Τριάντα χρόνια στη Ρόδο έκλεισε η φινλανδική εκκλησία

Τριάντα χρόνια στη Ρόδο  έκλεισε η φινλανδική εκκλησία

Τριάντα χρόνια στη Ρόδο έκλεισε η φινλανδική εκκλησία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 403 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησαν εορταστικές εκδηλώσεις από την Κυριακή

Τα τριάντα χρόνια παρουσίας της στη Ρόδο και στο Αιγαίο, γιόρτασε χτες η Φινλανδική εκκλησία με λειτουργία και θεία κοινωνία στη Σάντα Μαρία και εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων του ναού.

Σημειώνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, ενώ στη χτεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόξενος της Φινλανδίας στη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος της Λουθηρανικής εκκλησίας που ήρθε από το Ελσίνκι.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της Φινλανδικής κοινότητας στο νησί μας, ενώ μετέφερε τις ευχές του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και την πρότασή του να προτρέψουν οι συμπατριώτες μας Φινλανδοί τους συγγενείς και φίλους τους να έρθουν στα νησιά και να γνωρίσουν το νότιο Αιγαίο.

Αμέσως μετά τη χτεσινή εκδήλωση ο κ. Φλεβάρης δήλωσε στη «Ροδιακή» τα εξής: «H περιφέρεια νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την εβδομάδα από τη Φινλανδική κοινότητα της Ρόδου. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται για τα 30 χρόνια της Φινλανδικής εκκλησίας στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου όπου είναι η πνευματική βάση των συμπατριωτών μας και μελών της κοινωνίας μας Φινλανδών που ζουν στη Ρόδο και γενικότερα στη Δωδεκάνησο και το νότιο Αιγαίο.

Είναι μία ξεχωριστή κοινότητα που διακρίνεται στις τέχνες τα γράμματα και τον πολιτισμό με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που γίνεται αθόρυβα και αφορά όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Ειδικότερα πρέπει να επισημανθεί ότι η Φινλανδική κοινότητα στήριξε τους πρόσφυγες που περνούν από τα νησιά του Αιγαίου.

Στις εκδηλώσεις αυτές το κράτος της Φινλανδίας εκπροσώπησε ο πρόξενος της χώρας στη Θεσσαλονίκη και ανώτατος εκπρόσωπος της Φινλανδικής Λουθηρανικής εκκλησίας που ήρθε από το Ελσίνκι και οι κληρικοί που υπηρετούν στη Φινλανδική εκκλησία στη Ρόδο. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Φινλανδικής κοινότητας και του Φινλανδικού σχολείου το οποίο έφτασε να φιλοξενεί στις τάξεις του ακόμα και 100 παιδιά και στο οποίο πέρα από τα μαθήματα που διδάσκονται, διδάσκονται και τη Φινλανδική γλώσσα.

Οι Φινλανδοί της Ρόδου με την προσφορά τους στην κοινωνία αποτελούν ένα πολύ δυναμικό κομμάτι του τόπου μας».

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη