Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκονται οι δύο Ιταλοί

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκονται οι δύο Ιταλοί

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκονται οι δύο Ιταλοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Θα απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου

Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος των δύο Ιταλών ηλικίας 29 και 40 ετών, οι οποίοι απήγαγαν και βασάνισαν 32χρονο Αλβανό για οικονομική διαφορά που είχαν. Οι δύο άνδρες κρατούνται και θα απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου, ενώ έχουν ήδη ζητήσει την ποινική δίωξη του Αλβανού.

Πιο συγκεκριμένα, ανιψιός και θείος προσήχθησαν προχθές το απόγευμα, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Άκη Δημητριάδη ενώπιον του αρμόδιου Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή, οπλοφορία και οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών.

Οι δύο άνδρες αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και αναμένεται σήμερα να δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου για τα όσα σημειώθηκαν στην αποθήκη του καταστήματος του 40χρονου Ιταλού το απόγευμα της 24ης Ιουλίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με την κατάθεση που έδωσε ο 32χρονος Αλβανός προανακριτικά στους αστυνομικούς, όλα ξεκίνησαν πέρυσι όταν και πάλι ήταν στη Ρόδο ο αλλοδαπός μαζί με την σύζυγο και το παιδί του και είχε γνωριστεί με τους δύο Ιταλούς. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο 40χρονος έμαθε ότι ο κουνιάδος του Αλβανού πουλούσε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία ενδιαφέρθηκε να αγοράσει έναντι του ποσού των 4.000 ευρώ. Πράγματι ο 40χρονος θείος έδωσε στον κουνιάδο του Αλβανού το ποσό των 2.500 ευρώ με σκοπό τα υπόλοιπα χρήματα να τα δώσει σε δόσεις τους επόμενους μήνες.

Ο Αλβανός δήλωσε στους αστυνομικούς, ότι χρήματα άλλα δεν έδωσε ο Ιταλός και στο μεταξύ χάλασε η μηχανή και τότε εκείνος ζητούσε πίσω όχι μόνο τις 2.500 ευρώ που είχε δώσει ως προκαταβολή αλλά και το ποσό της ζημίας. Μάλιστα υπήρξε διαμάχη για το θέμα αυτό καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα. Ο Αλβανός δήλωσε επίσης ότι το καλοκαίρι του 2015 είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών μαζί με τον 40χρονο Ιταλό, ενώ ο τελευταίος του είχε δώσει και 250 ευρώ για να προμηθευτεί κοκαΐνη την οποία τελικά και κράτησε ο 32χρονος για λογαριασμό του.

Στη Ρόδο φέτος ήρθε οχτώ μέρες πριν το περιστατικό και τότε ο Ιταλός επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να πάει στο κατάστημα του για να συζητήσουν. Έτσι στις 24 Ιουλίου 2016 στις 5 το απόγευμα τον μετέφερε ο 29χρονος ανιψιός με το μοτοποδήλατό του από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στο κατάστημα του θείου του.

Όταν μπήκαν μέσα στο μαγαζί δεν υπήρχε κόσμος, τα φώτα και τα παράθυρα ήταν κλειστά, ενώ ο 40χρονος Ιταλός τον πλησίασε κρατώντας την συσκευή ηλεκτροσόκ την οποία ακούμπησε στο λαιμό του 32χρονου, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον ανιψιό του στον οποίο έδωσε ένα μαχαίρι, να το κρατάει στο στήθος του ώστε να μην μπορεί να κουνηθεί.

Ο Αλβανός είπε επίσης ότι στη συνέχεια ο 40χρονος τον χτύπησε με τη συσκευή ηλεκτροσόκ και εκείνος έπεσε κάτω, και στη συνέχεια τον έδεσαν με ένα μεγάλο καλώδιο και σχοινί στα χέρια, στα πόδια και στο λαιμό. Στη συνέχεια αφού τον μετέφεραν στην αποθήκη του καταστήματος άρχισαν να τον βασανίζουν.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο Αλβανός, ο 29χρονος κρατούσε ένα μαχαίρι κοντά στο σώμα του για να μην μπορεί να αντιδράσει και ο 40χρονος θείος του τον χτυπούσε και τον απειλούσε με μαχαίρια, με το πλαϊνό μέρος από ένα τσεκούρι ενώ του πατούσε και το κεφάλι του στο πάτωμα με τα πόδια του.

Ο ίδιος είπε ότι ο βασανισμός του σταμάτησε για λίγο στις 10 το βράδυ, όταν ο 32χρονος του είπε πως θα ζητήσει από συμπατριώτες του να του δώσουν τα 2.500 ευρώ για να του τα επιστρέψει όπως ζητούσε. Μάλιστα έκανε και μερικά τηλεφωνήματα σε δύο συμπατριώτες του, οι οποίοι και τον διαβεβαίωσαν ότι θα έβαζαν τα χρήματα στις 25 Ιουλίου το πρωί, προκειμένου να τον καθησυχάσουν.

Ωστόσο ο Αλβανός είπε πως ακόμη και μετά τα τηλεφωνήματα, ο 40χρονος συνέχιζε να τον χτυπάει έως τις 3.30 τα ξημερώματα οπότε και είπε στον 29χρονο να τον προσέχει μέχρι το πρωί που θα έπαιρναν τα χρήματα, και έφυγε. Λίγη ώρα αργότερα ο 29χρονος αποκοιμήθηκε και τότε ο 32χρονος Αλβανός δήλωσε, ότι αφού έλυσε τα πόδια του κατάφερε να βγει στο δρόμο όπου συνάντησε ένα απορριμματοφόρο και ζήτησε από τους εργαζόμενους να τον βοηθήσουν και να μην τον αφήσουν μόνο του έως ότου έρθει η αστυνομία, όπως και έγινε.

«Μου επιτέθηκε με μαχαίρι»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαφορετική εκδοχή στην ιστορία έδωσαν προανακριτικά στις καταθέσεις τους οι δύο Ιταλοί, οι οποίοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται.
Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος είπε πως γνωρίστηκε με τον 32χρονο ένα χρόνο πριν και άρχισαν να κάνουν παρέα. Μία μέρα ο Αλβανός πήρε κρυφά τα κλειδιά του σπιτιού που έμενε ο Ιταλός και αφού μπήκε μέσα του έκλεψε το ποσό των 4.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Όταν ο Ιταλός το διαπίστωσε και άρχισε να τον ψάχνει πληροφορήθηκε ότι είχε φύγει για την Αθήνα και έχασε τα ίχνη του. Την κλοπή δεν την είχε δηλώσει στην αστυνομία. Μερικές ημέρες πριν έμαθε ότι ο Αλβανός ήταν στη Ρόδο και τότε μίλησαν στο τηλέφωνο, ενώ στις 24 Ιουλίου ο 32χρονος πήγε στις 5 το απόγευμα και τον βρήκε στο μαγαζί του. Εκεί πάνω στην κουβέντα άρχισαν να μαλώνουν και ο Ιταλός ισχυρίζεται ότι πρώτος ο Αλβανός πήρε μαχαίρι για να τον χτυπήσει. Μάλιστα δήλωσε ότι του επέφερε χτυπήματα στην πλάτη επάνω από τα ρούχα.

Οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και στον καβγά επάνω και προσπαθώντας να αμυνθεί ο Ιταλός τον ακινητοποίησε και τον έδεσε ενώ του έβαλε και μία μπλούζα στο στόμα, καθώς όπως είπε «θόλωσε». Παράλληλα του ζητούσε να του επιστρέψει τα χρήματα και τα κοσμήματα που του είχε κλέψει. Περίπου στις 8.30 το βράδυ, σύμφωνα με τον 40χρονο Ιταλό πήγε στο μαγαζί ο 29χρονος ανιψιός του στον οποίο είπε να καθίσει να τον προσέχει έως ότου φέρουν τα χρήματα όπως του είχε υποσχεθεί ο 32χρονος και να τον αφήσει να φύγει τα μεσάνυκτα.

Σε ότι αφορά την συσκευή ηλεκτροσόκ, ο Ιταλός αρνήθηκε ότι την χρησιμοποίησε αφού όπως είπε είναι χαλασμένη, ενώ τα 35 ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή τους, δήλωσε ότι ανήκουν στην Ιταλίδα φίλη του και για αυτά υπάρχει ιατρική συνταγή.

Αλλά και ο 29χρονος ανιψιός προανακριτικά δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται και βέβαια ότι ουδέποτε πήρε με το μοτοποδήλατο του τον 32χρονο Αλβανό. Τον τελευταίο τον είδε στις 8.30 το βράδυ της 24ης Ιουλίου όταν πήγε στο κατάστημα του θείου του για να φτιάξει τα ψυγεία, δεμένο και τότε ο 40χρονος του είπε ότι συνεπλάκησαν και του ζήτησε να τον προσέχει μέχρι την ώρα που θα έφερναν κάποια χρήματα.

Σε ότι αφορά τα ναρκωτικά χάπια, ο 29χρονος είπε ότι λαμβάνει ο ίδιος μερικά από αυτά καθώς αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Ο ίδιος είπε επίσης ότι από μόνος του άφησε να φύγει ο 32χρονος αλλοδαπός και πως ο τελευταίος κατήγγειλε όλα αυτά σε βάρος τους θέλοντας να εκβιάσει τον 40χρονο θείο του και να μην του επιστρέψει τα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο άνδρες κρατούνται, και αναλυτικά εξηγήσεις για όλα όσα συνέβησαν πριν από τρεις ημέρες θα δώσουν σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο