Τα σχολικά κυλικεία δεν μπορούν να καταβάλλουν τα μισθώματα

Τα σχολικά κυλικεία δεν μπορούν να καταβάλλουν τα μισθώματα

Τα σχολικά κυλικεία δεν μπορούν να καταβάλλουν τα μισθώματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης

Ακόμα και εκείνοι που εκμεταλλεύονται τα κυλικεία των σχολείων δυσκολεύονται να καταβάλουν τα μισθώματα στο Δήμο, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, και χαρακτηριστικό είναι ότι οι οφειλές γι’ αυτά της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ξεπεράσει τα τριάντα χιλιάδες ευρώ!

Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Ρόδου και το χαρακτηρίζει ως μείζον. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, κ. Γιάννη Κορωναίο, σε ό,τι αφορά τη δική τους Επιτροπή, ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία για την έξωση ενός εκμεταλλευτή κυλικείου και παράλληλα έχει σταλεί ενημερωτική επιστολή σε όσους οφείλουν μισθώματα να τα τακτοποιήσουν, ώστε να ξεκινήσει η νέα χρονιά με μηδενικές υποχρεώσεις εκ μέρους τους.

Σημειώνεται ότι τα οφειλόμενα προς το Δήμο μισθώματα κυλικείων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πλην μίας περίπτωσης που οι οφειλές φθάνουν τα 16 χιλιάδες ευρώ, ανέρχονται συνολικά, από τα 25 κυλικεία, στο ποσό των 32 χιλιάδων ευρώ.

Η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά
Όσον αφορά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Σχολικής Επιτροπής, ο κ. Κορωναίος ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη, σε διάφορες σχολικές μονάδες Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, έργα μικρής κλίμακας, τα οποία γίνονται από ίδιους πόρους της Επιτροπής και προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να είναι συντηρημένα τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σχετικά με το θέμα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων, για τη φετινή σχολική χρονιά , σε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπάρχει ένα σχετικό άρθρο που δίνει εκ νέου την αρμοδιότητα για άλλον ένα χρόνο να προσλαμβάνουν οι Δήμοι καθαρίστριες με σύμβαση έργου και αυτές να βοηθούν στο έργο των λίγων καθαριστριών που έχουν προσληφθεί με σύμβαση αορίστου χρόνου στα σχολεία.

Μετά από αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο έχει ψηφιστεί, αναμένονται τρεις Υπουργικές αποφάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθούν για να την υλοποίηση του νόμου αυτού.

Ήδη έχει ψηφιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής πρόταση του κ. Κορωναίου, σύμφωνα με την οποία, επειδή δεν νομιμοποιούνται να προχωρήσουν σήμερα σε αυτές τις προσλήψεις, όλες οι καθαρίστριες που ήταν πέρυσι στα σχολεία να εργαστούν το μήνα Σεπτέμβριο και να πληρωθούν πάλι από ίδιους πόρους με απόδειξη δαπάνης. Αυτό σημαίνει ότι για το μήνα Σεπτέμβριο το θέμα του καθαρισμού των σχολείων έχει καλυφθεί.

«Με λίγα λόγια βάζουμε πλάτη στην κεντρική εξουσία», είπε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και θύμισε ότι πέρυσι η Κεντρική Διοίκηση τους έκοψε το μήνα Σεπτέμβριο και δεν τον επιχορήγησε αλλά καλύφθηκε από ίδιους πόρους.

Εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι, σε γενικές γραμμές, η 12η Σεπτεμβρίου, θα βρει τα σχολεία της Ρόδου με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Φυσικά υπάρχουν προβλήματα στις κτιριακές υποδομές, κάτι που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά έχουν δρομολογηθεί κάποιες συντηρήσεις.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάδειξη εργολάβου και η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, ύψους 1 εκατομμυρίου 845 χιλιάδων ευρώ, βρίσκεται στο αρχικό στάδιο. Επίσης, μία άλλη εργολαβία που έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου είναι σε εξέλιξη και το 2017 θα δούμε να μπαίνουν εργολάβοι στα σχολεία για να γίνουν επισκευές.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου