Φωνή αγανάκτησης από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου

Φωνή αγανάκτησης από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου

Φωνή αγανάκτησης από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1391 ΦΟΡΕΣ

Ζητούν να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση και τα ωράρια εργασίας των οδηγών

Την άμεση αντιμετώπιση όλου του φάσματος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην διάρκεια της εργασίας τους, ειδικά όταν κινούνται εντός της πόλεως Ρόδου ζητούν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων του νησιού μας (Κολοσσός).

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, επισήμαναν ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει καθημερινά τεράστιο όγκο προβλημάτων και σημείωσαν ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα αφού αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο και στις χιλιάδες των τουριστών που διακινούν καθημερινά και στις χιλιάδες των συμπολιτών μας που κινούνται με τα οχήματά τους στους δρόμους.

Επισήμαναν ότι αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση και τα ωράρια εργασίας των οδηγών οι οποίοι μετακινούν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, σε εκδρομές, αεροδρόμιο και λιμάνι καθημερινά.

Επικίνδυνες είσοδοι – έξοδοι σε ξενοδοχεία
Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, σημειώνουν επίσης ότι πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες ασφαλούς αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών, στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τα οποία συνεργάζονται. Σε αρκετά από αυτά, όπως τονίζουν, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός (που έχει την κύρια ευθύνη) να αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για να στρίψει σε συγκεκριμένα σημεία, με τον κίνδυνο ατυχήματος.

Η στάθμευση στην Κολώνα
Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων του νησιού μας, με δήλωσή τους στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ζήτησαν συγνώμη για την ταλαιπωρία δεκάδων οδηγών ειδικά στην περιοχή της Κολώνας όπου σταθμεύουν για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες τους και υπογράμμισαν ότι γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά εκείνοι που επί σειρά ετών δεν δίνουν οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα.
«Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, επισήμανε ο πρόεδρος κος Γιάννης Μανιάς. Ο κόσμος ξεσπά σε εμάς χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά. Εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και δυστυχώς ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσουν πως θα δουλέψουμε.

Για εκείνους που λένε να αφήνουμε τους τουρίστες εκεί και να πηγαίνουμε να σταθμεύουμε στην Ακαντιά, μάλλον δεν γνωρίσουν ότι τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Για να επιστρέψουμε να τους πάρουμε, θα χρειαστεί να σταθμεύσουμε πάλι στην δεξιά μεριά του δρόμου (άρα κλείνουμε για πολύ ώρα μέχρι να γίνει η επιβίβαση) το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ στη συνέχεια, απαιτείται να μπούμε μέσα στην καρδιά της πόλης, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν και ή να στρίψουμε στην πλατεία δημαρχείου (αν υπάρχει χώρος με κίνδυνο ατυχήματος) ή να φύγουμε εκτός πόλεως Ρόδου επιβαρύνοντας δρόμους με μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Εμείς – κατέληξε ο κος Μανιάς- έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και μάλιστα στις 16 Απριλίου στείλαμε επιστολη στον Δήμαρχο Ρόιδου κο Χατζηδιάκο, ζητώντας να παραχωρηθεί ο χώρος πίσω από την πιάτσα των ταξί της θαλασσινής πύλης. Αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποια απάντηση.

Στην πρόταση αναφέρονταν:
«αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Μετά από σύσκεψη των τουριστικών φορέων, αποφασίστηκε από κοινού να ζητηθεί συγκεκριμένος χώρος φορτοεκφόρτωσης των τουριστικών λεωφορείων, κυρίως για την αναχώρησης των επισκεπτών από την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Ζητούμε να μας παραχωρηθεί ο χώρος πίσω από την πιάτσα των ΤΑΧΙ της Θαλασσινής Πύλης και για την ακρίβεια δίπλα ακριβώς στο πεζοδρόμιο προς τα ταξί. Οι μπλε διαγραμμίσεις στάθμευσης που βρίσκονται εκεί μπορούν να μεταφερθούν στο χώρο μπροστά στις παρακείμενες δημόσιες τουαλέτες, ώστε ο Δήμος να συνεχίσει να επωφελείται του εισιτηρίου.

Τα λεωφορεία θα σταθμεύσουν στην περιοχή της Ακαντιάς και θα πλησιάζουν μόνο κατόπιν συννενόησης με τον ξεναγό (με τηλεφώνημα) και εφόσον το γκρουπ είναι έτοιμο για την άμεση επιβίβαση και αναχώρηση των επιβατών.

Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητη η πρόβλεψη χώρου στάθμευσης προς το θέατρο της Μελίνας Μερκούρη, σημείο που δεν ενδείκνυται για τους επισκέπτες λόγω της υπερβολικής απόστασης από την πύλη ABOISE όπου γίνεται συνήθως η αποβίβαση.
Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών που συμμετέχουν στις οργανωμένες εκδρομές και κυρίως στις κρουαζιέρες, είναι της τρίτης ηλικίας και αδυνατούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.

Ευελπιστούμε να εισακουστεί το αίτημά μας και οι ενέργειες του δήμου να είναι άμεσες και θετικές για την διευκόλυνση των επισκεπτών μας..»

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου