Συμμετοχή της Περιφέρειας στην διεθνή έκθεση του Μαϊάμι

Συμμετοχή της Περιφέρειας  στην διεθνή έκθεση του Μαϊάμι

Συμμετοχή της Περιφέρειας στην διεθνή έκθεση του Μαϊάμι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Από κοινού με το υπουργείο τουρισμού θα συμμετάσχει στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού που θα γίνει το Μάρτιο στο Μαϊάμι, η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χτες ο ίδιος ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος είχε συνάντηση με την υπουργό Έλενα Κουντουρά, την Παρασκευή στην Αθήνα και συζήτησαν το θέμα αναλυτικά.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης αφού τόνισε ότι η περιφέρεια δεν είχε παρουσία στη διοργάνωση ούτε πέρσι αλλά ούτε και το 2015, επειδή δεν υπήρχε συντονισμός με τα λιμενικά ταμεία στα οποία ανήκουν τα λιμάνια κρουαζιέρας, τόνισε ότι την επόμενη χρονιά, θα έχουμε παρουσία στην έκθεση προσπαθώντας να περισώσουμε ότι μπορούμε και χαράσσοντας πορεία πλέον για το 2018.

Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την υπουργό ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Συζητήθηκε το θέμα της κρουαζιέρας σε ότι αφορά την προβολή των λιμανιών που δέχονται κρουαζιερόπλοια σε διοργανώσεις όπως αυτή του Μαϊάμι.

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου αν και διαθέτει πλήθος τέτοιων λιμανιών, δεν συμμετείχε στη μεγάλη αυτή διοργάνωση του εξωτερικού για να τα προβάλει γιατί τα λιμάνια ανήκουν σε δημοτικά λιμενικά ταμεία και η παρουσία θα έπρεπε να γίνει σε πλήρη συντονισμό με τα ταμεία κάτι που ήταν απολύτως αδύνατο. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπήρξε συμμετοχή στην έκθεση του 2015 και του 2016. Τώρα όμως θα πάμε μαζί».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο το 2017 το υπουργείο τουρισμού και η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου θα βρίσκονται μαζί στο Μαϊάμι, προετοιμάζοντας από πριν το έδαφος και τις επαφές καθώς και τις αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε σε δύο επίπεδα:

- Πυροσβεστικά για το 2017, δηλαδή τι μπορεί να γίνει για να μειώσουμε τη πτώση που υπάρχει καταγεγραμμένη

- Και μακροπρόθεσμα σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.
«Και για εμάς είναι πολύ καλύτερο αφού έχουμε τους πιο ελκυστικούς προορισμούς καθώς πάμε σε μία εθνική στρατηγική πλέον έχοντας καλύτερη συνεργασία και καλύτερο συντονισμό ενεργειών. Εμείς θα στηρίξουμε και με τα χρήματά μας την προσπάθεια» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Κινηματογραφικά στούντιο στη Σύρο
Επίσης όπως έκανε γνωστό έχει κατατεθεί στην περιφέρεια πρόταση για επένδυση που αφορά τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο από ομάδα Αμερικανών επιχειρηματιών.

Οι επιχειρηματίες επέλεξαν τη Σύρο για να κάνουν μάλιστα και σχολή κινηματογράφου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται συγκεκριμένη μελέτη, και το υπουργείο τουρισμού μπορεί να τρέξει τις διαδικασίες ώστε να γίνουν αλλαγές και στο θεσμικό πλαίσιο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το θέμα τέθηκε στην υπουργό κ. Κουντουρά από τον περιφερειάρχη.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο