Η Περιφέρεια καλεί τους επαγγελματίες να πιστοποιηθούν

Η Περιφέρεια καλεί τους επαγγελματίες να πιστοποιηθούν

Η Περιφέρεια καλεί τους επαγγελματίες να πιστοποιηθούν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 452 ΦΟΡΕΣ

Αφορά κυρίως τα τεχνικά επαγγέλματα

Κάλεσμα σε όσους ασχολούνται με τα τεχνικά επαγγέλματα απηύθυνε χτες ο αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας και ενέργειας Γιάννης Φλεβάρης, προκειμένου να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και να τακτοποιήσουν τις άδειές τους και να αποκτήσουν την πιστοποίηση που προβλέπει η νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι οι νόμοι έχουν αλλάξει και πολλοί δεν το γνωρίζουν με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται παράνομα και να μην μπορούν να προμηθευτούν υλικά για την εργασία τους.

«Προσπαθούμε να καλέσουμε όλα τα τεχνικά επαγγέλματα να τα δούμε γιατί έγινε μία μετάβαση από την απλή άσκηση επαγγέλματος στην αδειοδότηση και την πιστοποίηση. Θα πρέπει έγκαιρα να φροντίσουν όλοι να περάσουν από την υπηρεσία που θα τους στηρίξει να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά τους» δήλωσε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο κ. Φλεβάρης τονίζοντας ότι όσοι απασχολούνται σε αυτά εργάζονται στον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες και γενικά στην τοπική οικονομία.

Μάλιστα αναφέρθηκε στους ψυκτικούς έναν κλάδο που βρίσκει απασχόληση σε τουριστικές μονάδες και καταλύματα αλλά έχει γίνει τροποποίηση της νομοθεσίας και για να προμηθευτεί κάποιος το φρέον το υλικό που χρησιμοποιεί πρέπει να επιδείξει την άδειά του.

Όπως τονίστηκε χτες δεν υπάρχουν ειδικές επιτροπές για να πιστοποιούν τους επαγγελματίες αυτούς, καθώς μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο εφαρμόζεται η νέα νομοθεσία έχουμε επιτροπές πιστοποίησης μόνο στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

Άρα αυτές πρέπει να μετακινούνται για να καλύπτουν τις ανάγκες, ενώ κάποιοι καταφεύγουν στην Κύπρο όπου μπορούν να γίνουν πιστοποιήσεις. «Εμείς θέλουμε πριν την τουριστική περίοδο να τακτοποιηθούν οι επαγγελματίες τους οποίους καλούμε να ετοιμάσουν τους φακέλους τους προκειμένου να μεριμνήσει τα δέοντα η υπηρεσία για την αδειοδότησή τους.

Να έρθει λοιπόν η έναρξη της σαιζόν και να μπορούν να έχουν την άδειά τους και να προμηθεύονται υλικά. Στις υπηρεσίες μας παρέχονται όλα τα δικαιολογητικά τα οποία μπορεί κανείς να πάρει για να τα συμπληρώσει» κατέληξε ο κ. Φλεβάρης δίνοντας το λόγο στην υπεύθυνη του τμήματος τεχνικών επαγγελμάτων Ελένη Μουστάκη, η οποία μέσω της υπηρεσίας είναι υπεύθυνη για περίπου 9.000 επαγγελματίες.

Όπως δήλωσε η κα Μουστάκη εκτός από τους ψυκτικούς εξυπηρετούνται από την υπηρεσία οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι χειριστές μηχανημάτων έργων, οι πρακτικοί μηχανικοί, οι οξυγονοκολλητές κ.α. Όπως είπε η διαδικασία αδειοδότησης έχει αλλάξει και οι αρμόδιες υπηρεσίες έπρεπε να εναρμονίσουν τις ισχύουσες άδειες, και να τις αντικαταστήσουν με τις καινούριες.

«Η υπηρεσία μας αρχικά λειτούργησε άμεσα και γρήγορα σε σχέση με άλλες περιφέρειες και ξεκίνησε πρώτη τις εξετάσεις, για τα επαγγέλματα χειριστών, υδραυλικών» δήλωσε και πρόσθεσε και τα εξής: « οι επαγγελματίες θα πρέπει να ξεκινήσουν στο μέλλον με σωστές διαδικασίες και σωστά βήματα για να φτάσουν να δώσουν εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό θα είναι καλυμμένοι σε έλεγχο. Με την αλλαγή της νομοθεσίας πρέπει να γίνουν αντικαταστάσεις όλων των αδειών».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου