Κολοσσός: Το θαλασσί παζλ και ο πονοκέφαλος

Κολοσσός: Το θαλασσί παζλ  και ο πονοκέφαλος

Κολοσσός: Το θαλασσί παζλ και ο πονοκέφαλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Η σίγουρη πεντάδα του Κολοσσού H Hotels για τη νέα σεζόν και το πρόβλημα για την έναρξη της προετοιμασίας.

Πέρσι τέτοια εποχή, ο προπονητής του Κολοσσού H Hotels είχε στα χέρια του μόλις τρεις «έτοιμες λύσεις» για το ρόστερ καθώς μόλις τρεις αθλητές του βασικού κορμού ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα της Ρόδου: ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Τομ Λίντεν και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Φέτος, βρίσκεται σε μία παρόμοια θέση καθώς έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους οι Γιάννης Γεωργαλλής και Χρήστος Σαλούστρος ενώ συμβόλαιο έχει και ο Άλεξ Αγγελάκος ο οποίος, ωστόσο, δεν πήρε ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής στο περσινό πρωτάθλημα.

Ο Λαρεντζάκης πήγε στην ΑΕΚ (μέσω Σαραγόσα) και ο Λίντεν επέστρεψε στη Σουηδία ενώ για τον Μανωλόπουλο η κατάσταση δεν είναι τελείως ξεκάθαρη.

Ο 29χρονος φόργουορντ ανήκει στις περιπτώσεις εκείνες που γνωρίζουν καλά την ομάδα, έχοντας δύο θητείες σε αυτήν, έχουν πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή και ο χαρακτήρας τους έχει κερδίσει τη συμπάθεια κοινού και διοίκησης.

Ως εναλλακτική λύση στη θέση 4, ο Λυκογιάννης τον έχει εμπιστευτεί τις δύο σεζόν που είναι στον Κολοσσό ενώ του έχει δώσει και τη σχετική ελευθερία να σουτάρει, αφού είναι το βασικό του «όπλο». Βέβαια, πέρσι η χρονιά του δεν ήταν ανάλογη της προπέρσινης παρότι ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά και στην προετοιμασία και στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο ότι θα παραμείνει στον Κολοσσό για τρίτη σεζόν αλλά ούτε και ότι θ’ αποχωρήσει. Πάντως, και πέρσι η συνεργασία του με την ομάδα της Ρόδου ανανεώθηκε προς τα τέλη Ιουλίου.

Αν μείνει στους «θαλασσί» ο Μανωλόπουλος, θα είναι ο τέταρτος παίκτης του περσινού κορμού που θα διατηρήσει τη θέση του. Πέραν του Μανωλόπουλου, οι επιλογές είναι περιορισμένες αφού ο Μπιλλής αποτελεί παρελθόν (επέστρεψε στον Πανιώνιο) και ο Ρέλεφορντ «έκλεισε» σε ομάδα του Ισραήλ.

Μόνο ο Άχονεν συγκεντρώνει ελπίδες να μείνει στη Ρόδο από τους παίκτες του περσινού ρόστερ αφού από τους ξένους δεν έκανε κάποιος τη διαφορά.

Σίγουρα πολλά θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά δεδομένα αν και η πρώτη μεταγραφή (του Τσούκου) θεωρήθηκε πολύ συμφέρουσα και με βάση αυτή ψάχνει την αγορά ο Λυκογιάννης.

Μόνο που ο 47χρονος τεχνικός ήθελε να φτιάξει ένα σύνολο με πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο και αφ’ ενός η αποχώρηση του Μπιλλή, ο διαφαινόμενος δανεισμός του Οικονομόπουλου και η αμφίβολη παραμονή του Μανωλόπουλου δημιουργούν κενά στον ελληνικό κορμό που θέλει. Για να τα καλύψει, θα χρειαστούν εξίσου συμφέρουσες λύσεις με εκείνες των ξένων.

Αυτή τη στιγμή ο Λυκογιάννης έχει μία σίγουρη πεντάδα (Σαλούστρος, Βασιλόπουλος, Τσούκου, Γεωργαλλής και Αγγελάκος) αλλά απέχει ακόμη αρκετά από το να συμπληρώσει το ρόστερ ακόμη και αν προσθέσουμε τον 18χρονο Κώστα Παπαδάκη για τον οποίο δεν υπάρχει ακόμη τίποτα επίσημο.

Η έναρξη της προετοιμασίας
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή κι επίσημα η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Basket League για τη σεζόν 2016-17, οι ομάδες (τουλάχιστον εκείνες που είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν) προσαρμόζουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους και τα φιλικά τους με βάση το τζάμπολ της 8ης Οκτωβρίου.
Ο Άρης Λυκογιάννης ήθελε εξ αρχής να ξεκινήσει το «μοντάρισμα» του Κολοσσού H Hotels στις 25 Αυγούστου και όχι αρχές Σεπτέμβρη όπως συνέβη πέρσι.

Το ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ορίστηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, κάνει ακόμη πιο αναγκαία την έναρξη των προπονήσεων στα τέλη του επόμενου μήνα.
Βέβαια, το πρόβλημα με την έναρξη της προετοιμασίας στις 25/8 έχει να κάνει με τη διαμονή των αθλητών. Εξαρτάται, δηλαδή, από το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμα εκείνη την περίοδο τα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι άνθρωποι της ΚΑΕ προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό ούτως η ομάδα να ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της σχεδόν σαράντα μέρες πριν το τζάμπολ του πρωταθλήματος και περίπου ένα μήνα πριν το Κύπελλο (οι ομάδες της Α2 θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο θεσμό στις 17 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή