Εγκρίθηκε η αλλαγή στη διεξαγωγή των play offs της Basket League

Εγκρίθηκε η αλλαγή στη διεξαγωγή  των play offs της Basket League

Εγκρίθηκε η αλλαγή στη διεξαγωγή των play offs της Basket League

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 208 ΦΟΡΕΣ

Μεταξύ τους θ' αγωνιστούν πρώτα οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 8

Στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ την περασμένη Πέμπτη, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των play offs στα οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις θέσεις 1 έως και 8 στην κανονική περίοδο, όπως ίσχυε και πέρσι.

Μόνο που θα διαφοροποιηθεί η διασταύρωση των ζευγαριών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις ομάδες που τερματίζουν έβδομες ή όγδοες ν' αποφύγουν τους "αιώνιους" και να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω με θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους.

Τι σημαίνει αυτό; Στην α' φάση των play offs, θα παίξουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-8. Τα τελευταία χρόνια, η διαφορά βαθμών μεταξύ αυτών των ομάδων ήταν ένας ή ακόμη και κανένας (ισοβαθμία) κι αυτό αλλάζει τις ισορροπίες όσον αφορά την πρόκριση στη β' φάση (στις δύο νίκες).

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: "Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 και την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ.

Στην πρώτη φάση των πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες, θ' αναδειχθούν δύο ομάδες οι οποίες θ' αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου.

Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες, θ' αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια".

Δύσκολα θα συναντήσει ξανά σε φάση πλέι οφ ο Κολοσσός τον Παναθηναϊκό (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)Δύσκολα θα συναντήσει ξανά σε φάση πλέι οφ ο Κολοσσός τον Παναθηναϊκό (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Την Παρασκευή 10/5 στην Πάτρα

Άψογη η διοργάνωση του “Aegean IPSC Cup 2024” από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ρόδου!

Τα αποτελέσματα στο τοπικό μπάσκετ

Πολύτιμες εμπειρίες για την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του Ροδίων Άθλησις

Πολύ καλή η παρουσία της Δάφνης Ρόδου στο διασυλλογικό στίβου Ανδρών-Γυναικών

Ρεκόρ του Γιώργου Λυμπέρη των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Σαφώς αναβαθμισμένος φέτος ο «2ος Δάφνινος Αγώνας» στο φράγμα της Απολακκιάς

Ιάλυσος-Φοίβος: Παίζουν με φόντο τον τελικό