Η ευθύνη είναι του Τσίπρα

Η ευθύνη είναι του Τσίπρα

Η ευθύνη είναι του Τσίπρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 104 ΦΟΡΕΣ

Οι δανειστές τουλάχιστον σε αυτό έχουν δίκιο. Η χώρα αν δεν αρχίσει να μπαίνει σε μια κανονικότητα, ούτε ανάπτυξη θα δει, ούτε αγορές. Και πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τέταρτο μνημόνιο ή το Grexit. Οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές. Το τρίτο μνημόνιο, το οποίο έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ψήφισαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ολοκληρώνεται το 2018. Δηλαδή, σε δυόμισι χρόνια από τώρα.

Μέχρι τότε οι δανειοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας είναι καλυμμένες από το τρίτο πακέτο στήριξης. Μετά θα πρέπει να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές. Αλλιώς θα κηρύξει χρεοκοπία. Η επιστροφή στις αγορές, όμως, δεν γίνεται με ένα κουμπί. Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι «το 2017 θα βγούμε στις αγορές», γνώριζε ότι αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Δοκιμαστικά αρχίζει η προσπάθεια και θέλει χρόνο. «Χτίζεις την έξοδο στις αγορές», όπως λένε οι ειδικοί. Το κάθε βήμα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και μελέτη. Αλλιώς, μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για την οικονομία. Θα προηγηθούν τα μικρής διάρκειας ομόλογα. Τα δεκαετή είναι ο τελευταίος σταθμός σε ένα μακρύ δρόμο. Θα τεστάρονται συνεχώς τα επιτόκια.

(Από άρθρο της Χρ. Κοραή στην Realnews)

Διαβάστε ακόμη

Εργασίες καθαρισμού στη Μεσαιωνική Πόλη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος