Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 886 ΦΟΡΕΣ

Αν δεν προσέχετε πού αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο, τότε είναι πιθανό να έχετε βάλει πολλές φορές τη συσκευασία με το γάλα στο πάνω ράφι του.


Ο σεφ Daniel Norton μίλησε στο Tech Insider για την αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γάλα. Ο ίδιος εξήγησε ότι η θερμοκρασία δεν είναι σταθερή σε όλα τα σημεία του ψυγείου και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά η αποθήκευση των τροφών σε κάθε ράφι.

Τα ψηλότερα ράφια τείνουν να είναι θερμότερα, γι’ αυτό οι ειδικοί και ο ίδιος, συμβουλεύουν να αποθηκεύουμε όσες τροφές είναι γνωστές ως «υψηλού κινδύνου», όπως για παράδειγμα το γάλα και ωμό κρέας -κάτι που δεν θα αφήναμε εκτός ψυγείου για μεγάλο διάστημα- στις πιο δροσερές θέσεις.

Το γάλα και το κρέας θα πρέπει να διατηρούνται στα χαμηλότερα ράφια ή κοντά στο πίσω μέρος του ψυγείου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να αυξηθούν τα βακτήρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι δυνητικά επιβλαβή, όταν καταναλώνει κανείς φαγητό ή ποτό.

Αυτή δεν είναι η μόνη προειδοποίηση για την αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο. Πριν από λίγο καιρό βγήκε επίσης μια ανακοίνωση από τους ειδικούς που προειδοποιούσαν ότι δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται οι πατάτες μέσα στο ψυγείο. Αν και οι περισσότεροι πιθανόν δεν το κάνουν, οι επιστήμονες ενημερώνουν όσους τυχόν επιλέγουν αυτόν τον τρόπο αποθήκευσης ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να μετατρέψουν το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη. Όταν ψήνονται ή τηγανίζονται αυτά τα σάκχαρα στη συνέχεια συνδυάζονται με αμινοξέα για να παραχθεί μια χημική ουσία που θεωρείται επιβλαβής.

Πηγή: newbeast.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου