Επαίνους σε επιχειρήσεις που στηρίζουν τον δήμο Ρόδου

Επαίνους σε επιχειρήσεις που στηρίζουν τον δήμο Ρόδου

Επαίνους σε επιχειρήσεις που στηρίζουν τον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 532 ΦΟΡΕΣ

Αύριο η εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού σήμερα, όπως έχει καθιερωθεί η 27η Σεπτεμβρίου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου, κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, σε δηλώσεις της χθες, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Διεύθυνσης αυτό το διάστημα, οι οποίες είναι πλούσιες.

Αναλυτικά:
Για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, λοιπόν, και ως Διεύθυνση Τουρισμού αλλά και ως Δήμος Ρόδου και δημοτική ενότητα Ρόδου, προγραμματίζουν και φέτος κάποιες εκδηλώσεις.

Καταρχήν, σήμερα, Τρίτη, θα βραβεύσουν, δίνοντας επαίνους, επιχειρήσεις που τους στήριξαν κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής, σε δράσεις άλλα και ταξίδια εξοικείωσης με ΜΜΕ του εξωτερικού, προκειμένου να προωθήσουν και να προβάλουν το νησί.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, θα κλείσει πανηγυρικά αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα, με μία παρέλαση με πολιτιστικούς συλλόγους και τις φιλαρμονικές της Ρόδου, του Αρχαγγέλου και των Καλυθιών, η οποία θα ξεκινήσει από το «Ακταίον» και θα καταλήξει στο Δημαρχείο όπου εκεί θα χορέψουν οι σύλλογοι με τη συνοδεία μουσικής από τις φιλαρμονικές.

Όπως είπε η Αντιδήμαρχος, φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα, είτε οι κάτοικοι της Ρόδου είτε οι επισκέπτες, να δουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τοπικούς παραγωγούς ή επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον θεματικό τουρισμό, όπου θα διανέμενονται φυλλάδια και θα μπορούν να δουν επιτόπου τα προϊόντα που έχουν να μας επιδείξουν οι παραγωγοί.

Γι’ αυτό, προσκαλούν όλους τους Ροδίτες και τους επισκέπτες να έρθουν. Ήδη, το πρόγραμμα το οποίο αφορά όλο το μήνα Σεπτέμβριο, έχει διανεμηθεί σε επιχειρήσεις σε όλο το νησί, όπως και σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σ’ όλα τα ξενοδοχεία, ενώ έχουν ενημερωθεί τα πρακτορεία.
«Πιστεύω ότι είναι μία προσπάθεια αρκετά σημαντική στο να προβάλλουμε και προς τα έξω τις πολλές δράσεις που γίνονται είτε στο κομμάτι του πολιτισμού είτε του τουρισμού», τόνισε η κα Χατζηλαζάρου.

Για τα καλλιστεία από την Πολωνία
Στη δημοφιλή αυτή διοργάνωση της Πολωνίας, «miss photo model of Poland», η οποία, ως γνωστόν, θα φιλοξενηθεί στη Ρόδο την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου, έπειτα από μεσολάβηση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Πόκκια, αναφέρθηκε η τοπική σύμβουλος Ρόδου κα Φωτεινή Καράμπελα.

Τα καλλιστεία διοργανώνονται εδώ από πρακτορείο μοντέλων με συνδιοργανωτές το Lindos Imperial και την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους «Small Planet Airlines» ενώ θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη του Δήμου και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού.

Επίσης, ο Δήμος έχει βρει αρκετούς χορηγούς για τα καλλιστεία τα οποία θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του Lindos Imperial στους Πεύκους, και η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους Ροδίτες ενώ σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο κυκλοφορεί και με τη «Ρ».

Οι φιναλίστ του διαγωνισμού ομορφιάς είναι 16 και το γεγονός θα καλυφθεί από ένα μεγάλο δορυφορικό κανάλι της Πολωνίας που θα φτιάξει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα διαφημίσει κάθε γωνιά της Ρόδου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης φωτογράφησης των φιναλίστ.

Από την πλευρά της, η κα Χατζηλαζάρου είπε ότι, στο πλαίσιο της προώθησης νέων αγορών και μετά από την επαφή που είχε με τη συγκεκριμένη οργανωτική επιτροπή η οποία υποστηρίζεται από την αεροπορική εταιρία «Small Planet», σε συνδυασμό και με την TUI, ο θεσμός της Miss Poland, που έχει φιλοξενηθεί σε διάφορα τουριστικά μέρη του κόσμου (σ.σ. όπως το Dubai και νησιά της Καραϊβικής), θα προβάλει τη Ρόδο, κάτι άλλωστε που είναι και ο στόχος του Δήμου και της Διεύθυνσης Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιες θα φιλοξενηθούν επτά ημέρες στο νησί, και τους έκαναν ένα παράλληλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει επισκέψεις στο κέντρο της πόλης, την Παλιά Πόλη, το Μόντε Σμιθ, αρχαιολογικούς χώρους ενώ θα φθάσουν μέχρι τη Λίνδο και το Πρασονήσι απ’ όπου θα ληφθούν πλάνα που θα “ντύσουν” τη δορυφορική αναμετάδοση του διαγωνισμού την ερχόμενη Κυριακή.

Αυτό, όμως, θα είναι ένα υλικό που ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει και στις εκθέσεις που προγραμματίζει να μετάσχει, όπως σε αυτήν στη Βαρσοβία και σε άλλες, μια και η αγορά της Πολωνίας έχει μία πολύ μεγάλη δυναμική στο νησί μας.

Σύμφωνα με την κα Χατζηλαζάρου, το 2013, ξεκινήσαμε με 56 χιλιάδες Πολωνούς που ήρθαν στη Ρόδο και πέρυσι κλείσαμε με σχεδόν 91 χιλιάδες, δηλαδή σημειώθηκε μία αύξηση από τη συγκεκριμένη χώρα σχεδόν 40-45%.
«Είναι, λοιπόν, μία ανερχόμενη αγορά, πολύ δυναμική και μάλιστα με πράκτορες όπως είναι ο “Greco” που ασχολείται αποκλειστικά με ταξίδια που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα και μόνο, θεωρώ ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση της Ρόδου στη συγκεκριμένη αγορά», επεσήμανε η ίδια.

Η έκθεση της Ουτρέχτης
Αναφερόμενη στην πρόσφατη τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, μεταξύ άλλων, η κα Χατζηλαζάρου είπε ότι πρόκειται για μια έκθεση κοινού που απευθύνεται στους Ολλανδούς συνταξιούχους.

Την έκθεση επισκέφθηκε πολύς κόσμος ο οποίος προσέγγιζε το χώρο προκειμένου να αναζητήσει ταξίδια, τρόπους ψυχαγωγίας-διασκέδασης αλλά και να ενημερωθεί γύρω από θέματα ευεξίας και υγείας. Και είπε η Αντιδήμαρχος:

«Είναι, δηλαδή, μία πολυθεματική έκθεση και τ’ αποτελέσματα ήταν πολύ σημαντικά. Φιλοξενηθήκαμε στο περίπτερο του ΕΟΤ και μάλιστα είχαμε σε γκρο πλαν την εικόνα της Λίνδου, σε γιγαντοαφίσα, αλλά καταφέραμε μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ που είχε δεσμεύσει το χώρο, να δώσουμε έντυπο υλικό και τσάντες από τη Ρόδο έτσι ώστε να ισχυροποιήσουμε τη θέση της ως προορισμός σε σχέση με άλλους προορισμούς της Ελλάδας και να δώσουμε ένα δυναμικό «παρών» στους ανθρώπους που αγαπάνε τη Ρόδο.

Οι Ολλανδοί πρέπει να δηλώσουμε ότι σταματούσαν και ενημερώνονταν για όλους τους προορισμούς της Ελλάδας. Και, βέβαια, η Ρόδος με τη φιλοξενία της στην έκθεση και το μελεκούνι της, έδωσε το δικό της στίγμα».

Σύμφωνα με την ίδια, πάντως, η σεζόν αναμένεται να κλείσει καλά, ωστόσο ακόμα δεν μπορούν να δώσουν ακριβείς αριθμούς αφού είναι σε εξέλιξη μια και στην Ολλανδία υπήρχαν άνθρωποι που ζητούσαν υλικό επειδή θέλουν να επισκεφθούν τη Ρόδο αυτή την εποχή!

«Άνοιγμα» στην Κίνα
Τέλος, στο πλαίσιο του ανοίγματος νέων αγορών ο ΕΟΤ προγραμμάτισε ένα fun trip με δύο Κινέζες δημοσιογράφους που καλύπτουν το περιοδικό της τρίτης μεγαλύτερης κινέζικης αεροπορικής εταιρίας, οι οποίες από προχθές βρίσκονται στη Ρόδο και θα επισκεφθούν επίσης την Κω και την Κέρκυρα, σε μία προσπάθεια προβολής των νησιών μας σε νέες αγορές.

Χθες, λοιπόν, δύο δημοσιογράφοι από την Κίνα επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης τουρισμού τους έδωσαν έντυπο υλικό στην κινέζικη γλώσσα και κάποια τοπικά προϊόντα.

Παράλληλα, επειδή ήρθαν από τη Σαγκάη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί εκεί 11-13 Νοεμβρίου και, όπως είπε η και Χατζηλαζάρου ευελπιστούν ο Δήμος να έχει μία δυναμική παρουσία μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, παράλληλα με τον ΕΟΤ, έτσι ώστε να προσελκύσουμε κόσμο από τη συγκεκριμένη αγορά.

Ακόμη, έχει προχωρήσει η συζήτηση μιας πρότασης που έχει ο Δήμος για να έρθει εδώ ένα γκρουπ από εκατό ζευγάρια Κινέζων και να δώσουν όρκους τιμής στο νησί μας, καλύπτοντας διαφημιστικά τοπία, παραλίες και μνημεία της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου