Αλλαγές στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στα Δωδεκάνησα

Αλλαγές στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στα Δωδεκάνησα

Αλλαγές στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1173 ΦΟΡΕΣ

Αλλαγές και στη Δωδεκάνησο επιφέρει το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς περιλαμβάνει συγχωνεύσεις τμημάτων και στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετατρέπεται σε γραφείο εντός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ενώ σε ότι αφορά τον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου θα συγχωνευθεί με το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και ο Αστυνομικός Σταθμός Φαληρακίου με το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Ατταβύρου υποβαθμίζεται σε Αστυνομικός Σταθμός. Επίσης και ο Αστυνομικός Σταθμός Γενναδίου έχει προταθεί να συγχωνευθεί με το Α.Τ. Νότιας Ρόδου, όπως και ο Αστυνομικός Σταθμός Ολύμπου Καρπάθου με το Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου και καταργείται ο Αστυνομικός Σταθμός Αρκιών.


Έτσι στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου θα λειτουργούν 12 τμήματα και 6 Αστυνομικοί Σταθμοί και στη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου 10 Αστυνομικά Τμήματα και 5 Αστυνομικοί Σταθμοί.
Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως οι προτάσεις αυτές ήταν γνωστές από τον Δεκέμβριο του 2015 οπότε και ο γ.γ. Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχερινάς και ο προϊσταμένος Επιτελείου Α.Ε.Α. αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης βρέθηκαν στη Ρόδο και παρουσίασαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. στο Νότιο Αιγαίο.

Μάλιστα τα σωματεία συνδικαλιστών της αστυνομίας στην περιοχή μας είχαν θέσει υπόψη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας τους συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μανώλης Ανδρουλάκης είχε ζητήσει τη μεταφορά της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου από την Σύρο στη Ρόδο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως πληθυσμιακοί, γεωγραφικοί, εθνικοί λόγοι αλλά και λόγοι εγκληματικότητας κάνουν επιτακτική την ανάγκη να γίνει η μεταφορά της έδρας της Αστυνομίας από τις Κυκλάδες στη Δωδεκάνησο ώστε να υπάρξει και καλύτερος διοικητικός σχεδιασμός για όλες τις διευθύνσεις. Η πρόταση αυτή είχε βρει σύμφωνο και τον τότε Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγο Γεώργιο Σκανδαλάκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ευθύμιος Καλαμάτας είχε καταθέσει προφορικά επιπρόσθετα ως προς το προσχέδιο της αναδιάρθρωσης τις προτάσεις για:
Α) Διατήρηση και όχι κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Γενναδίου.
Β) Αναβάθμιση σε Αστυνομικό Τμήμα και όχι κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου.

Πάντως αυτό που είχε τονιστεί από τους τοπικούς φορείς ήταν πως η συγχώνευση των αστυνομικών σταθμών ή τμημάτων της αστυνομίας στην περιοχή μας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της μείωσης της εγκληματικότητας, καθώς επί της ουσίας το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών παραμένει το ίδιο.
Αντίθετα αυξάνονται τα όρια των περιοχών ευθύνης των τμημάτων αυτών που θα συγχωνευθούν, κάτι που στην πράξη το πιθανότερο είναι να κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο των αστυνομικών και να ταλαιπωρήσει περισσότερο τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο