Αγώνας πνοής το «Ocean Lava Rhodes»

Αγώνας πνοής  το «Ocean Lava Rhodes»

Αγώνας πνοής το «Ocean Lava Rhodes»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 160 ΦΟΡΕΣ

Η στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση, δεκάδες επιχειρήσεις του νησιού αλλά και εθελοντές, δίνει επιπλέον πόντους ώστε η Ρόδος να είναι σε θέση να φιλοξενήσει και διεθνείς συναντήσεις τριάθλου όταν πρέπει στο κοντινό μέλλον, βοηθώντας στην επιμήκυνση

Κάτι πρωτόγνωρο θα ζήσουν όλοι όσοι συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στο «Ocean Lava Rhodes» την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Μετά από χρόνια η Ρόδος είναι σε θέση να φιλοξενήσει έναν σημαντικό αγώνα τριάθλου ολυμπιακών αποστάσεων και καλείται ν’ αποδείξει παράλληλα πως δικαίως θεωρείται το «κέντρο» του αθλήματος πανελληνίως.

Οι παράγοντες του Απόλλωνα Ρόδου αλλά και οι αθλητές που τον απαρτίζουν, σε συνεργασία με την Ocean Lava, φαίνεται πως δικαιώνονται για την προσπάθειά τους, προσελκύοντας λάτρεις του αθλήματος για έναν αγώνα υψηλού επιπέδου στο νησί.

Το πόσο μετράει αυτός ο αγώνας φαίνεται από τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Ρόδου αλλά και δεκάδων επιχειρήσεων του νησιού.

Ο Βασίλης Κρομμύδας, ο σημαντικότερος Έλληνας τριαθλητής, με επιτυχίες σε συναντήσεις του εξωτερικού και συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος της διοργάνωσης, δίνοντας της παράλληλα ακόμα μεγαλύτερο κύρος. Όμως, κι άλλες προσωπικότητες από τον αθλητισμό στον ελληνικό χώρο θα συμμετάσχουν σ’ αυτή τη σπουδαία δράση.

Ο Χρήστος Γαρέφης και η Νάντια Συντζανάκη ήδη ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το ταξίδι προς τη Ρόδο.

Στόχος των διοργανωτών είναι μια σειρά από αγώνες τριάθλου σε διάφορες παραλλαγές στις αποστάσεις, να γίνουν θεσμός ώστε στο κοντινό μέλλον να μπορεί η Ρόδος να φιλοξενήσει διεθνείς συναντήσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, έχοντας συμμετοχές πάρα πολλών αθλητών μαζί με τους συνοδούς τους, υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Από το περασμένο Σάββατο έκλεισαν οι συμμετοχές, που στο σύνολό τους είναι 130, αριθμός ιδανικός, αφού βάσει των απαιτήσεων του αγώνα τόσους αθλητές μπορούν να καλύψουν επιτυχώς και οι εθελοντές στα διάφορα πόστα.

Μιας και αναφέρθηκαν λοιπόν, οι εθελοντές είναι σημαντικό κομμάτι, προκειμένου να πετύχει ο αγώνας, κι αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά ανά τον κόσμο όταν πρόκειται από αθλητές να καλυφθούν μεγάλες αποστάσεις.

Παρακάτω υπάρχουν και οι εργασίες που μπορούν να κάνουν:

Στήσιμο ζώνης αλλαγής και διαδρομών
Μπορούν να βοηθήσουν στο στήσιμο της ζώνης αλλαγής (bike racks, αψίδα τερματισμού, περιφράξεις, τέντες, πανό) και των διαδρομών (σήμανση, τραπέζια τροφοδοσίας κ.α.)

Χειριστές ποδηλάτων
Μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές να αφήσουν τα ποδήλατά τους μετά το ποδηλατικό σκέλος.

Παρακολούθηση ζώνης αλλαγής
Μπορούν να επιβλέπουν τη ζώνη αλλαγής κατά τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να μην χαθούν προσωπικά αντικείμενα.

Σταθμοί τροφοδοσίας
Μπορούν να μοιράζουν ποτά και τρόφιμα στους εγκεκριμένους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής.

Επίβλεψη διαδρομής
Μπορούν να ενθαρρύνουν τους αθλητές και να τους βοηθούν να μην παρεκκλίνουν από τη σωστή διαδρομή.

Τερματισμός
Μπορούν να συλλέγουν τα τσιπάκια χρονομέτρησης από τους αθλητές κατά τον τερματισμό, και να τους δίνουν την αναμνηστική τους μπλούζα και το μετάλλιο τους.

Αποκατάσταση αθλητών
Μπορούν να κατευθύνουν τους κουρασμένους αθλητές στο γιατρό του αγώνα, ή να τους δώσουν οδηγίες για το πού ακριβώς θα κάνουν μασάζ, που θα ξεκουραστούν και που θα βρουν κάτι να φάνε για αποκατάσταση.

Καθαρισμός μετά το τέλος του αγώνα
Μπορούν να βοηθήσουν στο μάζεμα των υλικών της ζώνης αλλαγής και της διαδρομής, μετά τη λήξη του αγώνα.
Οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ανάγκη μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι διαδρομές στο «Ocean Lava Rhodes»:
Ζώνη Αλλαγής
Η ζώνη αλλαγής θα στηθεί στην πλατεία ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί η ζώνη αλλαγής στον αγώνα τριάθλου στα Island Games 2007.

Κολύμβηση: 2 Γύροι από 750μ.
Το κολύμπι θα διεξαχθεί στην κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στο σημείο της παραλίας απέναντι από το περίφημο Τραμπολίνο, ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές μέρος της κεντρικής παραλίας.

Ποδηλασία: 4 Γύροι από 10χλμ.
Το ποδηλατικό σκέλος, θα ξεκινήσει από την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ποδηλατήσουν ακολουθώντας την ακτογραμμή προς το ξενοδοχείο Rodos Palace, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Σε κάποιο σημείο, πριν από το ξενοδοχείο, θα κάνουν μια αναστροφή και θα συνεχίσουν πίσω, προς τη ζώνη αλλαγής. Θα κάνουν ποδήλατο μέσα από τη μαρίνα του κέντρου της πόλης προς το τουριστικό λιμάνι. Πριν από το λιμάνι θα κάνουν μια αναστροφή για να επιστρέψουν στη ζώνη αλλαγής, ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο των 10 χιλιομέτρων.

Τρέξιμο: 3 Γύροι από 3.3 Km
Η διαδρομή του τρεξίματος, ξεκινάει στη έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον παραλιακό δρόμο προς το τουριστικό λιμάνι, πάνω στον ξύλινο πεζόδρομο, στη συνέχεια θα μπουν στην Μεσαιωνική Πόλη και θα τρέξουν μέχρι την Πλατεία Σιντριβανιού, στην αρχή της οδού Σωκράτους, όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής από την ίδια διαδρομή.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή