Ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους

Ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους

Ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 114 ΦΟΡΕΣ

Με σύμμαχο τους ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους έφτασαν τα 77 σκάφη της Aegean Regatta από το Πόρτο Καρράς στη Μύρινα. Στο Πόρτο Καρράς έγινε η τελετή έναρξης

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κατέφθαναν στη Μύρινα της Λήμνου τα 77 σκάφη με τους περισσότερους από 600 ιστιοπλόους, που μετέχουν στην «Aegean Regatta», το διεθνή αγώνα που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Με σύμμαχο τους βορειοδυτικούς ανέμους ισχυρής έντασης, οι ιστιοπλόοι ξεδίπλωσαν όλες τις ναυτικές τους ικανότητες για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα στα 65 ναυτικά μίλια της πρώτης ιστιοδρομίας της Ρεγκάτας του Αιγαίου!
Οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία για την ιστιοδρομία από το Porto Carras Grand Resort ως τη Μύρινα είναι:

IRC
EXIT με κυβερνήτη τον Εmre Derman
ΒΑΧΙMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
Courrier du Coeur με κυβερνήτη τον Andrey Arbuzov

ORCi
GRANMA X με κυβερνήτη τον Xριστόφορο Πιτσούλη
ΑNATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη το Γιώργο Αυγερινό
ΕRYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο – Σταύρο Τσάβαλο

ΟRC Club
ONAR με κυβερνήτη τον Βασίλη Παπαιακώβου
QUASAR-KRESTAμε κυβερνήτη το Σπύρο Πανουτσόπουλο
DRAGON με κυβερνήτες το Γιάννη Μυτακίδη

Για χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας, στην πλατεία του Δημαρχείου Λήμνου για να ακολουθήσει μουσική βραδιά με τοπικά συγκροτήματα των αδερφών Δημήτρη Μαυράκη και Κυριάκου Γκουβέντα.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε στο Porto Carras Grand Resort η Τελετή Έναρξης του αγώνα, με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Γιαννέλη - Θεοδοσιάδη να καλωσορίζει τα πληρώματα και να τους εύχεται καλή επιτυχία, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της «Aegean Regatta» στο ναυταθλητισμό του Αιγαίου Πελάγους. Τους ιστιοπλόους χαιρέτησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Λάζαρος Τσαλίκης.

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta που γίνεται για 16η χρονιά, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη φορά, αποδεικνύοντας τη στήριξη της, στο ναυταθλητισμό και στους κατοίκους του Αιγαίου. Χορηγοί είναι επίσης, το Porto Carras Grand Resort, η Setur Marina Mytilini και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!