Ο Τόππος κράτησε το τρίποντο για τον Φοίβο

Ο Τόππος κράτησε το τρίποντο για τον Φοίβο

Ο Τόππος κράτησε το τρίποντο για τον Φοίβο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 94΄και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη επί του ΑΕΡΑ (1-2)

Ήταν ένα ματς μέτριο σε θέαμα, καθώς αφ ενός οι νικητές πραγματοποίησαν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και αφ ετέρου ο ΑΕΡΑ δεν έδειξε τη στόφα της ομάδας αλλοτινών εποχών. Έτσι η ομάδα της Κρεμαστής που ήταν πιο ουσιαστική στο παιχνίδι, κέρδισε τους «ερυθρόλευκους» στ’ Αφάντου με 2-1.

Οι νικητές μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι, κυκλοφόρησαν τη μπάλα σωστά και έβγαιναν σχετικά εύκολα στο στην περιοχή του Καστριτσέα. Ο Φοίβος προηγήθηκε στο 36΄ με το γκολ του Χαρτοφύλλη.

Στο β΄ μέρος το σκηνικό της μετριότητας άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι επαναπαύτηκαν στις δάφνες του υπέρ τους σκορ κι ο ΑΕΡΑ από την άλλη πλευρά μπήκε πιο αποφασιστικά στον αγώνα, με σκοπό να φέρει το ματς στα ίσια και το πέτυχε στο 67΄ με το όμορφο γκολ του Πλύγκου. Οι του Φοίβου μετά την ισοφάριση έχοντας ποδοσφαιρικό εγωισμό, βγήκαν και πάλι στην επίθεση για να πάρουν την νίκη, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ. Ο Χατζηκοσμάς «χτύπησε» στο 79΄, αλλά άλλη ήταν η φάση που έκρινε την τελική έκβαση του αγώνα.

Ο ΑΕΡΑ βρήκε δίχτυα με τον Φιλιππάκο στο 88΄, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη του κ. Λάζου ως οφσάιντ του σκόρερ, απόφαση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι γηπεδούχοι και τα έχουν τη διαιτησία του κ. Ατσικνούδα γενικότερα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ήταν το 94΄. Ο ΑΕΡΑ κυνηγώντας την ισοφάριση κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά και το εκτέλεσε ο Δανάς. Η μπάλα ήρθε στο δεύτερο δοκάρι στον ξεμαρκάριστο Μαλλιάκα που είχε προωθηθεί. Ο έμπειρος αμυντικός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά κι ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει την ισοφάριση. Δεν του το επέτρεψε όμως ο Τόππος, ο οποίος εκτινάχθηκε χαμηλά στην δεξιά του γωνιά, έδιωξε σε κόρνερ και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4΄Ο Ν. Ορφανίδης σέντραρε στον Χατζηκοσμά κι αυτός από καλή θέση σούταρε άουτ προ του Καστριτσέα.

11΄Ο Αξιώτης εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο αουτ

36΄Ο Ν. Ορφανίδης πραγματοποίησε κατά μέτωπο ωραία προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Χαρτοφύλλη ο οποίος με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του ΑΕΡΑ γράφοντας το 0-1

67΄Ο Πλύγκος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στο σώμα του Τόππου και μετά στα δίχτυα για το 1-1.

79΄Ο Ν. Ορφανίδης άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Θαρρενό και σούταρε δυνατά. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του ΑΕΡΑ κι ήρθε ωραία ο Χατζηκοσμάς με άψογο πλασέ να την στείλει στα δίχτυα για το 1-2

88΄Ο Γιαννακάκης έβγαλε σέντρα στην περιοχή του Τόππου, η μπάλα έφτασε στον Φιλιππάκο που σκόραρε, αλλά υποδείχτηκε από τον κ. Λάζο ως οφσάιντ.

94΄Ο Τόππος κάνει την απόκρουση που προαναφέρεται και κρατάει το 1-2 και το τρίποντο για την ομάδα του, που έστω και με κακή εμφάνιση συνεχίζει να κρατάει το απόλυτο.

Από το Φοίβο άρεσαν περισσότερο οι Παϊζάνος, Θεοδοσίου και ο Φελεγκάκης. Από τον ΑΕΡΑ ξεχώρισαν οι Μαλλιάκας, Πλύγκος και Συμεωνίδης

Με πολλά παράπονα κύρια για την ακύρωση του γκολ του Φιλιππάκου στο 88΄ άφησε τους γηπεδούχους η διαιτησία των Ατσικνούδα, Λάζου και Καρδούλια.

Οι ομάδες:

ΑΕΡΑ: Καστριτσέας, Μαλλιάκας, Δανάς, Γαργάλης, Συμεωνίδης, Νικολής (70΄Φιλιππάκος), Στεφανής (75΄Κανελλόπουλος), Γιαννακάκης, Τριχιάς, Καλημέρης, Πλύγκος

ΦΟΙΒΟΣ: Τόππος, Ταφάνι, Σ. Ορφανίδης, Φελεγκάκης, Θεοδοσίου, Παϊζάνος, Αξιώτης, Χατζηκοσμάς, Χαρτοφύλλης (74΄Θαρρενός), Παλάζης (84΄Καραγεωργίου), Ν. Ορφανίδης

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή