Συνάντηση για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα νησιά μας

Συνάντηση για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα νησιά μας

Συνάντηση για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 585 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη σύγκλιση των Μελών της Κοινής Επιτροπής Θρησκευτικού - Προσκυνηματικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού και των Ιερών Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο, για θέματα Ανάπτυξης και Προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται από το, υπογεγραμμένο από το 2013 μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου, «Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον τομέα του Προσκυνηματικού Τουρισμού».

Η συνάντηση έλαβε χώρα κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού.
Από την πλευρά των Ιερών Μητροπόλεων συμμετείχαν ο, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Γραμματέας αυτής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Παπανθίμου, ο Ιερολ. Διάκονος Αμβρόσιος Καμπούρογλου από την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, ο Ιερολ. Διάκονος Βαρθολομαίος Σιαρλής, από την Πατριαρχική Εξαρχία της Πάτμου και ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, από την Ιερά Μητρόπολη Σύμης.

Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Γραφείου της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, , οι κ. Μαρία Αγγέλου, Ρούλα Κουρμέντζα και Μαίρη Σιγανού, Σύμβουλοι της κ. Υπουργού, καθώς επίσης και ο κ. Σπύρος Παρθένης, η κ. Γεωργία Κανάκη και ο κ. Γεώργιος Καλπίδης, Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της

Επιτροπής να γνωριστούν και να καταρτίσουν ένα πρώτο πλάνο συνεργασίας, με στόχο την κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού περί του Θρησκευτικού Τουρισμού και την επίλυση πρακτικών ζητημάτων. Σε δηλώσεις του για τη συνάντηση των μελών της επιτροπής ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος δήλωσε τα εξής: «Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη πριν από μία διετία, παρέμεινε ανενεργό μέχρι προχτές που συναντηθήκαμε εκ νέου για να γίνει μία αρχή ώστε να προωθηθούν ορισμένα ζητήματα που θα βοηθήσουν το θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό.

Δε συμμετέχουν οι άλλες δύο μητροπόλεις γιατί η επιτροπή έπρεπε να είναι τετραμελής αλλά θα δημιουργήσουμε και μία νέα ώστε να υπάρχει και μία επιτροπή εσωτερικής φύσεως στην οποία θα συμμετέχουν και οι άλλες δύο μητροπόλεις Καρπάθου και Καλύμνου.

Τέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τους αρμόδιους του υπουργείου τουρισμού, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για να προχωρήσουν αυτά τα ζητήματα.

Ως πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει μία καταγραφή όλων των επισκέψιμων μνημείων και ότι σχετίζεται με αυτά δηλαδή μία παραδοσιακή πανήγυρης ώστε να δημιουργηθεί ένα portal για όλη τη Δωδεκάνησο και μετά να δούμε και όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούν το θέμα.

Δηλαδή πως μπορούμε να καλυτερεύσουμε τις υποδομές μας τα μνημεία μας, ποια πρωτόκολλα θα μπορούμε να υπογράψουμε με τις ομόδοξες χώρες».

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη