Έβρεξε τα...χρωστούμενα για τη Ρόδο μας

Έβρεξε τα...χρωστούμενα για τη Ρόδο μας

Έβρεξε τα...χρωστούμενα για τη Ρόδο μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2112 ΦΟΡΕΣ

Άνοιξαν οι...ουρανοί αλλά άντεξε το νησί μας

Δοκιμάστηκε χθες το νησί της Ρόδου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν και στην περιοχή μας, με κύριο χαρακτηριστικό την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κακοκαιρία «χτύπησε» κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και πιο συγκεκριμένα τις περιοχές: Φαληράκι, Αφάντου, Αρχάγγελο, Ιαλυσό, Παστίδα, Μαριτσά, Κρεμαστή αλλά και στην πόλη της Ρόδου.

Από τις δύο χθες τα ξημερώματα έως νωρίς το πρωί, «άνοιξαν» οι ουρανοί επάνω από το νησί, προσφέροντας απλόχερα την πολυπόθητη βροχή και μάλιστα σε μεγάλο όγκο!

Χάρη στην πολύ καλή προετοιμασία που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας, καθώς και επειδή δεν είχε προηγηθεί κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους, τα προβλήματα που σημειώθηκαν δεν ήταν ιδιαιτέρως σοβαρά.

Ωστόσο δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με την ορμή του νερού να μεταφέρουν λάσπη, χώματα αλλά και φερτά υλικά, ενώ και σε ορισμένα σημεία όπως στη Νέα Αγορά κ.α. συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα βρόχινου νερού.

Από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία του Δήμου με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Καθαριότητας κ. Δημήτρη Καρατζιά, βγήκαν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα η βραδινή κακοκαιρία είχε προκαλέσει.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Καρατζιάς, «ο καθαρισμός που είχε γίνει στα φρεάτια αλλά και στους λοιπούς χώρους που ήταν απαραίτητο, βοήθησε ώστε να μην προκληθούν σοβαρά ζητήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν τα συνεργεία του Δήμου χθες ήταν η συσσώρευση φύλλων στα φρεάτια, τα οποία χρειάστηκε να καθαριστούν εκ νέου, ενώ τόνισε ότι εφόσον η κακοκαιρία δεν παρουσίαζε βελτίωση το πρωί, πιθανότατα να είχαν δημιουργηθεί άλλες καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και τονιστεί ότι και εμείς ως πολίτες φέρουμε υποχρέωση για την προστασία της περιουσίας μας και θα πρέπει σε τέτοιες καταστάσεις να συνδράμουμε τις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες είναι αδύνατο να προβαίνουν στην αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία και παράλληλα στον καθαρισμό των συνολικά 5.500 φρεατίων!

Επίσης από την κακοκαιρία υποχώρησε το έδαφος στους Τρεις με αποτέλεσμα να πέσει το δέντρο που ήταν εκεί. Στο σημείο έσπευσαν από το Δήμο Ρόδου ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο εντεταλμένος σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου οι οποίοι και φρόντισαν για την επίλυση του θέματος.

Χωρίς σηματοδότες- κομφούζιο στους δρόμους
Λόγω της κακοκαιρίας δεν λειτούργησαν χθες οι φωτεινοί σηματοδότες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία σε κοβικά σημεία εντός πόλεως Ρόδου, όπως στα φανάρια του Θέρμαι και στον ΕΟΤ αλλά και εκτός πόλεως όπως στη Ρόδου Λίνδου πριν και κοντά στο ΙΚΑ.

Χθες το μεσημέρι ένα νέο κύμα έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» σε αρκετούς δρόμους της πόλης μας, όπου οι «ουρές» των οχημάτων ήταν τεράστιες και η κίνηση γινόταν σημειωτόν με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλη υπομονή και γερά νεύρα, αφού για να διασχίσει κάποιος απόσταση λίγων μέτρων απαιτούνταν αρκετή ώρα!

Εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος προκλήθηκε τροχαίο ατύχημα χθες το πρωί επί της Ρόδου – Λίνδου με μία νταλίκα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, όπου ένα άτομο τραυματίστηκε – ευτυχώς -όχι πολύ σοβαρά. Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Ακυρώθηκε δρομολόγιο πλοίου- κανένα πρόβλημα με τις πτήσεις
Ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, δρομολόγιο από και προς τα νησιά μας, του «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Αιγαίον Πέλαγος Θαλάσσιες Γραμμές» λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στις 29/11/2016 από Πειραιά προς Μήλο – Σαντορίνη – Ανάφη – Κάσο -Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη - Ρόδος και η επιστροφή την 01/12/2016 θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

Το πλοίο θα επανέλθει στο εγκεκριμένο του δρομολόγιο την Παρασκευή στις 02/12/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με το Κεντρικό Τμήμα Κρατήσεων της Εταιρείας στο τηλέφωνο 210 4197400 και με τα κατά τόπους Κεντρικά, Λιμενικά ή συνεργαζόμενα πρακτορεία.

Στο μεταξύ κανονικά πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών που ήταν προγραμματισμένες χθες και προχθές από και προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Οι άνεμοι που έφθασαν μέχρι και τα 5-6 μποφόρ προκάλεσαν ενισχυμένες ριπές, όχι όμως και προβλήματα και έτσι όλες οι πτήσεις προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν κανονικά.

Από τη βροχή στην … κατάψυξη
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, οπότε και σταδιακά θα αρχίσουν να κοπάζουν.

Ωστόσο το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενισχυθούν οι ΒΔ άνεμοι που θα πνέουν στην περιοχή μας και οι οποίοι θα φθάσουν σήμερα μέχρι και τα πέντε μποφόρ, και σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας αναμένεται να προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας.

Έτσι σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για σήμερα Τετάρτη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες, ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα αγγίξει τους 12ο Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, το χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολικές για την περιοχή μας θερμοκρασίες, αφού το μεσημέρι ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει του 12 Βαθμούς Κελσίου, ενώ από το βράδυ έως και την Παρασκευή το πρωί, σταδιακά η θερμοκρασία θα φθάσει τους 8ο Κελσίου και εξαιτίας των ενισχυμένων βοριάδων έντασης 6-7 μποφόρ θα την αισθανόμαστε για 4ο Κελσίου!

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου