Στην ομοσπονδία υπαλλήλων περιφερειών εκλέχθηκε ο κ. Μιχάλης Λυριστής

Στην ομοσπονδία υπαλλήλων περιφερειών εκλέχθηκε ο κ. Μιχάλης Λυριστής

Στην ομοσπονδία υπαλλήλων περιφερειών εκλέχθηκε ο κ. Μιχάλης Λυριστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 227 ΦΟΡΕΣ

Την επανεκλογή του στο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ) πέτυχε ο Μιχάλης Λυριστής, μετά τη διεξαγωγή του 7ου Πανελλαδικού Συνεδρίου, αναλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου, σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο που το ελληνικό Δημόσιο «βάλλεται» πανταχόθεν.

Όπως σημειώνει ο ίδιος «το σύστημα με την αρωγή κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών προσπαθεί να οικοδομήσει πολιτικές με στόχο την προσαρμογή του Δημόσιου Τομέα στη διαχείριση των συμφερόντων τους.

Γι’ αυτό, δια μέσου σημαντικού τμήματος των πολιτών ζητούν λιγότερο Δημόσιο με την επίφαση ότι…… άλλαξαν οι οικονομικές συνθήκες, δεν τους υπηρετεί σωστά….. απολύστε, προσλάβετε, συνενώστε, καταργείστε, ….., λησμονώντας ότι αυτός ο Δημόσιος Τομέας περιλαμβάνει σχολεία, πανεπιστήμια, αστυνομία, νοσοκομεία, καθαριότητα, στρατό, μετακινήσεις κλπ. κλπ. Έχει τονισθεί επανειλημμένα ότι το Δημόσιο είναι η ελπίδα, το αποκούμπι του κάθε αδύναμου.
Το «κράτος» δεν αναζητά ο δυνατός, «κράτος» ζητά ο αδύναμος, αυτός έχει ανάγκη κράτους.

Ο πλούσιος θα το αγοράσει, ο βιομήχανος θα το αγοράσει. Εκείνος ο δυστυχής που έχει ανάγκη παροχής υγείας, ασφάλειας, πολιτισμού, παιδείας, συγκοινωνίας, νερού, ενέργειας, αυτός ΔΕΝ μπορεί να το αναζητήσει στην ελεύθερη αγορά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τo εκατομμύριo των ανέργων.
Δεν θα είναι αρκετός ο μισθός των 500, 1000, 1500 μηνιαίως για να δικαιούμαστε να ζητάμε λιγότερο δημόσιο.

Πρέπει να παλέψουμε πολιτικά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά, να διατηρηθούν τα Δημόσια αγαθά, να μην διαλυθεί η Παιδεία, η Υγεία και να επιλέγονται οι κατάλληλοι δημόσιοι λειτουργοί.

Όσους αναγκάστηκε το Σύστημα να προσλάβει στο Δημόσιο με διαφανείς διαδικασίες ως οι καλύτεροι, εκτός του ότι σέβονται τον Πολίτη και αγαπούν την δουλειά τους, είναι τελείως ακατάλληλοι και αρνητικοί σε ίντριγκες, ρουσφέτια και υποχωρήσεις στους υψηλά ιστάμενους.

Όσο βελτιώνεται το Δημόσιο, όσο υπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των πολιτών, τόσο θα αυτοελέγχεται εσωτερικά και θα ελέγχεται εξωτερικά για την ποιότητα των υπηρεσιών του, τόσο οι εντός θα νοιώθουν το βάρος της αποστολής τους, τόσο οι εργαζόμενοι θα νοιώθουν στην καθημερινότητά τους την ανταποδοτικότητα των φόρων τους.

Η δική σας/μας πάλη θα καταστήσει το Δημόσιο πιο ευέλικτο, πιο παραγωγικό και αποδοτικό όχι μόνο απέναντι στον απλό πολίτη αλλά και στον σοβαρό επιχειρηματία.

Θα ευνοηθεί ο παραγωγός, εκείνος που έχει στήσει την επιχείρησή του με επιστημονικό τρόπο και αυτός που παντρεύει τεχνολογία, διαφάνεια, προσλήψεις, τακτική πληρωμή μισθών και εισφορών, εξαγωγές και επενδύσεις.

Αυτού του είδους οι επιχειρηματίες όταν θέλουν να αναπτύξουν δραστηριότητα σε υπηρεσίες τις οποίες διαχρονικά και παραδοσιακά προσφέρει το Δημόσιο, το πράττουν με σεβασμό και συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Όλοι αυτοί θέλουν ταχύ, αποτελεσματικό και παρών Δημόσιο.

Ένας κρατικός μηχανισμός ο οποίος θα αλλάζει κάτω από τη λαϊκή πίεση τους προσανατολισμούς του, ώστε να λειτουργεί σαν καταλύτης για να συνειδητοποιούν οι απλοί άνθρωποι τη δύναμή τους αλλά και το πραγματοποιήσιμο των ονείρων τους.»

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου