Η βράβευση των αρχιτεκτόνων Π. Καμπουρόπουλου και Λ. Βασιλείου

Η βράβευση των αρχιτεκτόνων Π. Καμπουρόπουλου και Λ. Βασιλείου

Η βράβευση των αρχιτεκτόνων Π. Καμπουρόπουλου και Λ. Βασιλείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 486 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με τη βράβευση των αρχιτεκτόνων κ.κ. Παντελή Καμπουρόπουλου και Λ. Βασιλείου, ο κ. Αγαπητός Ξάνθης, σε επιστολή του, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Διευθυντά,

Αναφορικά με το άρθρο της Ροδιακής (16 Οκτωβρίου, «βραβείο σε ροδίτη αρχιτέκτονα»), θα ήθελα να προσθέσω κάποια στοιχεία στο κείμενό σας, έτσι ώστε η ενημέρωση η δική σας και του αναγνωστικού κοινού σας να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πράγματι, την Παρασκευή 23/9/16 στο ξενοδοχείο Divani Caravel Acropolis πραγματοποιήθηκε η βράβευση των καλύτερων Αρχιτεκτονικών έργων ανάμεσα σε 446 συμμετοχές από όλον τον κόσμο, από το αμερικανικό μουσείο αρχιτεκτονικής και design (the Chicago Athenaeum Museum of Design and Architecture).

Είναι γνωστό, μέσω άρθρων της εφημερίδας σας αλλά και του διεθνούς τύπου πως ο Παντελής Καμπουρόπουλος και ο κος Βασιλείου κατάφεραν να γίνουν αρκετά γνωστοί πέρσι το καλοκαίρι στο αρχιτεκτονικό κυρίως κοινό, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την κοινή τους μελέτη της κατοικίας casa brutale στην οποία είχα αναφερθεί και εγώ παλαιότερα σε άρθρο μου στην εφημερίδα σας.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, στου οποίου τη βράβευση αναφέρομαι παραπάνω, εκτός του κου Βασιλείου βραβεύθηκε και ο ροδίτης αρχιτέκτονας Παντελής Καμπουρόπουλος, ως συνιδιοκτήτης του αρχιτεκτονικού γραφείου OPA (Open Platform for Architecture) και συνδημιουργός του έργου “casa brutale” τον οποίο δεν αναφέρατε πουθενά.

Παράλειψη η οποία δεν τιμά κανέναν δημιουργό.

Φυσικά, για αυτήν την παράλειψη δεν ευθύνεστε εσείς αλλά η πηγή πληροφόρησης που είχατε και η οποία θα ήθελα να πιστεύω σαν συνάδελφος αρχιτέκτονας, πως δεν ήταν κακόβουλη ή είχε σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις ή σύγχυση.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να προσθέσω πως αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο νέους ρόδιους αρχιτέκτονες και πράγματι, όπως τονίζετε και εσείς, κάθε τιμητική διάκριση που αποδίδεται σε παιδιά της Ρόδου, τιμά το νησί μας».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου