωσαν το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2014.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο