Καλαμπόκης: Ακόμη ένας σπουδαίος είπε «αντίο»!

Καλαμπόκης: Ακόμη ένας σπουδαίος είπε «αντίο»!

Καλαμπόκης: Ακόμη ένας σπουδαίος είπε «αντίο»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 321 ΦΟΡΕΣ

Ο Γιάννης Καλαμπόκης αποφάσισε ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Οι καλύτερες στιγμές του με τη φανέλα του Κολοσσού H Hotels.

Μ’ ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Γιάννης Καλαμπόκης ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ, έχοντας κλείσει πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες τα 38 του χρόνια.

«Η στιγμή που κάποτε φαινόταν μακρινή, έφτασε. Δύσκολη απόφαση αλλά συνειδητή. Το τέλος μιας υπέροχης διαδρομής με βρίσκει γεμάτο από εμπειρία, γνώση αλλά και αξίες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί και προσφέρει. Τώρα καταλαβαίνω πόσο τυχερός ήμουν που για πάνω από 20 χρόνια έκανα αυτό το "επάγγελμα". Η αγάπη, η αφοσίωση και η επιμονή που επέδειξα, ίσως να με πήγαν λίγο παραπέρα από εκεί που θα με έφτανε το ταλέντο μου. Αυτό ήταν...».

Η ιστορία ξεκίνησε στο Περιστέρι, όπου γεννήθηκε, και από το Ίλιο και τους Νέους Παλατιανής μετακόμισε στο Παλαιό Φάληρο (1999-2003).
Ακολούθησαν ο Ολυμπιακός (2003-05), η ΑΕΚ (2005-06, 2015-16), ο ΠΑΟΚ (2006-07, 2011-12), ο Πανιώνιος (2007-09), η Μπενετόν Τρεβίζο (2009, πλέι οφ) ο Ίκαρος (2009-2010), η Άλμπα Βερολίνου (2012), ο Κολοσσός Ρόδου (2012-13) και το Ρέθυμνο (2013-2015).
Τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του έζησε με το εθνόσημο, κατακτώντας με την Εθνική Ανδρών το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 στην Πολωνία, όταν στα 31 του κλήθηκε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το δέκα το καλό!
Ο Γιάννης Καλαμπόκης έπαιξε μία σεζόν στον Κολοσσό H Hotels και φόρεσε τη φανέλα με το Νο10. Αγωνίστηκε και στα 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου, σημειώνοντας σχεδόν τριακόσιους πόντους (289) ενώ συνολικά στην καριέρα του ξεπέρασε τους 3.000!
Σκόραρε με 58% στα δίποντα (81/139) και 80% στις βολές (74/93) ενώ έπαιζε περισσότερα από 29 λεπτά ανά αγώνα!
Από τα 26 ματς, στα 16 πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων ενώ με βάση τους αριθμούς το καλύτερό του παιχνίδι ήταν το εντός έδρας απέναντι στον ΚΑΟΔ (82-76) στο οποίο έπαιξε 34 λεπτά, πετυχαίνοντας 23 πόντους με 8/8 βολές, 6/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα κι έχοντας επίσης 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.
Η εμφάνισή του μέσα στο Ρέθυμνο (82-73) του εξασφάλισε και τη μεταγραφή του στην ομάδα της Κρήτης την επόμενη σεζόν καθώς άγγιξε το double double. Έβαλε 21 πόντους (12/13 βολές, 1/4 τρίποντα, 3/5 δίποντα) και κέρδισε 9 φάουλ αντιπάλων.
Όμως και κόντρα στους «μεγάλους», ο Καλαμπόκης ξεχώριζε. Στο ματς με τον Ολυμπιακό, πέτυχε 17 πόντους (5/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές) κι είχε και 6 κερδισμένα φάουλ.
Ο Καλαμπόκης πρόσθεσε το όνομά του στην παρέα εξαιρετικών αθλητών που αποφάσισαν φέτος να «κρεμάσουν» τα παπούτσια τους (Χαραλαμπίδης, Διαμαντίδης, Αργυρόπουλος κ.ά.).

Το καλύτερό του παιχνίδι απέναντι στον ΚΑΟΔ έκανε με τη φανέλα του Κολοσσού ο Γιάννης Καλαμπόκης 		                  (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)Το καλύτερό του παιχνίδι απέναντι στον ΚΑΟΔ έκανε με τη φανέλα του Κολοσσού ο Γιάννης Καλαμπόκης (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)


«Γιάννη, σ’ ευχαριστούμε»
Όλες οι ομάδες, των οποίων τη φανέλα τίμησε ο Γιάννης Καλαμπόκης, τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του. Δε θα μπορούσε να λείψει ο Κολοσσός H Hotels ο οποίος, στην επίσημη ιστοσελίδα του, ανήρτησε το εξής ευχαριστήριο:
«Με αφορμή την απόφασή του ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Γιάννη Καλαμπόκη για την πολυετή προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Η ομάδα μας είχε την ευκαιρία και την τιμή να συνεργαστεί με τον Γιάννη τη σεζόν 2012/13 και σ’ αυτό το χρονικό διάστημα – αν και σύντομο – ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής απέδειξε με το ήθος του και τον χαρακτήρα του πόσο σωστός επαγγελματίας είναι.
Τέλος, η οικογένεια του Κολοσσού H Hotels θα ήθελε να ευχηθεί στον Γιάννη Καλαμπόκη καλή συνέχεια στη ζωή του, ελπίζοντας να συνεχίσει να ασχολείται με το άθλημα που αγαπά και τον αγάπησε, το μπάσκετ».

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή